Fiks «Å nei!»-sidekræsj og andre feil med sideinnlasting

Hvis du ser «Æsj!»-feilen eller en annen feilkode i stedet for en nettside, har Chrome problemer med å laste inn nettsiden. Det kan også hende siden lastes inn langsomt eller ikke åpnes i det hele tatt.

Sideinnlasting – feilkoder og problemer

Feilkodene nedenfor betyr at siden ikke kunne åpnes.

• «Å nei!»: Chrome har problemer med å laste inn siden.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Vertsnavnet (nettadressen) finnes ikke.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Enheten er ikke koblet til Internett.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT eller ERR_TIMED_OUT: Det tok for lang tid å koble til siden. Internett-tilkoblingen kan være for treg, eller nettsiden kan være for opptatt.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Det skjedde noe som avbrøt tilkoblingen til nettsiden.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: Enheten ble koblet fra nettverket eller koblet til et nytt nettverk under innlasting av siden.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: Nettsiden lot ikke Chrome koble til.
  • ERR_CACHE_MISS: Nettsiden krever at du sender inn informasjonen du skrev inn tidligere, på nytt.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: Nettstedet har ikke sendt noen data, og det kan være nede.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: Siden sendte data som Chrome ikke forstår.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Pålogging på nettstedet (for eksempel nettstedet til banken eller arbeidsplassen din) fungerer ikke på grunn av feil med et klientsertifikat.

Samtidig kan du støte på ett eller flere av disse problemene:

• Nettstedet svarer ikke.
  • Nettstedet lastes ikke inn.
  • Nettstedet (med HTTPS) lastes ikke inn.
  • Ett eller flere bilder lastes ikke inn.
  • En ny fane lastes ikke inn.

For å løse problemet, følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

For å løse feilen, prøv løsningene nedenfor.

Last inn siden på nytt

Vanligvis kan du løse feilen ved å laste inn siden på nytt.

Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Hvis det ikke løste problemet

Trinn 1: Sjekk Internett-tilkoblingen din

Kontrollér at datamaskinen er koblet til Wi-Fi eller et kablet nettverk.

Prøv å laste inn fanen med feilen på nytt.

Trinn 2: Tøm bufferen

Chrome kan ha lagret informasjon som hindrer at siden lastes inn.

Åpne siden i et inkognitovindu

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og så Nytt inkognitovindu.
  3. Prøv å åpne siden i inkognitovinduet. Hvis den åpnes, tømmer du bufferen og sletter informasjonskapslene.

Tøm bufferen og slett informasjonskapslene

1. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og så​ Flere verktøy og så Slett nettlesingsdata.
  2. Velg Alle datoer ved siden av «Tidsperiode».
  3. Velg Bufrede bilder og filer og Informasjonskapsler og andre nettstedsdata. Fjern merkingen for de andre datatypene.
  4. Klikk på Slett data.
  5. Prøv å laste inn fanen med feilen på nytt.

Trinn 3: Lukk andre faner, utvidelser og apper

Det kan hende at enheten din har gått tom for minne og ikke kan laste inn nettstedet samtidig som den kjører appene, utvidelsene og programmene dine.

1. Frigjør minne:
    • Lukk alle faner bortsett fra den som viser feilmeldingen.
    • Avslutt andre apper eller programmer som kjører, og sett alle app- og filnedlastinger på pause.
    • Avinstaller unødvendige utvidelser fra Chrome. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og så Flere verktøy og så Utvidelser. Klikk på Fjern fra Chrome på utvidelser du ikke bruker.
  2. Prøv å laste inn fanen med feilen på nytt.

Virker det fortsatt ikke?

Trinn 4: Start datamaskinen på nytt

Programmer eller apper kan iblant hindre sider i å lastes inn.

1. Start datamaskinen på nytt.
  2. Prøv å laste inn siden på nytt.
Trinn 5: Oppdater Chrome
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og så Innstillinger.
  3. Klikk på menyen Meny til venstre og så Om Chrome.
  4. Chrome sjekker om en oppdatering er tilgjengelig. Det kan ta noen sekunder før du ser den.
    • Hvis det finnes en oppdatering, får du opp Start på nytt som et alternativ. Når du har startet på nytt, kan du prøve å laste inn fanen med feilen på nytt.
    • Hvis du ikke ser noen veiledning, er Chrome oppdatert til nyeste versjon.
Trinn 6: Se etter uønsket programvare

Hvis du bruker Windows, kan du bruke opprydningsverktøyet for Chrome for å finne og fjerne uønsket programvare.

Hvis du bruker en Mac- eller Linux-datamaskin, bør du ta en titt på forslagene våre for hvordan du oppdager og blir kvitt uønsket programvare.

Etter at du har fjernet uønsket programvare, kan du prøve å laste inn fanen med feilen på nytt.

Få mer hjelp

• Hvis andre nettsteder åpnes som de skal, men ett spesifikt nettsted kræsjer, kan det være at dette nettstedet er årsaken til problemet:
    • Hvis du prøver å laste inn nettstedet på nytt og det ikke åpnes, kan du gi oss beskjed ved å klikke på Send tilbakemelding.
    • Slå på automatisk feilrapportering for å hjelpe oss med å løse problemer med sidekræsj raskere. Eventuelt kan du rapportere problemet til Chrome.
    • Kontakt eieren av nettstedet for å rapportere problemet.
  • Få hjelp fra eksperter i hjelpeforumet for Chrome.