Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi tallentaa eri sivustojen salasanasi.

Lue, miten Chrome suojelee salasanojasi.

Lue lisää salasanojen laitepohjaisesta salauksesta.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Hyväksy valitsemalla Tallenna.
Uuden salasanan lisääminen
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Valitse Lisää salasana.
  4. Lisää verkkosivusto, käyttäjänimi ja salasana.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos kirjaudut Google-tilillesi laitteellasi, voit

• tallentaa salasanan Google-tilillesi
  • tallentaa salasanan paikallisesti laitteelle.
Tallennetulla salasanalla kirjautuminen
Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
    • Jos olet tallentanut sivustolle käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit valita käyttäjänimikentän ja sitten sisäänkirjautumistiedot.
  3. Jos haluat, että Chrome kirjautuu sisään tallennetulla käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, käytä Face ID:tä, Touch ID:tä tai tunnuskoodia.

Vinkki: Jos et löydä etsimääsi salasanaa, valitse Käytä näppäimistöä ja sitten Avain Tallenna salasanasi ja sitten Valitse salasana.

Muistiinpanojen lisääminen tallennettuun salasanaan

Voit lisätä tallennettuun salasanaan muistiinpanoja, jos haluat muistaa tietoja tilistä tai tallentaa kirjautumiseen tarvittavia tietoja. Kun lisäät muistiinpanon, sen suojaus on sama kuin salasanalla.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Valitse tallennettu salasana Tallennetut salasanat ‐kohdasta.
  4. Valitse Muokkaa.
  5. Lisää muistiinpano tekstikenttään.
  6. Napauta Valmis.
Salasanojen näyttäminen, muokkaaminen, poistaminen ja vieminen
  1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Näin voit näyttää, muokata, poistaa ja viedä salasanoja:
    • Näytä:
      1. Valitse poistettava salasana.
      2. Valitse Näytä salasana
    • Muokkaaminen:
      1. Valitse muutettava salasana ja sitten Muokkaa.
      2. Muokkaa salasanaasi.
      3. Kun olet valmis, valitse Valmis.
    • Poistaminen:
      1. Valitse oikeasta alareunasta Muokkaa.
      2. Valitse poistettava sivusto Tallennetut salasanat ‑kohdasta.
      3. Valitse Poista.
    • Vie:
      1. Valitse Asetukset ja sitten Vie salasanat.

Vinkkejä:

• Voit myös ylläpitää salasanoja valitsemalla Näytä tiedot , kun kosketat pitkään kirjautumistaulukossa näkyvää tallennettua salasanaa.
Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Napauta vasemmasta alareunasta Asetukset .
  4. Laita Tarjoa salasanojen tallentamista päälle tai pois päältä.
Tallennettujen salasanojen käyttäminen muissa sovelluksissa

Kun tallennat sivuston salasanan Chromeen, voit tehdä seuraavaa:

• Voit käyttää tallennettua salasanaa sisäänkirjautumiseen toisella selaimella.
  • Voit käyttää Chromeen tallennettuja salasanoja sivuston sovelluksessa.
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset ja sitten Salasanat muissa sovelluksissa.
  4. Avaa laitteen salasana-asetukset valitsemalla Asetukset.
  5. Valitse laitteen salasana-asetuksista Salasanavalinnat.
  6. Laita Täytä salasanat automaattisesti päälle.
  7. Valitse Chrome.

Vinkki: Voit laittaa automaattisen täytön pois päältä päälle/pois-painikkeella.

Salasanan vaihtamisilmoitusten hallinta

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjätunnusyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Chromen ohjeilla voit vaihtaa salasanan sivustolla, jolla olet sitä käyttänyt, sekä tarkistaa tallennetut salasanat muilla sivustoilla, joille kyseinen salasana on mahdollisesti tallennettu.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjätunnuksesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Vaarantuneen salasanan ilmoitukset päälle tai pois päältä

Jos käytät Parannettua suojausta, vaarantuneen salasanan ilmoitukset ovat automaattisesti päällä.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. ValitseYksityisyys ja turvallisuus ja sitten Selaussuoja ja sitten Perustason suojaus .
  4. Laita Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa päälle tai pois päältä napauttamalla päälle/pois.
Tallennettujen salasanojen tarkistaminen

Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa tai mahdollisesti heikkoja ja helppoja arvata.

1. Avaa Chrome Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Valitse Salasanan tarkistus ‐kohdasta Tarkista nyt.
    • Jos "Tarkista nyt" ‐vaihtoehtoa ei löydy, valitse Salasanan tarkistusja sittenTarkista uudelleen

Vinkki: Kun teet Salasanan tarkistuksen ensimmäisen kerran, se suoritetaan automaattisesti, kun Salasanat Salasanat avataan.

Salasanaongelmien korjaaminen
Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää Chromeen tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.
Miten Chrome tallentaa salasanat

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko säilyttää ja käyttää salasanojasi eri laitteilla.

Kun kirjaudut Chromeen, voit tallentaa salasanasi Google-tilillesi. Jos "Salasanojen automaattinen täyttö" on päällä, voit käyttää salasanojasi Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin sovelluksissa iPhonella tai iPadilla.

Voit myös tallentaa salasanat paikallisesti iPhonelle tai iPadille.

Muita lähteitä