Kontrollera uppdateringsschemat för Chromebook

På Chromebook, Chromebase och Chromebox hanteras uppdateringar automatiskt, så att enheten alltid ska ha den senaste programvaran och de senaste säkerhetsfunktionerna. Så här kontrollerar du uppdateringsschemat:

1. Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  2. Välj Om ChromeOS nere till vänster.
  3. Välj Ytterligare information.
  4. I avsnittet om uppdateringsschema ser du när den sista uppdateringen görs.

Avisering om sista programvaruuppdateringen

Om du får en avisering med rubriken Sista programvaruuppdateringen får enheten inte längre uppdateringar av ChromeOS eller webbläsaren. Uppdateringarna

• innehåller säkerhetsuppdateringar, felkorrigeringar och nya funktioner för Chromebook (befintliga funktioner kan sluta att fungera)
  • har stöd för vissa appar som kräver specifika versioner av ChromeOS eller webbläsaren.

Policy för automatisk uppdatering

• Chromebook-enheter får automatiska uppdateringar i 10 år.*
  • Med förbättringarna hålls din Chromebook automatiskt uppdaterad längre, med bättre säkerhet och stabilitet.
  • Google utvecklar och testar programvaran på alla Chromebook-enheter tillsammans med alla tillverkare av Chromebook-komponenter.
  • Även om din Chromebook inte längre får automatiska uppdateringar har den verifierad uppstart. Om någon har manipulerat systemet repareras det automatiskt.
  • Du kan se hur länge olika enheter får automatiska uppdateringar.

Obs! Sista försäljningsdatum bestäms av enhetstillverkaren. Det har inget att göra med om enheten får uppdateringar från Google eller inte.

* För enheter som är äldre än från 2021 och får utökade uppdateringar stöds kanske inte vissa funktioner och tjänster. Läs mer om stöd för utökade uppdateringar.