Het updateschema van je Chromebook checken

Chromebooks, Chromebases en Chromeboxes beheren updates automatisch, zodat je apparaat beschikt over de nieuwste software en beveiligingsfuncties. Zo check je je updateschema:

1. Selecteer rechtsonder de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer linksonder Over ChromeOS.
  3. Selecteer Aanvullende informatie.
  4. In het gedeelte Updateplanning staat wanneer je Chromebook de laatste update krijgt.

De melding Laatste software-update

Als je de melding Laatste software-update krijgt, ontvangt je apparaat geen ChromeOS- en browserupdates meer. Deze updates zijn onder andere:

• Beveiligingsupdates, bugfixes en nieuwe functies voor Chromebooks. Bestaande functies werken mogelijk niet meer.
  • Ondersteuning voor bepaalde apps waarvoor specifieke ChromeOS- of browserversies zijn vereist.

Beleid voor automatische updates

• Chromebooks krijgen 10 jaar lang automatische updates.*
  • Deze verbeteringen zorgen automatisch dat je Chromebook langer up-to-date blijft dankzij verbeterde beveiliging en stabiliteit.
  • Google werkt met alle fabrikanten van Chromebook-componenten om ervoor te zorgen dat je Chromebook compatibel blijft met onze updates.
  • Zelfs als je Chromebook geen automatische updates meer krijgt, wordt deze nog steeds geverifieerd met Verified Boot. Als er met het systeem is geknoeid, repareert het zichzelf.
  • Je kunt nagaan hoelang apparaten automatische updates krijgen.

Belangrijk: De datum voor het einde van de verkoop wordt bepaald door de fabrikant van het apparaat en is niet gerelateerd aan de geschiktheid van een apparaat voor Google-updates.

*Sommige functies en services worden misschien niet ondersteund op apparaten van vóór 2021 die langer updates krijgen. Meer informatie over ondersteuning voor uitgebreide updates