Controleer wanneer de updates van je Chromebook worden gestopt

Chromebooks, Chromebases en Chromeboxes beheren updates automatisch, zodat je apparaat beschikt over de nieuwste software en beveiligingsfuncties. Je kunt als volgt de vervaldatum voor automatische updates controleren:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer Over Chrome OS onderaan het linkerdeelvenster.
  4. Selecteer Aanvullende informatie.
  5. In het gedeelte 'Updateplanning' zie je wanneer je Chromebook de laatste update ontvangt.

De melding 'Laatste software-update'

Als je de melding 'Laatste software-update' krijgt, ontvangt je apparaat geen Chrome OS- en browserupdates meer. Deze updates zijn onder andere:

• Beveiligingsupdates, bugfixes en nieuwe functies voor Chromebooks. Bestaande functies werken mogelijk niet meer.
  • Support voor bepaalde apps en extensies waarvoor specifieke Chrome OS- of browserversies zijn vereist.

Verlengingsbeleid voor automatisch updaten

Elk apparaat heeft een vervaldatum voor automatische updates (Auto Update Expiration, AUE). We raden je aan de AUE-datums van apparaten te controleren voordat je een aankoop doet.

• Vóór de AUE-datum ontvangen apparaten nieuwe software-updates van Google.
  • Op en na de AUE-datum ontvangen apparaten geen software-updates van Google.

Belangrijk: De datum voor het einde van de verkoop wordt bepaald door de fabrikant van het apparaat en is niet gerelateerd aan de AUE-datum van een apparaat.