Tekeningen maken met Canvas

Met Canvas kun je je eigen ontwerpen maken. Je tekeningen worden gesynchroniseerd met je Google-account, zodat je ze kunt openen in de Chrome-browser.

Tip: Canvas werkt het beste met Chromebooks, Chromebases en Chromeboxes.

Een tekening maken

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Open Canvas .
  3. Kies linksboven waarop je wilt tekenen:
    • Als je op een leeg canvas wilt tekenen, selecteer je Nieuwe tekening.
    • Als je op een achtergrond wilt tekenen, selecteer je Nieuwe tekening op basis van afbeelding.

Je tekening delen

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Open Canvas .
  3. Selecteer de tekening die je wilt exporteren.
  4. Selecteer Meer  rechtsboven.
  5. Selecteer Opslaan als afbeelding.
  6. Selecteer Weergeven in map om de tekening te openen in je map Downloads.

Problemen met Canvas oplossen

Als je problemen ondervindt met Canvas en wordt teruggebracht naar het inlogscherm, controleer je of je instellingen en extensies Google-cookies op https://canvas.apps.chrome toestaan.

Inloggen en synchroniseren

Zelfs als je niet kunt inloggen bij Canvas, kun je nog steeds tekeningen maken. Als je later inlogt, worden al je lokale tekeningen gesynchroniseerd met je Google-account en zijn ze beschikbaar op alle apparaten waarop je bent ingelogd.

Als je niet wilt dat een of meer tekeningen worden gesynchroniseerd, annuleer je het inloggen en verwijder je deze tekeningen. Als je in de galerij bent, selecteer je het menu van de tekening Ordenen en dan Verwijderen.

Tip: Als je je Chromebook gebruikt voor werk of school, kun je misschien niet inloggen bij de Canvas-app met je Workspace-account of tekeningen synchroniseren met je Google-account. Neem voor meer informatie contact op met je beheerder. Als je beheerder bent, bekijk je meer informatie over hoe je de toegang van Google-accounts tot Canvas beheert.