Canvasilla piirtäminen

Voit luoda omia piirroksiasi Canvasilla. Piirrokset synkronoidaan Google-tilillesi, joten voi käyttää niitä Chrome-selaimella.

Vinkki: Canvas toimii parhaiten Chromebookeilla, Chromebaseilla ja Chromeboxeilla.

Piirroksen luominen

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma  ja sitten ylänuoli .
  2. Avaa Canvas .
  3. Valitse vasemmasta yläreunasta, mihin haluat piirtää:
    • Jos haluat piirtää tyhjälle alustalle, valitse Uusi piirros.
    • Jos haluat piirtää kuvataustalle, valitse Uusi kuvasta.

Piirroksen jakaminen

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma  ja sitten Ylänuoli .
  2. Avaa Canvas .
  3. Valitse piirros, jonka haluat eksportoida.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää  .
  5. Valitse Tallenna kuvana.
  6. Voit avata piirroksen Lataukset-kansiossa valitsemalla Näytä kansiossa.

Canvas-ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Canvasin käytössä ja päädyt jatkuvasti takaisin kirjautumisnäytölle, tarkista, että asetukset tai laajennukset sallivat Google-evästeet osoitteessa https://canvas.apps.chrome.

Sisäänkirjautuminen ja synkronointi

Vaikka et voisikaan kirjautua Canvasiin, voit silti luoda piirroksia. Kun kirjaudut sisään myöhemmin, kaikki paikalliset piirroksesi synkronoidaan Google-tilillesi. Ne ovat saatavilla kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään.

Jos et halua synkronoida tiettyjä piirroksia, peru sisäänkirjautuminen ja poista ne. Jos olet avannut Gallerian, valitse piirroksen Valikko Järjestä ja sitten Poista.

Vinkki: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et välttämättä voi kirjautua Canvas-sovellukseen Workspace-tilillä tai synkronoida piirroksia Google-tilille. Lisätietoa saat järjestelmänvalvojalta. Jos olet järjestelmänvalvoja, katso, miten voit hallinnoida Google-tilin pääsyä Canvasiin.