Konfigurer Linux på din Chromebook

Linux er en funktion, der giver dig mulighed for at udvikle software på din Chromebook. Du kan installere Linux-kommandolinjeværktøjer, -kodeeditors og -IDE'er (integrerede udviklingsmiljøer) på din Chromebook. Disse kan bruges til at skrive kode, udvikle apps og meget mere. Se, hvilke enheder der har Linux.

Vigtigt! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke bruge Linux. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Aktivér Linux

Linux er som standard deaktiveret. Du kan til enhver tid aktivere det under Indstillinger.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på din Chromebook.
  2. Vælg Indstillinger og derefter Avanceret og derefter Udviklere.
  3. Ud for "Linux-udviklingsmiljø" skal du vælge Aktivér.
  4. Følg vejledningen på skærmen. Konfigurationen kan tage 10 minutter eller mere.
  5. Et terminalvindue åbnes. Du har et Debian 11-miljø (Bullseye). Du kan køre Linux-kommandoer, installere flere værktøjer ved hjælp af APT-pakkeadministratoren og tilpasse dit shell.

Deaktiver Linux

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger og derefter Avanceret og derefter Udviklere og derefter Linux-udviklingsmiljø.
  3. Under "Fjern Linux-udviklingsmiljø" skal du vælge Fjern.

Få adgang til din mikrofon i Linux

Du kan bruge din mikrofon, når Linux er aktiveret.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Linux til venstre.
  4. Aktivér Tillad, at Linux får adgang til din mikrofon.

Sikkerhed og tilladelser

Din Chromebook kører typisk alle apps i en "sandbox" for at beskytte din computer. Alle Linux-apps kører dog i samme sandbox. Det betyder, at en skadelig Linux-app kan påvirke andre Linux-apps, men ikke resten af din Chromebook.

Tilladelser og filer, der deles med Linux, er tilgængelige for alle Linux-apps.

Sikkerhedskopiér og gendan

Hvis du har problemer med at sikkerhedskopiere og gendanne, kan du se, hvordan du sikkerhedskopierer og udskifter dine Linux-filer og -apps.

Løs problemer med Linux

Hvis du oplever problemer med Linux- eller Linux-apps, kan du prøve følgende:

• Genstart din Chromebook.
  • Tjek, at din virtuelle maskine er opdateret. Gå til chrome://components i din browser. Vælg Søg efter opdatering under "cros-termina". Hvis du downloader en opdatering, skal du muligvis genstarte din Chromebook.
  • Opdater dine pakker. Åbn appen Terminal , og kør derefter denne kommando: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Tip! Du skal muligvis genstarte din Chromebook, før ændringerne træder i kraft. Linux søger automatisk efter nye pakker efter første konfiguration og én gang i døgnet, når det kører.

Følgende understøttes ikke endnu

• Kameraer understøttes ikke endnu.
  • Android-enheder understøttes via USB, men andre enheder understøttes ikke endnu.
  • Android-emulatorer understøttes ikke endnu.
  • Hardwareacceleration understøttes ikke endnu. Dette gælder også grafikprocessorer og videoafkodning.
  • ChromeVox understøttes af standardterminalappen, men endnu ikke af andre Linux-apps.