Konfigurer skriveren din

Du kan skrive ut fra Chromebook med de fleste skrivere som kan kobles til wifi eller et kablet nettverk. Chromebook har foreløpig ikke støtte for Bluetooth-utskrift. Sjekk at skriveren er kompatibel med Chromebooken din.

Tips: Du kan koble en skriver til Chromebooken din med USB-kabel. Du ser et varsel når du har koblet til kabelen. Følg eventuell veiledning på skjermen, og gå videre til trinn 2.

Trinn 1: Koble til internett

Viktig: Skriveren og Chromebooken må være koblet til samme nettverk.

1. Slå på skriveren.
  2. Koble skriveren til nettverket. Hvis du trenger hjelp, følger du skriverprodusentens veiledning.
  3. Slå på Chromebooken og logg på, hvis du ikke har gjort det allerede.
  4. Koble Chromebooken til det samme nettverket som skriveren. Finn ut hvordan du kobler til wifi.

Trinn 2: Skriv ut en side

1. For å skrive ut siden, bildet eller dokumentet du ser på, trykk på Ctrl + P.
  2. Velg nedoverpilen ved siden av «Destinasjon».
  3. Velg Se mer.
  4. Velg skriveren din.
    • Enkelte skrivere som er oppført på rullegardinmenyen, er kanskje ikke kompatible med Chromebooken din. Når du velger skriver, utføres en kompatibilitetssjekk på Chromebooken.
    • Hvis du ikke finner skriveren din på listen, velger du Administrer.
  5. Velg Skriv ut.

Lagre skriveren på Chromebooken din

Når du lagrer skriveren i Chromebook-profilen din, gjøres den til standardskriveren.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Avansert nederst.
  4. Velg Skrivere under «Skriv ut og skann».
  5. Velg Lagre ved siden av skriveren din under «Tilgjengelige skrivere som kan lagres».
    • Enkelte skrivere som er oppført på rullegardinmenyen, er kanskje ikke kompatible med Chromebooken din. Når du velger skriver, utføres en kompatibilitetssjekk på Chromebooken.
  6. Sjekk at skriveren vises øverst, under «Lagrede skrivere».
Tips: Hvis skriveren din ikke vises, kan du slå wifi av og på igjen på Chromebooken.

Skann dokumenter

Viktig: Før du prøver å skanne, må du sørge for at skriveren har denne funksjonen.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Nederst til venstre velger du Avansert.
  4. For å åpne Skann-appen, velg Skann under «Skriv ut og skann».
    • Alternativt kan du finne Skann-appen ved å åpne Appoversikt og søke etter Skann.
  5. For å velge skanneren din, velg nedoverpilmenyen til høyre under «Skann».
    • Tips: Du kan tilpasse fargemodus, sidestørrelse, oppløsning og skannealternativer under «Flere innstillinger».
  6. For å starte skanningen, velg Skann-knappen.

Tips: Skannede filer lagres på plasseringen du oppga i «Skann til»-alternativet. For å finne de skannede filene, velg Vis filplassering. Du kan også skanne dokumenter med Chromebook-kameraet.

Løs problemer med skriverkonfigurasjon

Du har konfigurert skriveren, men den skriver ikke ut
  1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Avansert nederst.
  4. Velg Skrivere under «Utskrift».
  5. Ved siden av navnet på skriveren din velger du Mer  og så Endre.
  6. Sørg for at all informasjonen om skriveren er korrekt og uten skrivefeil.

Hvis all informasjonen om skriveren er riktig, kan du prøve å fjerne skriveren og legge den til på nytt:

1. Ved siden av navnet på skriveren velger du Mer  og så Fjern.
  2. Konfigurer skriveren på nytt.
Tips: Hvis du fortsatt ikke klarer å skrive ut, kan det hende du må oppdatere fastvaren til skriveren. Gå til nettstedet til produsenten av skriveren for å få mer informasjon.
Skriveren kobles ikke til Wi-Fi
  1. Slå skriveren av og på.
  2. Prøv å koble til Wi-Fi på nytt.

Hvis skriveren fortsatt ikke kan kobles til Wi-Fi, bør du kontakte produsenten av skriveren for å få hjelp.

Bruk den avanserte konfigureringsprosessen

Hvis skriveren ikke kan lagres automatisk, kan du bruke den avanserte konfigureringsprosessen.

1. Ved siden av skrivernavnet velger du Konfigurer.
  2. Velg riktig skriverprodusent og -modell i boksen som åpnes.
    Tips: For å finne denne informasjonen, sjekk etiketten på skriveren.
  3. Velg Legg til.
  4. Sjekk at skriveren vises øverst, under «Lagrede skrivere».

Hvis skriveren ikke vises i rullegardinmenyene for produsent eller modell, er det ikke sikkert at skriveren støttes på Chromebook. Du kan prøve å bruke en «generisk» PPD (PostScript Printer Description) fra rullegardinmenyene. Eventuelt kan du angi din egen PPD.

PostScript Printer Description

Chromebook bruker PPD-filer for å støtte skrivere. PPD-filer er forskjellige fra skriverdrivere og forteller Chromebook hvordan spesifikke skrivermodeller støttes.

1. Velg Bla gjennom i boksen som vises ved siden av «Eller spesifiser skriverens PPD-fil».
  2. Velg skriverens PPD, og velg deretter Åpne.
Viktig: Chromebook støtter filformatene .ppd og .gzip (opptil 250 kB).
Legg til skrivere manuelt

Hvis skriveren din ikke vises under «Tilgjengelige skrivere som kan lagres», kan du legge den til manuelt.

Viktig: Hvis du bruker Chromebook på jobb eller skole og ikke får til å legge til en ny skriver, kan du kontakte administratoren din.

1. Koble skriveren til internett hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebooken.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Avansert nederst.
  5. Velg Skrivere under «Utskrift».
  6. Ved siden av «Legg til skriver» velger du Legg til skriver .
  7. Legg inn informasjonen om skriveren:
    • Navn: Skriv inn et navn.
    • Adresse: Skriv inn skriverens IP-adresse. Hvis du trenger hjelp med å finne skriverens IP-adresse, kontakter du produsenten av skriveren eller sjekker veiledningen for skriveren.
    • Protokoll: For de fleste skrivere er IPP den støttede tilkoblingsprotokollen.
    • Kø: For de fleste skrivere er køen IPP/utskrift.
  8. Velg Legg til.

Hvis skriveren din ikke kan konfigureres automatisk, kan du fortsette å følge veiledningen på skjermen for å bruke den avanserte konfigureringsprosessen.