Je printer instellen

Je kunt vanaf je Chromebook afdrukken met de meeste printers die verbinding kunnen maken met wifi of met een bedraad netwerk.

Opmerking: Als je printer geen verbinding maakt met wifi of met een bedraad netwerk, kun je ook een USB-kabel gebruiken om je printer rechtstreeks aan te sluiten op je Chromebook.

Stap 1: Verbinding maken met internet

1. Schakel de printer in.
  2. Verbind de printer met een netwerk. Als je hulp nodig hebt, volg je de instructies van de fabrikant van de printer.
  3. Schakel de Chromebook in en log in als je dit nog niet hebt gedaan.
  4. Verbind de Chromebook met hetzelfde netwerk als de printer. Meer informatie over hoe je wifi inschakelt.

Opmerking: Je hoeft geen verbinding te maken met internet als je een USB-kabel hebt. Verbind je printer via een USB-kabel met je Chromebook en druk vervolgens af. In dat geval hoeft de printer geen verbinding met wifi te hebben nadat deze is ingesteld.

Stap 2: De printer toevoegen aan je Chromebook

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Selecteer Printer toevoegen.
  6. Kies je printer in de lijst en selecteer Toevoegen.
    Opmerking: Als je de printer niet ziet, kun je de printer handmatig toevoegen.
  7. Optioneel: Als je 'Selecteer een printerfabrikant en -model' ziet, selecteer je het type printer dat je hebt.

Stap 3: Een pagina afdrukken

Nadat je je printer hebt ingesteld, kun je met die printer afdrukken vanaf je Chromebook:

1. Druk op Ctrl + p op de pagina die je wilt afdrukken.
  2. Klik naast Bestemming op Wijzigen.
  3. Selecteer je printer onder 'Recente bestemmingen' of 'Afdrukbestemmingen'.
  4. Selecteer Afdrukken.

Handmatig een printer toevoegen

Als je printer niet wordt weergegeven wanneer je op 'Printer toevoegen' klikt, kun je je printer ook handmatig toevoegen.

Je moet het IP-adres, het protocol en de wachtrij van je printer weten. Raadpleeg het scherm, de handleiding, apparaatspecificaties of Help-website van de printer om deze gegevens te vinden.

Opmerking: Als je een Chromebook op je werk of op school gebruikt en je geen nieuwe printer kunt toevoegen, neem je contact op met je beheerder.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Selecteer Printer toevoegen.
  6. Optioneel: Als je snel een printer in de buurt wilt toevoegen, klik je op Printers in de buurt toevoegen. Als je een lijst met printers ziet, maar je printer niet in de lijst voorkomt, selecteer je Handmatig toevoegen.
  7. Geef de printergegevens op:
    • Naam: Voer een naam in.
    • Adres: Voer het IP-adres van je printer in.
    • Protocol: Voor de meeste printers is IPP het ondersteunde verbindingsprotocol.
    • Wachtrij: Voor de meeste printers is ipp/print de wachtrij.
  8. Selecteer Toevoegen.
  9. Kies in het weergegeven vak de fabrikant en het model van de printer.
    • Je kunt deze gegevens vinden op het label op de printer.
    • Als de printer niet in de lijst wordt weergegeven, controleer je betreffende 'printertaal' of 'emulatie' in de printergegevens. Kies vervolgens de generieke optie die er vergelijkbaar uitziet.
    • Als je je printerstuurprogramma hebt, klik je op Browsen om dit te uploaden. Het bestand mag niet groter zijn dan 250 KB.
  10. Selecteer Toevoegen.

Problemen met het instellen van de printer oplossen

Je hebt je printer ingesteld, maar er wordt niets afgedrukt
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer onder 'Afdrukken' de optie Printers.
  5. Selecteer naast de naam van de printer Meer Meer en dan Bewerken.
  6. Controleer of alle gegevens van de printer correct zijn, zonder typfouten of spelfouten.

Als alle printergegevens correct zijn, verwijder je de printer en voeg je deze opnieuw toe:

1. Selecteer naast de naam van de printer Meer Meer en dan Verwijderen.
  2. Stel de printer opnieuw in.
De printer wordt niet weergegeven onder 'Afdrukbestemmingen'
  1. Klik naast 'Afdrukbestemmingen' op Beheren.
  2. Selecteer Printers. Zoek de printer in de lijst met printers die wordt weergegeven.
  3. Selecteer naast de naam van de printer Meer Meer en dan Bewerken.
  4. Controleer of alle printergegevens correct zijn.

Als je de naam van je printer niet ziet, stel je de printer opnieuw in.

De printer kan geen verbinding maken met wifi
  1. Schakel de printer uit en weer in.
  2. Probeer opnieuw verbinding te maken met wifi.

Als de printer nog steeds geen verbinding kan maken met wifi, neem je contact op met de fabrikant van de printer voor hulp.