Tulostimen määrittäminen

Voit tulostaa Chromebookilta useimmilla tulostimilla, joilla voi muodostaa yhteyden langattomaan tai langalliseen verkkoon.

Vinkki: Voit yhdistää tulostimen Chromebookiin myös USB-johdolla. Kun käytät johtoa, näet ilmoituksen. Seuraa ohjeita näytöllä. Tulostimen ei tarvitse olla yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jos se on yhdistetty suoraan Chromebookiin.

Vaihe 1: Muodosta internetyhteys

1. Käynnistä tulostin.
  2. Yhdistä tulostin verkkoon. Jos tarvitset apua, noudata tulostimen valmistajan ohjeita.
  3. Käynnistä viimeistään nyt Chromebook ja kirjaudu sisään.
  4. Yhdistä Chromebook samaan verkkoon tulostimen kanssa. Lue lisää Wi-Fi-yhteyden muodostamisesta.

Vaihe 2: Tulosta sivu

1. Jos haluat tulostaa katselemasi sivun, kuvan tai dokumentin, paina Ctrl + p.
  2. Valitse Kohde-osiosta alanuoli Alanuoli.
  3. Valitse Katso lisää…
  4. Valitse tulostin. Vinkki: Jotkin tulostimet näkyvät luettelossa automaattisesti. Jos tulostintasi ei näy luettelossa, valitse Hallinnoi.
  5. Valitse Tulosta.

Tulostimen lisääminen Chromebookille

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tulostaminen-osiosta Tulostimet.
  5. Valitse Lisää tulostin.
  6. Valitse tulostimesi luettelosta ja valitse sitten Lisää.

Vinkki: Voit lisätä tulostimen manuaalisesti, jos sitä ei löydy luettelosta.

Tulostimen lisääminen manuaalisesti

Jos tulostintasi ei näy, kun valitset Lisää tulostin, voit myös lisätä tulostimen manuaalisesti.

Tärkeää: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa etkä pysty lisäämään uutta tulostinta, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Vieritä sivun alaosaan ja valitse Lisäasetukset.
  4. Valitse Tulostaminen-osiosta Tulostimet.
  5. Jos haluat lisätä lähellä olevan tulostimen nopeasti, valitse Lisää lähellä olevia tulostimia. Jos näet tulostinluettelon, mutta et omaa tulostintasi, valitse Lisää manuaalisesti.
  6. Lisää tulostimen tiedot:
    • Nimi: Kirjoita haluamasi nimi.
    • Osoite: Kirjoita tulostimen IP-osoite.
    • Protokolla: Useimmat tulostimet tukevat IPP-yhteysprotokollaa.
    • Jono: Useimpien tulostimien jono on ipp/print.
  7. Valitse Lisää.

Jos tulostinta ei voi määrittää automaattisesti, voit määrittää tulostimen lisäasetukset PPD-tiedostoilla ohjeiden mukaan.

Tulostimen lisämääritykset

Chromebookisi ei välttämättä tue tulostinta täysin, mutta voit määrittää lisäasetukset.

1. Valitse näkyviin tulevasta ruudusta tulostimen valmistaja ja malli.
    • Löydät nämä tiedot tulostimeen kiinnitetystä tarrasta.
    • Jos tulostintasi ei näy luettelossa, tarkista sen kieli- ja emulaatiotiedot ja valitse niiden perusteella jokin yleisistä vaihtoehdoista.
  2. Valitse Lisää.

PPD (PostScript Printer Description)

Chromebookit käyttävät PPD-tiedostoja tulostinten tukemiseen. PPD-tiedostot ovat erilaisia kuin tulostinten ajurit, ja ne kertovat Chromebookille, miten tiettyä tulostinmallia tuetaan.

1. Valitse kohdassa Tai määritä tulostimen PPD näkyvästä ruudusta Selaa.
  2. Valitse tulostimen PPD ja Avaa.

Tulostimen määritysongelmien korjaaminen

Tulostin on määritetty, mutta tulostus ei onnistu

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tulostaminen-kohdasta Tulostimet.
  5. Valitse tulostimen nimen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
  6. Varmista, että kaikki tulostimen tiedot ovat oikein eikä niissä ole kirjoitusvirheitä.

Jos kaikki tulostimen tiedot ovat oikein, poista tulostin ja lisää se uudelleen:

1. Valitse tulostimen nimen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.
  2. Määritä tulostin uudelleen.
Tulostin ei saa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon
  1. Sammuta tulostin ja käynnistä se sitten uudelleen.
  2. Yritä muodostaa Wi-Fi-yhteys uudelleen.

Jos tulostin ei vieläkään voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä, ota yhteyttä sen valmistajaan.