Tulostimen käyttöönotto

Voit tulostaa Chromebookilta useimmilla tulostimilla, joilla voi muodostaa yhteyden langattomaan tai langalliseen verkkoon. Chromebookit eivät toistaiseksi tue Bluetooth-tulostamista. Tarkista, että tulostin on yhteensopiva Chromebookisi kanssa.

Vinkki: Voit yhdistää tulostimen Chromebookiin USB-johdolla. Kun olet kytkenyt johdon, näet ilmoituksen. Seuraa ohjeita näytöllä ja jatka vaiheeseen 2.

Vaihe 1: Muodosta internetyhteys

Tärkeää: Tulostimesi ja Chromebookin täytyy olla yhdistettyinä samaan verkkoon.

1. Käynnistä tulostin.
  2. Yhdistä se verkkoon. Jos tarvitset apua, noudata tulostimen valmistajan ohjeita.
  3. Käynnistä Chromebook, jos se ei ole vielä päällä, ja kirjaudu sisään.
  4. Yhdistä Chromebook samaan verkkoon tulostimen kanssa. Lue lisää Wi-Fi-yhteyden muodostamisesta.

Vaihe 2: Tulosta sivu

1. Jos haluat tulostaa katselemasi sivun, kuvan tai dokumentin, paina Ctrl + p.
  2. Valitse Kohde-osiosta alanuoli .
  3. Valitse Katso lisää…
  4. Valitse tulostin.
    • Jotkin avattavassa valikossa näkyvät tulostimet eivät välttämättä ole yhteensopivia Chromebookin kanssa. Kun valitset tulostimen, Chroke tarkistaa yhteensopivuuden.
    • Jos tulostintasi ei näy listalla, valitse Hallinnoi.
  5. Valitse Tulosta.

Tulostimen tallentaminen Chromebookiin

Kun tallennat tulostimen Chromebook-profiiliin, siitä tulee oletustulostin.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tulostus ja skannaus ‑kohdasta Tulostimet.
  5. Valitse Tallennettavat tulostimet ‑kohdasta tulostimesi vierestä Tallenna.
    • Jotkin avattavassa valikossa näkyvät tulostimet eivät välttämättä ole yhteensopivia Chromebookin kanssa. Kun valitset tulostimen, Chroke tarkistaa yhteensopivuuden.
  6. Tarkista Tallennetut tulostimet ‑kohdasta, että tulostin näkyy yläreunassa.

Dokumentin skannaaminen

Tärkeää: Varmista, että tulostin voi skannata, ennen kuin yrität skannausta.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse vasemmasta alareunasta Lisäasetukset.
  4. Avaa Scan-sovellus valitsemalla Tulostus ja skannaus ‑kohdasta Scan.
    • Voit myös etsiä Scan-sovelluksen avaamalla käynnistysohjelman ja tekemällä haun Scan.
  5. Voit valita skannerin valitsemalla Scan-kohdasta oikealla puolella olevan alanuolen.
    • Vinkki: Voit muuttaa väritilaa, sivun kokoa, resoluutiota ja skannausvalintoja valitsemalla Lisää asetuksia.
  6. Aloita skannaus valitsemalla Scan-painike.

Vinkki: Skannatut tiedostot tallennetaan paikkaan, jonka valitsit Skannauskohde-kohdassa. Löydät skannatut tiedostosi valitsemalla Näytä tiedoston sijainti. Voit myös skannata dokumentteja Chromebookin kameralla.

Tulostimen käyttöönotto-ongelmien korjaaminen

Tulostin on määritetty, mutta tulostus ei onnistu
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tulostaminen-kohdasta Tulostimet.
  5. Valitse tulostimen nimen kohdalta Lisää  ja sitten Muokkaa.
  6. Varmista, että kaikki tulostimen tiedot ovat oikein eikä niissä ole kirjoitusvirheitä.

Jos kaikki tulostimen tiedot ovat oikein, poista tulostin ja lisää se uudelleen:

1. Valitse tulostimen nimen kohdalta Lisää  ja sitten Poista.
  2. Asenna tulostin uudelleen.
Vinkki: Jos et vieläkään pysty tulostamaan, sinun on ehkä päivitettävä tulostimen laiteohjelmisto. Katso lisätietoja tulostimen valmistajan verkkosivustolta.
Tulostin ei saa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon
  1. Sammuta tulostin ja käynnistä se sitten uudelleen.
  2. Yritä muodostaa Wi-Fi-yhteys uudelleen.

Jos tulostin ei vieläkään voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä, ota yhteyttä sen valmistajaan.

Käyttöönoton lisävaiheet

Jos tulostimen automaattinen tallentaminen ei onnistu, voit määrittää laitteen lisäasetukset.

1. Valitse tulostimen nimen vierestä Määritä.
  2. Valitse näkyviin tulevasta ruudusta tulostimen valmistaja ja malli.
    Vinkki: Löydät nämä tiedot tulostimen nimitarrasta.
  3. Valitse Lisää.
  4. Tarkista Tallennetut tulostimet ‑kohdasta, että tulostin näkyy yläreunassa.

Jos tulostinta ei näy valmistajan tai mallin avattavasta valikosta, Chromebook ei välttämättä tue tulostintasi. Voit kokeilla avattavasta valikosta yleistä PPD:tä (PostScript Printer Description) tai lisätä oman PPD:n.

PostScript Printer Description

Chromebookit käyttävät PPD-tiedostoja tulostinten tukemiseen. PPD-tiedostot ovat erilaisia kuin tulostinten ajurit, ja ne kertovat Chromebookille, miten tiettyä tulostinmallia tuetaan.

1. Valitse kohdassa Tai määritä tulostimen PPD näkyvästä ruudusta Selaa.
  2. Valitse tulostimen PPD ja Avaa.
Tärkeää: Chromebook tukee enintään 250 kt:n .ppd- tai .gzip-tiedostoja.
Tulostimen lisääminen manuaalisesti

Jos tulostintasi ei näy kohdassa Tallennettavat tulostimet, voit myös lisätä sen manuaalisesti.

Tärkeää: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa etkä pysty lisäämään uutta tulostinta, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Yhdistä tulostin internetiin, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Valitse Chromebookin oikeasta alalaidasta aika.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  5. Valitse Tulostaminen-kohdasta Tulostimet.
  6. Valitse Lisää tulostin ‑kohdan vierestä Lisää tulostin .
  7. Lisää tulostimen tiedot:
    • Nimi: Kirjoita haluamasi nimi.
    • Osoite: Kirjoita tulostimen IP-osoite. Jos tarvitset apua tulostimen IP-osoitteen löytämiseen, ota yhteyttä tulostimen valmistajaan tai tarkista tulostimen käyttöohjeet.
    • Protokolla: Useimmat tulostimet tukevat IPP-yhteysprotokollaa.
    • Jono: Useimpien tulostimien jono on ipp/print.
  8. Valitse Lisää.

Jos tulostimen automaattinen käyttöönotto ei onnistu, voit kokeilla näytöllä näkyviä käyttöönoton lisävaiheita.

Muita lähteitä