Konfigurer din printer

Du kan udskrive fra din Chromebook ved hjælp af de fleste Wi-Fi-printere eller et kabelforbundet netværk. Chromebooks understøtter i øjeblikket ikke Bluetooth-udskrivning.

Tip! Du kan også bruge et USB-kabel til at slutte din printer til din Chromebook. Når du bruger et kabel, får du vist en notifikation. Følg vejledningen på skærmen. Din printer behøver ikke Wi-Fi-forbindelse, hvis den er sluttet direkte til din Chromebook.

Trin 1: Opret forbindelse til internettet

1. Tænd din printer.
  2. Opret forbindelse til et netværk fra din printer. Hvis du har brug for hjælp, skal du følge brugervejledningen til din printer.
  3. Hvis du ikke har gjort det endnu, skal du tænde din Chromebook og logge ind.
  4. Slut din Chromebook til det samme netværk som din printer. Se, hvordan du opretter forbindelse til Wi-Fi.

Trin 2: Udskriv en side

1. Hvis du vil udskrive den side, det billede eller det dokument, du får vist, skal du trykke på Ctrl+p.
  2. Vælg den nedadvendte pil ud for "Destination".
  3. Vælg Se flere...
  4. Vælg din printer. Tip! Nogle printere vises automatisk på denne liste. Hvis du ikke kan se din printer på listen, kan du vælge Administrer.
  5. Vælg Udskriv.

Føj printeren til din Chromebook

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger
  3. Vælg Avanceret nederst på skærmen.
  4. Vælg Printere under "Udskrivning".
  5. Vælg Gem ud for din printer under "Tilgængelige printere, der kan gemmes".
  6. Tjek, at din printer vises under "Gemte printere" øverst på siden.
Tip! Hvis din printer ikke vises, kan du prøve at slå Wi-Fi til og fra på din Chromebook.

Løs problemer med konfiguration af printeren

Du har konfigureret din printer, men den udskriver ikke
  1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger
  3. Vælg Avanceret nederst på skærmen.
  4. Vælg Printere under "Udskrivning".
  5. Ud for navnet på din printer skal du vælge Mere  og derefter Rediger.
  6. Tjek, at alle dine printeroplysninger er korrekte og uden taste- eller stavefejl.

Hvis alle din printeroplysninger er korrekte, kan du prøve at fjerne dem og føje dem til printeren igen:

1. Ud for navnet på din printer skal du vælge Mere  og derefter Fjern.
  2. Konfigurer din printer igen.
Tip! Hvis du stadig ikke kan udskrive, skal du muligvis opdatere printerens firmware. Gå til printerproducentens website for at få flere oplysninger.
Din printer kan ikke oprette forbindelse til Wi-Fi
  1. Sluk din printer, og tænd den igen.
  2. Prøv at oprette forbindelse til Wi-Fi igen.

Hvis din printer stadig ikke kan oprette forbindelse til Wi-Fi, skal du kontakte printerproducenten for at få hjælp.

Brug den avancerede konfigurationsproces

Hvis din printer ikke kan gemmes automatisk, kan du bruge den avancerede konfigurationsproces.

1. Vælg Konfigurer ud for printernavnet.
  2. Vælg din printerproducent og -model i det felt, der vises.
    Tip! Du kan finde disse oplysninger på etiketten på din printer.
  3. Vælg Tilføj.
  4. Tjek, at din printer vises under "Gemte printere" øverst på siden.

Hvis din printer ikke vises i rullemenuerne for producent eller model, understøtter Chromebook muligvis ikke din printer. Du kan prøve at bruge en generisk PPD (PostScript Printer Description) i rullemenuerne, eller du kan angive din egen PPD.

PPD (PostScript Printer Description)

Chromebooks bruger PPD-filer til at understøtte printere. PPD-filer adskiller sig fra printerdrivere og fortæller din Chromebook, hvordan en bestemt printermodel understøttes.

1. Vælg Gennemse i det felt, der vises ud for "Du kan også angive PPD-filen for printeren".
  2. Vælg PPD-filen for printeren, og vælg derefter Åbn.
Vigtigt!: Chromebooks understøtter .ppd- og .gzip-formater med en filstørrelse på op til 250 kB.
Tilføj en printer manuelt

Hvis din printer ikke vises under "Tilgængelige printere, der kan gemmes", kan du også tilføje din printer manuelt.

Vigtigt! Hvis du bruger en Chromebook på arbejdet eller i skolen, og du ikke kan tilføje en ny printer, skal du kontakte din administrator.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Avanceret nederst på skærmen.
  4. Vælg Printere under "Udskrivning".
  5. Vælg Tilføj printer ud for "Tilføj printer".
  6. Angiv dine printeroplysninger:
    • Navn: Skriv et navn.
    • Adresse: Skriv din printers IP-adresse.
    • Protokol: For de fleste printere er den understøttede forbindelsesprotokol IPP.
    • : For de fleste printere er køen ipp/print.
  7. Vælg Tilføj.

Hvis din printer ikke kan konfigureres automatisk, kan du fortsætte med at følge vejledningen på skærmen for den avancerede konfigurationsproces

Tjek, at din printer er kompatibel

Brug disse ressourcer til at finde ud af, om din printer fungerer sammen med Chromebook.  Vi fortsætter med at opdatere denne liste.