Configurar una impressora

Podeu imprimir des del Chromebook amb la majoria d'impressores que es connecten per xarxa Wi-Fi o amb cable. Actualment, els Chromebook no són compatibles amb la impressió per Bluetooth. Comproveu que la impressora sigui compatible amb el vostre Chromebook.

Consell: podeu connectar la impressora al Chromebook amb un cable USB. Quan hàgiu connectat el cable, es mostrarà una notificació. Seguiu les instruccions en pantalla i aneu al pas 2.

Pas 1: connecteu-vos a Internet

Important: la impressora i el Chromebook han d'estar connectats a la mateixa xarxa.

1. Enceneu la impressora.
  2. Connecteu-la a la xarxa. Si necessiteu ajuda, seguiu les instruccions del fabricant de la impressora.
  3. Si encara no ho heu fet, enceneu el Chromebook i inicieu-hi la sessió.
  4. Connecteu el Chromebook a la mateixa xarxa que la impressora. Obteniu informació sobre com podeu connectar-vos a la xarxa Wi-Fi.

Pas 2: imprimiu una pàgina

1. Per imprimir la pàgina, la imatge o el document que esteu consultant, premeu Ctrl+p.
  2. Al costat de "Destinació", seleccioneu la fletxa avall .
  3. Seleccioneu Mostra'n més....
  4. Trieu la impressora.
    • És possible que algunes impressores que s'enumeren al menú desplegable no siguin compatibles amb el vostre Chromebook. En seleccionar la impressora, el Chromebook fa una comprovació de compatibilitat.
    • Si no hi trobeu la vostra impressora, seleccioneu Gestiona.
  5. Seleccioneu Imprimeix.

Desar una impressora al Chromebook

Quan deseu la impressora al vostre perfil del Chromebook, es converteix en l'opció predeterminada.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la part inferior, seleccioneu Configuració avançada.
  4. A "Imprimeix i escaneja", seleccioneu Impressores.
  5. A "Impressores disponibles per desar", al costat de la vostra impressora, seleccioneu Desa.
    • És possible que algunes impressores que s'enumeren al menú desplegable no siguin compatibles amb el vostre Chromebook. En seleccionar la impressora, el Chromebook fa una comprovació de compatibilitat.
  6. Comproveu que la impressora es mostri a "Impressores desades", a la part superior.
Consell: si la vostra impressora no es mostra, desactiveu i torneu a activar la Wi-Fi del Chromebook.

Escanejar un document

Important: abans de provar d'escanejar, assegureu-vos que la impressora pugui fer-ho.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la part inferior esquerra, seleccioneu Configuració avançada.
  4. Per obrir l'aplicació d'escaneig, a la secció "Imprimeix i escaneja", seleccioneu Escaneja.
    • Per cercar l'aplicació d'escaneig, també podeu obrir el menú d'aplicacions i cercar Scan.
  5. Per seleccionar l'escàner, a "Escaneja", seleccioneu el menú de fletxa avall que hi ha a la dreta.
    • Consell: podeu personalitzar el mode de color, la mida de la pàgina, la resolució i les opcions d'escaneig a "Més opcions".
  6. Per iniciar l'escaneig, seleccioneu el botó Escaneja.

Consell: els fitxers escanejats es desen a la ubicació que heu especificat a l'opció "Escaneja a". Per trobar els fitxers escanejats, seleccioneu Mostra la ubicació del fitxer. També podeu escanejar documents amb la càmera del Chromebook.

Resoldre problemes de configuració de la impressora

Heu configurat la impressora però no imprimeix res
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la part inferior, seleccioneu Configuració avançada.
  4. A "Imprimeix", seleccioneu Impressores.
  5. Al costat del nom de la impressora, seleccioneu Més  i, a continuació, Edita.
  6. Assegureu-vos que tota la informació de la impressora sigui correcta, estigui ben escrita i no tingui errors d'ortografia.

Si tota la informació de la impressora és correcta, seguiu aquests passos per suprimir-la i tornar a afegir-la:

1. Al costat del nom de la impressora, seleccioneu Més  i, a continuació, Suprimeix.
  2. Torneu a configurar-la.
Consell: si encara no podeu imprimir res, pot ser que hàgiu d'actualitzar el microprogramari de la impressora. Per obtenir més informació, visiteu el lloc web del fabricant de la impressora.
La impressora no es connecta a la xarxa Wi-Fi
  1. Apagueu la impressora i torneu a encendre-la.
  2. Proveu de tornar-vos a connectar a la xarxa Wi-Fi.

Si la impressora continua sense connectar-se a la xarxa Wi-Fi, contacteu amb el fabricant de la impressora per obtenir ajuda.

Utilitzar el procés de configuració avançada

Si la impressora no es pot desar automàticament, podeu fer servir el procediment de la configuració avançada.

1. Al costat del nom de la impressora, seleccioneu Configura.
  2. Al quadre que apareix, trieu el fabricant i el model de la impressora.
    Consell: per trobar aquesta informació, mireu l'etiqueta de la impressora.
  3. Seleccioneu Afegeix.
  4. Comproveu que la impressora es mostra a "Impressores desades", a la part superior.

Si la impressora no figura als menús desplegables del fabricant o del model, és possible que Chromebook no l'admeti. Podeu provar d'utilitzar un fitxer PostScript Printer Description (PPD) "genèric" dels menús desplegables, o bé especificar-ne un de propi.

PostScript Printer Description

Els Chromebook utilitzen fitxers PPD per admetre impressores. No són el mateix que els controladors d'impressores i indiquen a Chromebook com pot admetre un model d'impressora concret.

1. Al quadre que es mostra al costat de "També pots especificar el fitxer PPD de la teva impressora", seleccioneu Navega.
  2. Trieu el PPD de la vostra impressora i, a continuació, seleccioneu Obre.
Important: els Chromebook admeten els formats de fitxer .ppd i .gzip amb una mida de fins a 250 kB.
Afegir una impressora manualment

Si la impressora no es mostra a "Impressores disponibles per desar", també podeu afegir-la manualment.

Important: si feu servir un Chromebook a la feina o en un centre educatiu i no hi podeu afegir una impressora nova, contacteu amb l'administrador.

1. Si encara no ho heu fet, connecteu la impressora a Internet.
  2. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora.
  3. Seleccioneu Configuració .
  4. A la part inferior, seleccioneu Configuració avançada.
  5. A "Imprimeix", seleccioneu Impressores.
  6. Al costat d'"Afegeix una impressora", seleccioneu Afegeix una impressora .
  7. Introduïu la informació de la vostra impressora:
    • Nom: escriviu un nom.
    • Adreça: escriviu l'adreça IP de la impressora. Si necessiteu ajuda per trobar l'adreça IP de la impressora, contacteu amb el fabricant o consulteu les instruccions de la impressora.
    • Protocol: per a la majoria d'impressores, el protocol de connexió admès és IPP.
    • Cua: per a la majoria d'impressores, la cua és ipp/print.
  8. Seleccioneu Afegeix.

Si la impressora no es pot configurar automàticament, podeu seguir els passos en pantalla del procés de configuració avançada.