Instal·lar i utilitzar aplicacions d'Android en un Chromebook

Podeu baixar aplicacions d'Android des de Google Play Store i utilitzar-les al Chromebook.

Actualment, Google Play Store està disponible només per a alguns Chromebooks. Consulteu quins Chromebooks admeten aplicacions d'Android.

Important: si utilitzeu el Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu afegir-hi Google Play Store ni baixar aplicacions d'Android. Per obtenir més informació, contacteu amb l'administrador.

Pas 1: baixeu l'aplicació Google Play Store

Important: per poder baixar aplicacions d'Android al Chromebook, assegureu-vos que la versió de ChromeOS estigui actualitzada. Obteniu informació sobre com podeu actualitzar el sistema operatiu del Chromebook.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Google Play Store", al costat de l'opció "Instal·la aplicacions i jocs de Google Play al dispositiu Chromebook", seleccioneu Activa.
    • Si no trobeu aquesta opció, vol dir que el Chromebook no funciona amb aplicacions d'Android.
  4. A la finestra que s'obre, seleccioneu Més.
  5. Per acceptar les condicions del servei, seguiu les instruccions en pantalla.
Pas 2: baixeu aplicacions d'Android

Podeu cercar i baixar aplicacions d'Android al vostre Chromebook.

Com que el Chromebook no baixa automàticament les mateixes aplicacions d'Android que teniu al telèfon o a la tauleta, les heu de tornar a baixar. A més, algunes aplicacions no funcionen amb alguns Chromebook i, per tant, no les podeu baixar.

Consell: l'aplicació Google Play Store i les aplicacions d'Android que baixeu només estan disponibles al compte en què hàgiu iniciat la sessió primer. Per fer-les servir en un altre compte, tanqueu la sessió dels vostres comptes i inicieu-la al compte que vulgueu utilitzar.

Utilitzar aplicacions d'Android en un Chromebook

Canviar la mida de les aplicacions d'Android
Important: només podeu canviar la mida de les aplicacions noves que hagueu baixat.

Per mantenir premudes les aplicacions d'Android al Chromebook amb un ratolí, feu-hi clic amb el botó dret.

Si voleu que les aplicacions d'Android es mostrin al Chromebook igual que es mostren a la tauleta o al telèfon Android, podeu canviar la mida de les aplicacions.

1. Al Chromebook, obriu una aplicació d'Android.
  2. A la part superior, seleccioneu la fletxa avall .
  3. Per canviar la mida de l'aplicació, seleccioneu:
    • Tauleta
    • Telèfon
Consell: per definir una mida personalitzada per a l'aplicació, podeu seleccionar Es pot canviar la mida .
Jugar a jocs amb el teclat i el ratolí

Podeu jugar a diversos jocs amb el teclat i el ratolí. Els jocs amb aquesta funció tenen superposicions visuals per mostrar-vos quines accions estan assignades a cada pulsació de teclat o clic de ratolí.

Per editar els controls de teclat i ratolí:

1. Obriu el menú de configuració del joc quan l'inicieu.
  2. Premeu Ctrl+8 .
  3. Al costat de "Mapatge de teclat", seleccioneu Personalitza.
  4. En mode d'edició, seleccioneu una pulsació de teclat existent i introduïu la pulsació nova que preferiu.
    • Per canviar el tipus de sortida d'una pulsació a un clic de botó del ratolí, seleccioneu Més i, a continuació, Clic del botó esquerre del ratolí o Clic del botó dret del ratolí.
  5. Si trieu una pulsació duplicada, se sobreescriu i se substitueix la pulsació d'altres superposicions.

Consell: només podeu mapar pulsacions individuals.

Actualitzar la versió, els permisos o la configuració de les aplicacions

Instal·lar actualitzacions d'aplicacions

Si reps una notificació a la part inferior dreta de la pantalla amb el missatge "Actualitzacions disponibles", selecciona Actualitza o Actualitza-ho tot.

Si no reps aquesta notificació:

1. A l'extrem de la pantalla, selecciona el menú d'aplicacions i, a continuació, fletxa amunt .
  2. Selecciona Play Store Google Play.
  3. Per actualitzar les aplicacions, segueix les instruccions en pantalla.

També pots configurar les actualitzacions automàtiques de les aplicacions i de Play Store.

Canviar els permisos

Canviar els permisos de les aplicacions

Un cop instal·lada una aplicació d'Android, podeu controlar-ne els permisos, és a dir, les funcions i la informació que pot trobar o utilitzar:

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Google Play Store", seleccioneu Google Play Store.
  4. Seleccioneu Gestiona les preferències d'Android.
  5. A la secció "Dispositiu", seleccioneu Aplicacions.
  6. A la llista d'aplicacions, seleccioneu una aplicació i, a continuació, Permisos.
  7. Activeu o desactiveu els permisos.

Compartir o deixar de compartir la ubicació

Important: si utilitzeu el Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu triar si es comparteix la vostra ubicació.

Si utilitzeu aplicacions d'Android al Chromebook, podeu decidir si voleu que Google sàpiga la vostra ubicació.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Google Play Store", seleccioneu Google Play Store.
  4. Seleccioneu Gestiona les preferències d'Android.
  5. A la secció "Personal", activeu o desactiveu el permís Ubicació.
  6. Opcional: per activar o desactivar els permisos d'ubicació d'una aplicació específica, seleccioneu l'aplicació i, a continuació, Permisos. Tot seguit, activeu o desactiveu el permís Ubicació.
Crear còpies de seguretat de les aplicacions i sincronitzar-les

Crear còpies de seguretat de les dades de les aplicacions i restaurar-les

De manera predeterminada i automàtica, els Chromebook creen còpies de seguretat de les dades de les aplicacions d'Android i les restauren. D'aquesta manera, si canvieu de Chromebook, podeu restaurar les dades de les aplicacions d'Android.

Per activar o desactivar la còpia de seguretat i la restauració:

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Google Play Store", seleccioneu Google Play Store.
  4. Seleccioneu Gestiona les preferències d'Android.
  5. A la secció "Personal", activeu o desactiveu el permís Còpia de seguretat de les meves dades.

Consell: si el Chromebook té la sincronització desactivada, però la còpia de seguretat i la restauració activades, podeu continuar fent còpies de seguretat de les aplicacions d'Android. Si teniu més d'un Chromebook, és possible que les aplicacions d'Android i les seves dades no se sincronitzin completament en tots els vostres Chromebook.

Sincronitzar les aplicacions en diferents Chromebook

De manera predeterminada, les aplicacions d'Android se sincronitzen en tots els vostres Chromebook. Si un Chromebook no sincronitza les aplicacions, comproveu la configuració de sincronització i seleccioneu Sincronitza-ho tot o activeu la sincronització d'aplicacions. Obteniu informació sobre com podeu canviar la configuració de sincronització.

Informació sobre com ChromeOS gestiona les dades de les aplicacions d'Android

Què poden trobar les aplicacions d'Android

• Les aplicacions d'Android poden baixar fitxers a la ubicació per a baixades del Chromebook i llegir-los. Per canviar aquesta opció de configuració, podeu obrir la pàgina de permisos d'una aplicació i, tot seguit, desactivar el permís Emmagatzematge.
  • És possible que algunes aplicacions d'Android que tinguin permís per saber la vostra ubicació també puguin utilitzar el Bluetooth al Chromebook.
  • Si navegueu de manera privada i feu clic en un enllaç en una aplicació, l'enllaç s'obrirà en una pestanya normal del navegador, no en una de privada.
  • Si desactiveu Google Play Store al Chromebook, les dades i la configuració de les aplicacions d'Android s'esborraran del dispositiu.
  • Podeu revisar altres opcions de configuració relatives a la privadesa i la seguretat de les aplicacions d'Android que estan lligades a l'ús d'aquestes aplicacions. És possible que algunes d'aquestes opcions de configuració no s'apliquin o no es mostrin al vostre Chromebook.

Què pot trobar Google

Si utilitzeu Google Play Store, és possible que algunes aplicacions i funcions del sistema enviïn informació a Google sobre com feu servir les aplicacions.

Si decidiu enviar dades a Google sobre l'ús i el rendiment del Chromebook, Google rebrà dades de diagnòstic i d'ús sobre la vostra activitat a les aplicacions. Google també rep informes d'error. Els informes d'error que Chrome envia a Google també poden incloure informació sensible sobre les vostres aplicacions d'Android.

Desenvolupadors: optimitzar les aplicacions d'Android per als Chromebook

Per fer que les aplicacions que desenvolupeu funcionin de manera més eficient als Chromebook, obteniu informació sobre com podeu optimitzar les aplicacions d'Android.