Løs tilkoblingsproblemer

Hvis du har problemer med å koble Chromebooken til internett, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor. Test Chromebooken etter hvert trinn for å se om problemet er løst.

Hvis du fortsatt har problemer etter at du har prøvd denne fremgangsmåten, bør du kontakte produsenten av Chromebooken.

Kan ikke koble til Wi-Fi

1. Kontrollér at Wi-Fi er på.
  2. Sjekk at nettverket du vil koble til, fungerer med Chromebook.

Kan ikke koble til andre nettverk

Problemer med å koble til kablede nettverk
  • Sørg for at Chromebooken er koblet til ruteren med en Ethernet-kabel eller USB-adapter som fungerer.
  • Velg klokkeslettet nederst til høyre. Hvis Chromebooken er koblet til på riktig måte, ser du en melding om at den er koblet til Ethernet .
  • Prøv å koble en annen datamaskin til ruteren. Hvis du får koblet den til på riktig måte, må du kanskje ha en annen kabel eller USB-Ethernet-adapter.
Problemer med å koble til mobilnettverk (USA)
  1. Kontrollér at Chromebooken kan koble til mobilnettverk, og at tilkoblingen er på.
  2. Start Chromebooken på nytt.
  3. Sørg for at T-Mobile- eller Verizon Wireless-nettverket er slått på. Ring mobiloperatøren din hvis du har problemer med å koble til.

Du kan også prøve å bytte mobiloperatør:

1. Logg på Chromebooken som gjest.
  2. Trykk på Ctrl+Alt+T for å åpne et terminalvindu.
  3. Skriv inn denne kommandoen: modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Trykk på Enter.
  5. Skriv exit, og trykk på Enter igjen.
  6. Slå av Chromebooken.
  7. Sett inn et SIM-kort fra en annen mobiloperatør.
  8. Slå på Chromebooken.

For å bytte tilbake til Verizon, åpne et terminalvindu og skriv inn denne kommandoen:

modem_set_carrier Verizon Wireless

For å bytte tilbake til T-Mobile, åpne et terminalvindu og skriv inn denne kommandoen:

modem_set_carrier T-Mobile

Problemer med å koble til mobilnettverk (utenfor USA)
  1. Kontrollér at Chromebooken kan koble til mobilnettverk, og at tilkoblingen er på.
  2. Start Chromebooken på nytt.
  3. Sjekk at SIM-kortet er aktivert. Hvis du fortsatt har problemer, bør du kontakte operatøren din.
  4. Det kan hende du trenger en PIN-kode for å låse opp SIM-kortet. Hvis du ikke har denne PIN-koden, må du ringe operatøren din eller bruke mobildata-roaming.
Problemer med å koble til nettverk med obligatoriske påloggingssider
Det kan hende enheten din har problemer med å koble til internett dersom nettverket du bruker, krever at du logger på og godtar en avtale for å bruke internett. En slik avtale kalles en obligatorisk påloggingsside.
  • Finn påloggingssiden for nettverket: Gå til http://-nettsteder, som http://www.gstatic.com/generate_204, som nettverket muligens viderekobler til landingssiden sin.
    • Tips:
    • Skriv inn nettadresser som begynner med «http://» (ikke «https»).
    • Bruk et privat vindu (Ctrl+ Shift+ n) hvis administratoren din tillater det.
    • Slå av utvidelser: Hvis du ikke finner påloggingssiden for nettverket, slår du av eventuelle utvidelser du har installert i Chrome. Finn ut hvordan du avinstallerer utvidelser
    • Hvis du kan fullføre påloggingen, men fortsatt ikke får tilgang til nettet:
      • Koble fra nettverket, og koble til igjen.
      • Bruk telefonen eller en annen enhet for å sjekke om du får koblet til nettverket. Hvis du ikke får logget på fra andre enheter heller, kan det være problemer med nettverket.
      • Spør eieren av nettverket om det tilbyr internettilgang.