Verbindingsproblemen oplossen

Probeer de onderstaande stappen als je geen verbinding met internet kunt maken op je Chromebook. Test je Chromebook na elke stap om te zien of het probleem is opgelost.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.

Kan geen verbinding maken met wifi

1. Controleer of wifi is ingeschakeld.
  2. Controleer of het netwerk waarmee je verbinding wilt maken, werkt met je Chromebook.

Kan geen verbinding maken met andere netwerken

Problemen bij verbinding maken met bedrade netwerken
  • Controleer of je Chromebook is verbonden met de router via een werkende Ethernet-kabel of USB-adapter.
  • Selecteer rechtsonder de tijd. Als je Chromebook goed is aangesloten, zie je Verbonden met Ethernet Aangesloten bedrade verbinding.
  • Sluit een andere computer aan op de router. Als deze correct verbinding kan maken, moet je mogelijk een andere kabel of USB Ethernet-adapter gebruiken.
Problemen bij verbinding maken met mobiele netwerken (Verenigde Staten)
  1. Controleer of je Chromebook verbinding kan maken met mobiele netwerken en of je verbinding is ingeschakeld.
  2. Start je Chromebook opnieuw op.
  3. Controleer of het T-Mobile- of Verizon Wireless-netwerk is ingeschakeld. Bel je mobiele provider als je problemen ondervindt bij het maken van verbinding.

Je kunt ook proberen tussen mobiele providers te schakelen:

1. Log in op je Chromebook als gast.
  2. Druk op Ctrl + Alt + T om een terminalvenster te openen.
  3. Typ deze opdracht: modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Druk op Enter.
  5. Typ exit en druk nogmaals op Enter
  6. Schakel de Chromebook uit.
  7. Plaats een simkaart van een andere mobiele provider.
  8. Schakel de Chromebook in.

Als je wilt terugschakelen naar Verizon, open je een terminalvenster en typ je deze opdracht:

modem_set_carrier Verizon Wireless

Als je wilt terugschakelen naar T-Mobile, open je een terminalvenster en typ je deze opdracht:

modem_set_carrier T-Mobile

Problemen bij verbinding maken met mobiele netwerken (buiten de Verenigde Staten)
  1. Controleer of je Chromebook verbinding kan maken met mobiele netwerken en of je verbinding is ingeschakeld.
  2. Start je Chromebook opnieuw op.
  3. Controleer of je simkaart is geactiveerd. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met je provider.
  4. Je hebt mogelijk een pincode nodig om je simkaart te ontgrendelen. Als je de pincode niet weet, bel je je provider of gebruik je mobiele dataroaming.