Yhteysongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Chromebookin yhdistämisessä internetiin, kokeile alla olevia ohjeita. Testaa jokaisen vaiheen jälkeen, onko Chromebookin ongelma ratkennut.

Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, ota yhteyttä Chromebookisi valmistajaan.

Wi-Fi-yhteyden muodostaminen ei onnistu

1. Varmista, että Wi-Fi on käytössä.
  2. Tarkista, että Chromebook ja verkko, johon haluat muodostaa yhteyden, ovat yhteensopivia.

Yhteyden muodostaminen muihin verkkoihin ei onnistu

Ongelmia langalliseen verkkoon yhdistämisessä
  • Varmista, että Chromebook on yhdistetty reitittimeen toimivalla Ethernet-kaapelilla tai USB-sovittimella.
  • Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Jos Chromebook on yhdistetty oikein, näet Yhdistetty Ethernetiin ‑kuvakkeen .
  • Yritä yhdistää toinen tietokone reitittimeen. Jos sen yhdistäminen onnistuu, saatat tarvita toisen kaapelin tai USB-Ethernet-sovittimen.
Ongelmia mobiiliverkkoon yhdistämisessä (Yhdysvalloissa)
  1. Varmista, että Chromebookisi voi muodostaa yhteyden mobiiliverkkoon ja että yhteytesi on päällä.
  2. Käynnistä Chromebook uudelleen.
  3. Varmista, että T-Mobile- tai Verizon Wireless ‑verkko on käytössä. Jos yhdistämisongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä operaattoriisi.

Voit myös vaihtaa operaattoria:

1. Kirjaudu Chromebookiisi vierailijana.
  2. Avaa terminaali-ikkuna painamalla Ctrl + Alt + t.
  3. Kirjoita seuraava komento: modem_set_carrier Generic UMTS.
  4. Paina Enter.
  5. Kirjoita exit ja paina taas Enter
  6. Sammuta Chromebook.
  7. Aseta toisen operaattorin SIM-kortti laitteeseen.
  8. Käynnistä Chromebook.

Voit vaihtaa operaattorin jälleen Verizoniksi avaamalla terminaali-ikkunan ja kirjoittamalla seuraavan komennon:

modem_set_carrier Verizon Wireless

Jos haluat palauttaa operaattorin T-Mobileksi, avaa terminaali-ikkuna ja kirjoita seuraava komento:

modem_set_carrier T-Mobile

Ongelmia mobiiliverkkoon yhdistämisessä (Yhdysvaltojen ulkopuolella)
  1. Varmista, että Chromebookisi voi muodostaa yhteyden mobiiliverkkoon ja että yhteytesi on päällä.
  2. Käynnistä Chromebook uudelleen.
  3. Tarkista, että SIM-korttisi on aktivoitu. Jos ongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä operaattoriisi.
  4. SIM-kortin lukituksen avaamiseen saatetaan tarvita PIN-koodi. Jos et tiedä PIN-koodia, ota yhteyttä operaattoriisi tai käytä mobiilidataa roaming-tilassa.
Ongelmat kirjautumista vaativiin captive portal ‑verkkoihin yhdistämisessä
Laitteen yhdistämisessä internetiin voi olla ongelmia, jos käyttämäsi verkko vaatii, että kirjaudut sisään ja hyväksyt sopimuksen internetin käytöstä. Tämä sopimus tunnetaan nimellä captive portal ‑kirjautumissivu.
  • Etsi verkon kirjautumissivu: Selaa http://-verkkosivustoja, kuten http://www.gstatic.com/generate_204, joilta verkko saattaa uudelleenohjata laskeutumissivulleen.
    • Vinkkejä:
    • Kokeile URL-osoitteita, jotka alkavat http:// (ei https://).
    • Käytä yksityistä ikkunaa (Ctrl+ Vaihto+ n), jos järjestelmänvalvoja sallii sen.
    • Laita laajennukset pois päältä: Jos et löydä verkon kirjautumissivua, laita Chromeen asentamasi laajennukset pois päältä. Katso, miten laajennukset poistetaan
    • Jos voit kirjautua, mutta et silti pääse verkkoon:
      • Katkaise yhteys ja yhdistä uudelleen.
      • Kokeile yhdistää verkkoon puhelimella tai muulla laitteella. Jos kirjautuminen ei onnistu toisellakaan laitteella, ongelma voi olla verkossa.
      • Pyydä verkon omistajaa vahvistamaan, että verkko tarjoaa internetyhteyden.