Hitta och ordna appar

Om du har installerat appar från Google Play Butik eller Chrome Web Store har vi några tips på hur du snabbt kan hitta appar och ordna dem.

Hitta en app

Så här söker du efter en app på Chromebook:

1. Tryck på söktangenten Search på tangentbordet.
  2. Skriv namnet på appen du vill hitta. Appen visas i sökresultatet.

Öppna en app

1. Välj översikten Översikt i skärmens ena hörn.
  2. En lista över appar som du har använt nyligen visas. Välj appen du vill öppna.
  3. Valfritt: Om du vill se alla appar väljer du uppåtpilen Uppåtpil.

Använda genvägar till appar

I vissa appar kan du använda genvägar till en funktion eller åtgärd.

Så här ser du om en app har genvägar:

1. Välj översikten Launcher i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen Uppåtpil.
  2. Högerklicka på appen. Om det finns genvägar visas de på rullgardinsmenyn.
    • Exempel: Om du högerklickar på Gmail Gmail visas Skriv Skriv. Om du väljer Skriv öppnas ett nytt utkast direkt.

Så här söker du efter en genväg:

1. Välj översikten Launcher i skärmens ena hörn.
  2. Börja skriva i sökrutan. Om det finns en genväg visas den under sökrutan.
    • Exempel: Om du skriver ”populärt” i sökrutan visas populära videor på YouTube.

Ordna apparna

Lägg appar i mappar
  • Lägg appar i en mapp: Dra en app så att den läggs ovanpå en annan app.
  • Namnge en mapp: Klicka på mappen.
Flytta appar

Klicka på en app och dra den.

Läsa mer om appar