Hitta och ordna appar

Om du har installerat appar från Google Play Butik eller Chrome Web Store har vi några tips på hur du snabbt kan hitta och ordna dem.

Hitta en app

Så här söker du efter en app på Chromebook:

1. Tryck på söktangenten eller översiktstangenten på tangentbordet.
  2. Skriv namnet på appen du vill hitta och leta upp den i sökresultatet.

Öppna en app

1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på en app som du vill öppna.
    • Välja en app bland dina senast använda appar
    • Scrolla för att hitta alla dina appar
    • Sök efter appar med Appstartaren
  3. Välj appikonen för att öppna appen.
Tips! Du kan även dela innehåll från appar. Läs mer om hur du delar filer med Android- och Chromebook-enheter i närheten.

Hantera hur appar öppnar länkar

Så här styr du om länkar ska öppnas i appen eller på en ny flik i webbläsaren Chrome:
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar följt av Appar följt av Hantera appar.
  3. Välj en app.
  4. Välj om du vill att länkar ska öppnas i appen eller i Chrome under Öppna länkar som stöds.
Om det inte går att ändra den här inställningen eller om den är nedtonad är appen inställd på att öppna länkar i Chrome. Så här får du appen att öppna länkar i ett nytt appfönster:
  1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Högerklicka på appikonen.
  3. Välj Ny flik följt av Nytt fönster.

Använda genvägar till appar

I vissa appar kan du använda genvägar till en funktion eller åtgärd.

Hitta genvägar till appar:

1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Högerklicka på appen. Visa genvägar till appar genom att trycka på nedåtpilen Nedåtpil.
    • Exempel: Om du högerklickar på YouTube YouTube visas Prenumerationer . När du väljer Prenumerationer öppnas sidan Prenumerationer på YouTube.

Hitta genvägar till appar genom att söka:

1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Ange sökord i sökrutan. Om det finns en genväg visas den under sökrutan.
    • Exempel: Om du skriver ”populärt” i sökrutan visas populära videor på YouTube.

Ordna apparna

Lägg appar i mappar
  • Lägg appar i en mapp: Dra en app så att den läggs ovanpå en annan app.
  • Namnge en mapp: Klicka på mappen.
Flytta appar
Klicka på en app och dra den.
Sortera appar efter namn eller färg
  1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Högerklicka i appstartaren eller i appen som du vill byta ordning på.
  3. Välj Sortera efter följt av Namn eller Färg.

Hantera appaviseringar

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar Inställningar följt av Appar följt av Aviseringar
  3. Aktivera eller inaktivera Aviseringar för apparna.
Tips! Om du vill stänga av ljudet för alla appaviseringar aktiverar du Stör ej. Du kan stänga av ljudet för alla appaviseringar på ett annat sätt genom att välja klockan följt av Aviseringar.

Läsa mer om appar