Finn og organiser apper

Hvis du har installert apper fra Google Play-butikken eller Chrome Nettmarked, kan du sjekke disse tipsene for å finne og organisere dem raskt.

Finn apper

Sånn søker du etter apper på Chromebook:

1. På tastaturet trykker du på søketasten  eller Appoversikt-tasten .
  2. Skriv inn navnet på appen du er ute etter, og finn appen i søkeresultatene.

Åpne apper

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Finn en app du vil åpne.
    • Velg en app blant de nylig brukte appene dine
    • Rull for å finne alle appene dine
    • Bruk appoversikten til å søke etter apper
  3. For å åpne appen, velg appikonet.
Tips: Du kan også dele innhold fra apper. Finn ut hvordan du deler filer med Android- og Chromebook-enheter i nærheten.

Administrer hvordan appene dine åpner linker

Slik kontrollerer du om linker åpnes i appen din eller i nye nettleserfaner i Chrome:
  1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger og så Apper og så Administrer appene dine.
  3. Velg en app.
  4. Under «Åpne støttede linker» velger du om du vil at linker skal åpnes i appen eller i Chrome.
Hvis du ikke kan endre denne innstillingen, eller hvis den er nedtonet, er appen konfigurert til å åpne linker i Chrome. Slik får du appen din til å åpne linker i nye appvinduer:
  1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten
  2.  Høyreklikk på appikonet.
  3. Velg Ny fane og så Nytt vindu.

Bruk snarveier for apper

Noen apper har snarveier til en bestemt funksjon eller handling i appen.

Finn appsnarveier:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Høyreklikk på appen. Finn appsnarveier ved bruk av nedoverpilen Nedoverpil.
    • Eksempel: Når du høyreklikker på YouTube YouTube, ser du Abonnementer . Når du velger Abonnementer, går du til Abonnementer-siden din på YouTube.

En annen måte å finne snarveier til apper på er å bruke søket:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten
  2. Skriv inn søkeord i søkefeltet. Hvis en snarvei er tilgjengelig, vises den rett under søkefeltet.
    • Eksempel: Når du skriver «på vei opp» i søkefeltet, ser du hvilke videoer som er på vei opp på YouTube.

Organiser appene dine

Organiser apper i mapper
  • Gruppér apper i mapper: Dra en app oppå en annen app.
  • Gi navn til mapper: Klikk på den aktuelle mappen.
Flytt på apper
Klikk og hold på en app, og dra den.
Omorganiser apper etter navn eller farge
  1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Høyreklikk i appoversikten eller på appen du vil omorganisere.
  3. Velg Sorter etter og så Navn eller Farge.

Administrer appvarsler

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger og så Apper og så Varsler
  3. Slå Varsler på eller av for appene dine.
Tips: For å slå av alle appvarsler, slå på Ikke forstyrr. For å slå av alle appvarsler på en annen måte, velg klokkeslettet og så Varsler.

Finn ut mer om apper