Apps vinden en indelen

Als je apps vanuit de Google Play Store of de Chrome Web Store hebt geïnstalleerd, volgen hier tips om de apps snel te vinden en in te delen.

Een apps vinden

Een app zoeken op uw Chromebook:

1. Druk op je toetsenbord op de zoektoets Search.
  2. Typ de naam van de gewenste app. De app wordt weergegeven in uw zoekresultaten.

Een app openen

1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher Launcher .
  2. Er wordt een lijst weergegeven met apps die je onlangs hebt gebruikt. Klik op de app die je wilt openen.
  3. Optioneel: Selecteer de pijl-omhoog Pijl-omhoog om al je apps te bekijken.

Snelkoppelingen voor apps gebruiken

Voor sommige apps kun je snelkoppelingen gebruiken naar een specifieke functie of actie binnen de app.

Zo kun je controleren of een app een snelkoppeling heeft:

1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app. Je kunt in het dropdownmenu zien of er snelkoppelingen zijn.
    • Bijvoorbeeld: Als je met de rechtermuisknop op Gmail Gmail klikt, zie je Opstellen Opstellen. Als je Opstellen selecteert, ga je rechtstreeks naar een nieuw concept van een e-mailbericht.

Zo kun je naar een app-snelkoppeling zoeken:

1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher .
  2. Begin te typen in het zoekvak. Als er een snelkoppeling beschikbaar is, wordt deze net onder het zoekvak weergegeven.
    • Bijvoorbeeld: Als je 'trending' typt in het zoekvak, zie je welke video's populair zijn op YouTube.

Je apps indelen

Apps in mappen plaatsen
  • Apps samen in een map plaatsen: sleep een app boven op een andere app.
  • Een map een naam geven: klik op de map.
Apps verplaatsen

Klik op een app, houd vast en sleep de app.

Meer informatie over apps