Logga in flera personer samtidigt

Om du har lagt till flera Google-konton på Chromebook kan du

• byta mellan konton utan att behöva logga ut och logga in igen
  • flytta fönster mellan konton.

Logga in någon annan

Innan du kan logga in någon annan måste du lägga till den personen på Chromebook. Gör därefter så här:

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj e-postadressen för ditt Google-konto.
  4. Välj Logga in en annan användare.
  5. En påminnelse visas om att bara använda funktionen med personer som du litar på. Välj OK.
  6. Välj en person och ange hans eller hennes lösenord. Du kan lägga till högst 5 användare.

Obs! Om du använder din Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan välja bland alla tillgängliga användare.

Byta mellan konton som du är inloggad på

När du har lagt till flera personer byter du mellan deras konton så här:

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj personen vars konto du vill byta till.

Alla aktiva personer delar vissa inställningar, till exempel nätverk. Andra inställningar, till exempel profilbilder och bokmärken, är individuella för varje person.

Obs! Google Play Butik och nedladdade Android-appar är bara tillgängliga för det konto som loggades in först. Om du vill använda dem med ett annat konto loggar du ut från alla konton och loggar in med det konto du vill använda.

Flytta fönster mellan personer

Du flyttar fönster mellan de Google-konton som är inloggade så här:

1. Kontrollera att du är inloggad på två konton samtidigt.
  2. Högerklicka högst upp på fönstret som du vill flytta. Välj inte en flik.
  3. Välj Flytta fönster till.
  4. Välj kontot som du vill flytta fönstret till.

Logga ut från ett konto

Om du är inloggad på flera Google-konton på din Chromebook kan du inte logga ut från ett i taget. Du måste logga ut från alla konton samtidigt.

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Välj Logga ut alla.

Obs! Om du är Chromebook-administratör i din organisation kan du läsa mer om hur du hanterar åtkomst via multiinloggning.