Met meerdere mensen tegelijk inloggen

Als je meerdere Google-accounts aan je Chromebook hebt toegevoegd, kun je het volgende doen:

• Schakelen tussen accounts zonder uit te loggen en opnieuw in te loggen
  • Vensters verplaatsen tussen accounts

Als andere gebruiker inloggen

Voordat je als andere gebruiker kunt inloggen, controleer je of je de tweede gebruiker hebt toegevoegd aan je Chromebook. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Log in op je Google-account.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer het e-mailadres van je Google-account.
  4. Selecteer Als andere gebruiker inloggen.
  5. Je ziet een herinnering om je erop te wijzen dat je deze functie alleen moet gebruiken met mensen die je vertrouwt. Selecteer OK.
  6. Kies een persoon en voer het wachtwoord van die persoon in. Je kunt maximaal 5 gebruikers toevoegen.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je mogelijk geen keuze uit alle beschikbare gebruikers maken.

Schakelen tussen accounts waarop je bent ingelogd

Nadat je meerdere gebruikers hebt toegevoegd, kun je tussen deze gebruikers schakelen:

1. Log in op je Google-account.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer de gebruiker naar wie je wilt overschakelen.

Sommige instellingen (zoals netwerken) worden door alle actieve gebruikers gedeeld. Andere instellingen (zoals profielfoto's en bladwijzers) zijn specifiek voor iedere persoon.

Opmerking: De Google Play Store en de gedownloade Android-apps zijn alleen beschikbaar voor het account waarmee als eerste is ingelogd. Als je de Google Play Store en de apps met een ander account wilt gebruiken, log je uit van al je accounts en log je in op het account dat je wilt gebruiken.

Vensters verplaatsen tussen gebruikers

Je kunt vensters verplaatsen tussen de Google-accounts waarmee is ingelogd:

1. Zorg ervoor dat je tegelijkertijd bent ingelogd op twee accounts.
  2. Klik met de rechtermuisknop bovenaan het venster dat je wilt verplaatsen. Selecteer geen tabblad.
  3. Selecteer Venster verplaatsen naar.
  4. Selecteer het account waarnaar je het venster wilt verplaatsen.

Uitloggen van een account

Als je bent ingelogd op meerdere Google-accounts op je Chromebook, kun je niet één voor één uitloggen van de accounts. Je moet uitloggen van alle accounts tegelijk.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Uitloggen van alle accounts.

Opmerking: Als je Chromebook-beheerder bij je organisatie bent, kun je toegang tot meerdere accounts beheren.