Ansluta en Android-telefon till Chromebook

Du kan göra mer med Chromebook när du ansluter Android-telefonen. Du kan

• synkronisera chattmeddelanden
  • dela filer
  • skicka och ta emot sms på Chromebook
  • ansluta Chromebook till telefonen
  • låsa upp Chromebook med telefonen.

Detta behövs

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan ansluta telefonen på det här sättet. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Ansluta telefonen under konfigureringen av Chromebook

Du kan ansluta en Android-telefon första gången du konfigurerar Chromebook genom att följa anvisningarna på skärmen.

1. Välj Godkänn och fortsätt på Chromebook när du uppmanas till det.
    • Välj Avbryt om du vill hoppa över det här steget. Du kan ansluta en telefon när som helst genom att följa de här anvisningarna.
  2. Klicka på Klar.
  3. En bekräftelse av att Smart Lock har aktiverats visas på telefonen.

Tips! Om det är problem med internetanslutningen går det inte att verifiera den anslutna enheten direkt. Vi försöker verifiera den på nytt, men funktionerna blir inte tillgängliga förrän du är online.

Ansluta telefonen när som helst

Om du inte anslöt telefonen till Chromebook i samband med konfigureringen kan du göra det när som helst. Gör så här:

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Konfigurera vid Android-telefon under Anslutna enheter.
  4. Bekräfta att du vill ansluta telefonen och ange sedan ditt lösenord.
  5. Följ anvisningarna. En bekräftelse visas på telefonen när det är klart.
  6. Välj vilka funktioner du vill använda under Aktiverat på Chromebook.
Ansluta en Android-telefon till Chromebook.

Koppla från telefonen

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj telefonen under Anslutna enheter.
  4. Inaktivera funktionerna:
    • Om du vill inaktivera samtliga funktioner väljer du Aktiverat.
    • Om du vill inaktivera en enskild funktion väljer du den.

Tips! Om du inte har tänkt ansluta den här telefonen till Chromebook igen kan du ta bort den genom att välja Glöm mobil följt av Bekräfta.

Felsöka problem med att parkoppla telefonen

Jag kan inte ansluta till en annan telefon

Om du vill parkoppla en ny Android-telefon till Chromebook måste du först koppla från den nuvarande enheten.

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook följt av Inställningar .
  2. Välj telefonen under Anslutna enheter.
  3. Välj Koppla från längst ned bredvid Glöm mobil följt av Bekräfta.
  4. Anslut telefonen till Chromebook.
Tips! Om du fortfarande inte kan ansluta den nya enheten förbereder du telefonen för anslutning till Chromebook.
Jag kan inte ansluta telefonen eller hitta alternativet att ansluta

Om du inte kan ansluta telefonen till Chromebook eller om du inte hittar alternativet för att ansluta telefonen:

• Kontrollera att telefonen har den senaste versionen av följande:
  • Logga in på samma Google-konto på telefonen som på Chromebook.
  • Om det finns flera poster för telefonen väljer du en av dem. Om telefonen inte ansluts efter några minuter väljer du alternativet för att glömma telefonen och försöker igen med ett annat val.
Tips! Om du har en Chromebook på jobbet eller i skolan kan du behöva kontakta administratören för att ansluta telefonen till din Chromebook.