Kontrollera och uppdatera Android-versionen

I appen Inställningar ser du vilken version av Android du har och till vilken nivå som säkerhetskorrigeringar har installerats på enheten. Du får en avisering när en uppdatering är tillgänglig. Det går också att söka efter uppdateringar.

Ta reda på vilken Android-version du har

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System nedtill på skärmen och sedan Avancerat och sedan Systemuppdatering. Om alternativet Avancerat inte finns trycker du på Om telefonen.
  3. Kontrollera Android-version och Nivå av säkerhetskorrigering.

Hämta de senaste tillgängliga Android-uppdateringarna

När du får en avisering om att uppdatera öppnar du aviseringen och trycker på uppdateringen.

Så här gör du om du tog bort aviseringen eller om enheten har varit offline:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System nedtill på skärmen och sedan Avancerat och sedan Systemuppdatering. Om alternativet Avancerat inte finns trycker du på Om telefonen.
  3. Uppdateringstatusen visas. Följ eventuella anvisningar på skärmen.

När får jag Android-uppdateringar?

När uppdateringarna skickas ut varierar beroende på enhet, tillverkare och mobiloperatör.

Obs! Det går inte alltid att köra nya Android-versioner på äldre enheter.

Åtgärda ett uppdateringsproblem

Det finns inte tillräckligt med utrymme

Om du får en avisering om att det inte finns tillräckligt med utrymme läser du om hur du frigör utrymme på

En uppdatering laddades inte ned

Vänta på att uppdateringen ska laddas ned automatiskt igen

Om nedladdningen av en uppdatering påbörjas men inte blir klar görs nya försök automatiskt under de kommande dagarna.
Du får en avisering vid nästa försök. Öppna aviseringen och tryck på uppdateringen.

Uppdatera Android-versionen för säkerhetsuppdateringar

Om du vill ha den senaste säkerhetsuppdateringen för din enhet kontrollerar du att du har den senaste Android-versionen som är tillgänglig för enheten.

När uppdateringar börjar gälla

Pixel-mobiler

På Pixel-mobiler installeras nedladdade Android-uppdateringar i bakgrunden. De installerade uppdateringarna börjar gälla nästa gång du startar om enheten. Läs om hur du startar om en Pixel-mobil.

Övriga Android-enheter

Många mobiler och surfplattor med Android startas om automatiskt när nedladdade Android-uppdateringar installeras. Uppdateringarna börjar gälla när installationen har slutförts.