Kontrollera och uppdatera Android-versionen

Du ser versionsnumret för Android, säkerhetsuppdateringsnivån och systemnivån för Google Play i appen Inställningar. Du får en avisering när en uppdatering är tillgänglig. Det går också att söka efter uppdateringar.

Ta reda på vilken Android-version du har

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System långt ned på skärmen Följt av Avancerat Följt av Systemuppdatering.
  3. Kontrollera Android-version och Nivå av säkerhetskorrigering.

Hämta de senaste tillgängliga Android-uppdateringarna

När du får en avisering öppnar du den och trycker på Uppdatera.

Så här gör du om du tog bort aviseringen eller om enheten har varit offline:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System långt ned på skärmen och sedan Avancerat och sedan Systemuppdatering.
  3. Uppdateringsstatusen visas. Följ eventuella anvisningar på skärmen.

Hämta säkerhetsuppdateringar och systemuppdateringar för Google Play

De flesta systemuppdateringar och säkerhetskorrigeringar görs automatiskt. Så här kontrollerar du om en uppdatering är tillgänglig:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Sök efter en uppdatering så här:
    • Tryck på Säkerhetsuppdatering om du vill söka efter en säkerhetsuppdatering.
    • Tryck på Systemuppdatering för Google Play om du vill söka efter en systemuppdatering för Google Play.
  4. Följ eventuella anvisningar på skärmen.

När får jag Android-uppdateringar?

När uppdateringarna skickas ut varierar beroende på enhet, tillverkare och mobiloperatör.

Obs! Det går inte alltid att köra nya Android-versioner på äldre enheter.

Åtgärda ett uppdateringsproblem

Det finns inte tillräckligt med utrymme

Om du får en avisering om att det inte finns tillräckligt med utrymme läser du om hur du frigör utrymme på

En uppdatering laddades inte ned

Vänta på att uppdateringen ska laddas ned automatiskt igen

Om nedladdningen av en uppdatering påbörjas men inte blir klar görs nya försök automatiskt under de kommande dagarna.
Du får en avisering vid nästa försök. Öppna aviseringen och tryck på uppdateringen.

Uppdatera Android-versionen för säkerhetsuppdateringar

Om du vill ha den senaste säkerhetsuppdateringen för din enhet kontrollerar du att du har den senaste Android-versionen som är tillgänglig för enheten.
När uppdateringar börjar gälla

Pixel-telefoner

På Pixel-telefoner installeras nedladdade Android-uppdateringar i bakgrunden. De installerade uppdateringarna börjar gälla nästa gång du startar om enheten. Läs mer om hur du startar om en Pixel-telefon.

Andra Android-enheter

Många telefoner och surfplattor med Android startas om automatiskt när nedladdade Android-uppdateringar installeras. Uppdateringarna börjar gälla när installationen har slutförts.