Logga ut från eller stänga av Chromebook

När du är klar med Chromebook kan du logga ut, aktivera viloläget eller stänga av enheten.

Logga ut

Gör så här om du vill byta konto eller låta någon annan använda Chromebook:

1. Välj klockan längst ned till höger.
  2. Klicka på Logga ut.

Aktivera viloläget på Chromebook

• Du kan aktivera viloläget och spara batteri medan enheten är på genom att stänga locket.
  • Om du har en Chromebook som kan användas som surfplatta trycker du på av/på-knappen.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan ändra inställningarna för viloläge. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Hindra att viloläget aktiveras på Chromebook

Gör så här om du vill hindra att viloläget aktiveras när du inte använder Chromebook:

1. Välj klockan längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Enhet till vänster.
  4. Välj Batteri.
  5. Välj Låt skärmen vara på bredvid alternativen Vid laddning och Vid batteridrift, under När enheten är inaktiv.

Gör så här om du vill förhindra att viloläget på Chromebook aktiveras när locket stängs:

1. Välj klockan längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Enhet till vänster.
  4. Välj Batteri.
  5. Inaktivera Aktivera viloläge när locket stängs.
Aktivera en Chromebook i viloläge
  • På en Chromebook: Öppna locket och tryck på valfri tangent eller svep med fingret över styrplattan.
  • På en Chromebox: Rör på musen.
  • På en surfplatta: Tryck på av/på-knappen.

Stänga av Chromebook

Testa något av följande alternativ om du vill stänga av Chromebook helt och hållet:

• Välj klockan längst ned till höger. Välj av/på-knappen .
    • Välj Stäng av i menyn som öppnas.
  • Håll av/på-tangenten nedtryckt i tre sekunder.
  • Håll av/på-knappen nedtryckt tills du ser en meny med alternativen Stäng av och Logga ut.

Starta om Chromebook

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj av/på-knappen i panelen som öppnas.
  3. Välj Starta om i menyn som öppnas.

Byt profil

Om du har olika konton på samma Chromebook kan du byta mellan profiler.

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj profilen där du är inloggad.
  3. Välj den andra profilen eller lägg till en ny profil.