Läs mer om Chromebook

Läs den här listan med vanliga frågor om du vill veta mer om Chromebook.

Byta från en PC eller Mac

Vad är skillnaden mellan en Chromebook och andra datorer (till exempel Windows- eller Mac-datorer)?

Chromebook är en ny typ av dator som skapats för att du ska få saker gjorda snabbare och enklare. Den har ChromeOS, ett operativsystem med molnlagring, det bästa av Google inbyggt och flera säkerhetsnivåer.

Läs mer om att byta till en Chromebook.

Varför är Chromebook billigare än traditionella datorer?

Google samarbetar med tillverkare för att hålla ned priset på Chromebook och du behöver inte oroa dig för priset på de flesta programmen.

I stället kan du välja bland tusentals appar utan kostnad från Chrome Web Store för både nytta och nöje.

Fungerar Chromebook offline?

Ja. Med appar som fungerar i offlineläge kan du fortsätta använda Chromebook när den inte är ansluten till internet. Här är några exempel:

• Läs och skriv e-postmeddelanden med Offline Gmail
  • Skriv en anteckning eller gör en lista med Google Keep
  • Skapa och redigera dokument, presentationer eller kalkylark med Google Drive-appar (Google Dokument, Google Kalkylark och Google Presentationer)
  • Visa och svara på inbjudningar till evenemang med Google Kalender
  • Visa och redigera foton som sparats med hjälp av det inbyggda fotoredigeringsverktyget
  • Lyssna på musik och titta på film med den inbyggda mediespelaren

Använda appar på Chromebook

Fungerar Microsoft Office på Chromebook?

Du kan öppna, redigera, ladda ned och konvertera många filer från Microsoft Office på alla Chromebook-modeller.

Microsoft Office finns för närvarande tillgängligt som Android-app för Chromebook-modeller som har stöd för Android-appar. Du kan se vilka Microsoft-appar som är tillgängliga för din enhet på Google Play Butik.

Fungerar iTunes på Chromebook?

iTunes fungerar inte på Chromebook. Du kan i stället lägga till musik från iTunes i biblioteket på Google Play Musik. Läs mer om hur du spelar musik på din Chromebook.

Fungerar Skype på Chromebook?

Skype finns tillgängligt som app från Google Play Butik för Chromebook-modeller som har stöd för Android-appar.

Vad är Google Play Butik?

I Google Play Butik kan du hitta och ladda ned en mängd olika Android-appar till din Chromebook. Läs mer om vilka Chromebook-modeller som har stöd för Android-appar.

Musik, video och bilder

Hur sparar och organiserar jag bilder?

Du kan spara dina bilder med Google Foton. Där kan du spara dem snabbt och säkert och hålla ordning på dem.

Hur lyssnar jag på musik och tittar på film?

Lagra filer

Måste jag spara mina filer online (eller i molnet)?

På en Chromebook kan du spara filer lokalt eller online med en molnbaserad lagringstjänst som Google Drive.

Med Google Drive sparas din data i Googles mycket säkra datacenter. I användarvillkoren står det tydligt att det som tillhör dig förblir ditt.

Vad händer med mina filer på Google Drive när lagringsperioden utan kostnad löper ut?

I alla Google-konton ingår 15 GB kostnadsfritt lagringsutrymme som är gemensamt för Google Drive, Gmail och Google Foto.

När den kostnadsfria lagringsperioden är slut ligger alla dina filer kvar på Drive och du kan använda, ladda ned eller dela dem när du vill. Om du behöver mer lagringsutrymme kan du köpa mer.

Läs mer om förmåner och erbjudanden för Chromebook.

Använda tillbehör och skriva ut

Har Chromebook CD- eller DVD-enhet?

Det finns ingen CD- eller DVD-enhet på Chromebook, men du kan spela upp sparade musik- och videofiler i någon av de kompatibla filtyperna med mediespelaren. Du kan också spela upp filer från en USB-enhet eller ett SD-kort.

Kan jag skriva ut med en Chromebook?

Ja, det kan du. Konfigurera skrivaren för utskrifter med Chromebook.

Vilka typer av tillbehör kan jag använda med Chromebook?

USB-enheter för Mac eller Windows, datormöss och tangentbord och externa lagringsenheter fungerar bra med Chromebook.