Denk je erover een Chromebook te kopen?

Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie over Chromebooks.

Overstappen van een pc of Mac

Wat is het verschil tussen Chromebooks en andere computers, zoals Windows- of Mac-computers?

Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee je alles sneller en eenvoudiger gedaan krijgt. Ze zijn uitgerust met Chrome OS: een besturingssysteem met cloudopslag, de beste oplossingen van Google en meerdere beveiligingselementen.

Meer informatie over overschakelen naar een Chromebook.

Waarom zijn Chromebooks goedkoper dan traditionele computers?

Google werkt samen met fabrikanten om Chromebooks betaalbaar te houden en je hoeft je geen zorgen te maken over de prijzen van de meeste software.

In plaats daarvan kun je kiezen uit duizenden gratis apps in de Chrome Web Store voor werk en ontspanning.

Werken Chromebooks offline?

Ja. Je kunt apps met offline functionaliteit gebruiken om een Chromebook ook te gebruiken wanneer deze niet is verbonden met internet. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

• E-mails lezen en schrijven met Offline Gmail
  • Notities schrijven of lijsten maken met Google Keep
  • Documenten, presentaties of spreadsheets maken met Google Drive-apps (Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets)
  • Afspraken bekijken en hierop reageren met Google Agenda
  • Foto's bekijken en bewerken die zijn opgeslagen met de ingebouwde foto-editor
  • Muziek beluisteren of films bekijken met de ingebouwde mediaspeler

Apps gebruiken op een Chromebook

Werkt Microsoft Office op een Chromebook?

Op alle Chromebooks kun je veel Microsoft Office-bestanden openen, bewerken, downloaden en converteren.

Op Chromebooks die Android-apps ondersteunen, is Microsoft Office momenteel beschikbaar als Android-app. Als je wilt bekijken welke Microsoft-apps beschikbaar zijn voor jouw apparaat, ga je naar de Google Play Store.

Werkt iTunes op een Chromebook?

iTunes werkt niet op Chromebooks. In plaats daarvan kun je muziek van iTunes toevoegen aan je Google Play Muziek-bibliotheek. Meer informatie over het afspelen van muziek op je Chromebook.

Wat is de Google Play Store?

In de Google Play Store kun je een breed scala aan Android-apps voor je Chromebook vinden en downloaden. Meer informatie over welke Chromebooks ondersteuning bieden voor Android-apps.

Muziek, video's en foto's

Hoe kan ik foto's opslaan en organiseren?

Je kunt je foto's opslaan met Google Foto's, waar ze snel en veilig worden opgeslagen en georganiseerd.

Hoe kan ik muziek beluisteren en video's bekijken?

Je kunt muziek streamen en je persoonlijke muziekverzameling organiseren met Google Play Muziek. Voor films en video's probeer je YouTube of Google Play Films. Meer informatie over het afspelen van muziek op je Chromebook.

Je bestanden opslaan

Moet ik bestanden online (of 'in de cloud') opslaan?

Je kunt je bestanden opslaan op je Chromebook, maar je kunt ook kiezen voor online cloudgebaseerde opslag, bijvoorbeeld via Google Drive.

Je gegevens worden met Google Drive opgeslagen in de zorgvuldig beveiligde datacenters van Google. In de Servicevoorwaarden is duidelijk te lezen dat 'wat van jou is, van jou blijft'.

Wat gebeurt er met mijn Google Drive-bestanden aan het einde van de gratis opslagperiode?

Elke Chromebook wordt geleverd met ten minste 100 GB gratis opslagruimte op Google Drive voor twee jaar.

Na het verlopen van de gratis opslagperiode blijven al je bestanden op Drive aanwezig. Je kunt deze op elk gewenst moment gebruiken, downloaden of delen. Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je deze kopen.

Accessoires gebruiken en afdrukken

Hebben Chromebooks een cd- of dvd-station?

Chromebooks hebben geen cd- of dvd-station. Je kunt wel de mediaspeler gebruiken om opgeslagen muziek- en filmbestanden in een van de compatibele bestandstypen af te spelen. Je kunt ook bestanden afspelen vanaf een USB-drive of SD-kaart.

Kan ik afdrukken met een Chromebook?

Ja, dat kan. Als je wilt afdrukken met een Chromebook, stel je je printer in of stel je Google Cloudprinter in.

Welke soorten accessoires kan ik gebruiken met een Chromebook?

USB-drives voor Mac of Windows, computermuizen, toetsenborden en externe opslagapparaten kunnen worden gebruikt met Chromebooks.

Taken uitvoeren met uw Chromebook

Bekijk meer informatie over basisacties die u kunt uitvoeren met uw Chromebook, zoals berichten verzenden, aan documenten werken, uw foto's indelen en meer.