Denkt u erover een Chromebook te kopen?

Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie over Chromebooks.

Overstappen van een pc of Mac

Wat is het verschil tussen Chromebooks en andere computers, zoals Windows- of Mac-computers?

Chromebooks zijn een nieuw type computer waarmee u alles sneller en eenvoudiger gedaan krijgt. Ze zijn uitgerust met Chrome OS: een besturingssysteem met cloudopslag, de beste oplossingen van Google en meerdere beveiligingselementen.

Meer informatie over overschakelen naar een Chromebook.

Waarom zijn Chromebooks goedkoper dan traditionele computers?

Google werkt samen met fabrikanten om Chromebooks betaalbaar te houden en u hoeft zich geen zorgen te maken over de prijzen van de meeste software.

In plaats daarvan kunt u kiezen uit duizenden gratis apps in de Chrome Web Store voor werk en ontspanning.

Werken Chromebooks offline?

Ja. U kunt apps met offline functionaliteit gebruiken om een Chromebook ook te gebruiken wanneer deze niet is verbonden met internet. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

• E-mails lezen en schrijven met Offline Gmail
  • Notities schrijven of lijsten maken met Google Keep
  • Documenten, presentaties of spreadsheets maken met Google Drive-apps (Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets)
  • Afspraken bekijken en hierop reageren met Google Agenda
  • Foto's bekijken en bewerken die zijn opgeslagen met de ingebouwde foto-editor
  • Muziek beluisteren of films bekijken met de ingebouwde mediaspeler

Apps gebruiken op een Chromebook

Wat is de Chrome Web Store?

Dit is een winkel met allerlei verschillende gratis en betaalde apps, extensies en thema's die speciaal zijn ontworpen voor Chromebooks en de browser Google Chrome.

Ga naar de Chrome Web Store.

Muziek, video's en foto's

Hoe kan ik foto's opslaan en organiseren?

U kunt uw foto's opslaan met Google Foto's, waar ze snel en veilig worden opgeslagen en georganiseerd.

Hoe kan ik muziek beluisteren en video's bekijken?

U kunt muziek streamen en uw persoonlijke muziekverzameling organiseren met Google Play Muziek. Voor films en video's probeert u YouTube of Google Play Films.

Uw bestanden opslaan

Moet ik bestanden online (of 'in de cloud') opslaan?

U kunt uw bestanden opslaan op uw Chromebook, maar u kunt ook kiezen voor online cloudgebaseerde opslag, bijvoorbeeld via Google Drive.

Uw gegevens worden met Google Drive opgeslagen in de zorgvuldig beveiligde datacenters van Google. In de Servicevoorwaarden is duidelijk te lezen dat 'wat van u is, van u blijft'.

Wat gebeurt er met mijn Google Drive-bestanden aan het einde van de gratis opslagperiode?

Elke Chromebook wordt geleverd met ten minste 100 GB gratis opslagruimte op Google Drive voor twee jaar.

Na het verlopen van de gratis opslagperiode blijven al uw bestanden op Drive aanwezig. U kunt deze op elk gewenst moment gebruiken, downloaden of delen. Als u meer opslagruimte nodig heeft, kunt u deze kopen.

Accessoires gebruiken en afdrukken

Hebben Chromebooks een cd- of dvd-station?

Chromebooks hebben geen cd- of dvd-station. U kunt wel de mediaspeler gebruiken om opgeslagen muziek- en filmbestanden in een van de compatibele bestandstypen af te spelen. U kunt ook bestanden afspelen vanaf een USB-drive of SD-kaart.

Kan ik afdrukken met een Chromebook?

Ja, dat kan. Als u wilt afdrukken met een Chromebook, stelt u uw printer in of stelt u Google Cloudprinter in.

Welke soorten accessoires kan ik gebruiken met een Chromebook?

USB-drives voor Mac of Windows, computermuizen, toetsenborden en externe opslagapparaten kunnen worden gebruikt met Chromebooks.

Taken uitvoeren met uw Chromebook

Bekijk meer informatie over basisacties die u kunt uitvoeren met uw Chromebook, zoals berichten verzenden, aan documenten werken, uw foto's indelen en meer.

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.