Lisätietoja Chromebookeista

Lue yleiset kysymykset ja vastaukset, jos haluat tietää lisää Chromebookeista.

PC:n tai Macin vaihtaminen Chromebookiin

Miten Chromebook eroaa muista tietokoneista, kuten Windows- tai Mac-tietokoneista?

Chromebookit ovat uudentyyppisiä tietokoneita, jotka nopeuttavat ja helpottavat päivittäisiä toimiasi. Ne käyttävät Chrome-käyttöjärjestelmää, joka hyödyntää pilvitallennustilaa ja sisältää Googlen parhaat sovellukset sekä useita suojauskerroksia.

Lue lisää Chromebookin käyttöön siirtymisestä.

Miksi Chromebookit ovat tavallisia PC-tietokoneita edullisempia?

Google tekee yhteistyötä valmistajien kanssa pitääkseen Chromebookien hinnan edullisena, eikä useimpien ohjelmistojen hinnasta tarvitse huolehtia.

Ostamisen sijaan voit ladata tuhansia työntekoon ja hauskanpitoon sopivia sovelluksia maksutta Chrome Web Storesta.

Toimivatko Chromebookit ilman verkkoyhteyttä?

Kyllä. Offline-käyttöä tukevat sovellukset toimivat myös ilman internetyhteyttä. Tässä muutamia esimerkkejä:

• Lue ja kirjoita sähköposteja Offline Gmailin avulla.
  • Kirjoita muistiinpano tai tee luettelo Google Keepin avulla.
  • Luo ja muokkaa dokumentteja, esityksiä ja laskentataulukoita Google Drive -sovellusten avulla (Google Docs, Slides ja Sheets)
  • Tarkastele tapahtumia ja ilmoittaudu niihin Google Kalenterin avulla.
  • Tarkastele ja muokkaa sisäänrakennetun kuvien muokkaussovelluksen avulla tallennettuja kuvia.
  • Kuuntele musiikkia tai katso elokuvia sisäänrakennetun mediasoittimen avulla.

Sovellusten käyttäminen Chromebookeilla

Toimiiko Microsoft Office Chromebookilla?

Voit avata, muokata, ladata ja muuntaa monenlaisia Microsoft Office ‑tiedostoja kaikilla Chromebookeilla.

Microsoft Office on saatavilla Android-sovelluksena Android-sovelluksia tukeville Chromebookeille. Jos haluat nähdä, mitkä Microsoft-sovellukset ovat käytettävissä laitteellasi, siirry Google Play Kauppaan.

Toimiiko iTunes Chromebookilla?

iTunes ei toimi Chromebookeilla. Sen sijaan voit ladata musiikkia iTunesista Google Play Musiikin kirjastoosi. Lue lisää musiikin toistamisesta Chromebookilla.

Toimiiko Skype Chromebookilla?

Mikä on Google Play Kauppa?

Google Play Kaupasta löydät laajan valikoiman Android-sovelluksia ja voit ladata niitä Chromebookille. Katso, mitkä Chromebookit tukevat Android-sovelluksia.

Musiikki, videot ja kuvat

Miten tallennan ja järjestän kuvia?

Valokuviasi varten Chromebookeilla on Google Kuvat. Kuvat tallennetaan ja järjestetään nopeasti ja turvallisesti.

Miten voin kuunnella musiikkia ja katsoa videoita?

Tiedostojen tallentaminen

Täytyykö kaikki tiedostot tallentaa verkkoon tai pilveen?

Voit tallentaa tiedostoja suoraan Chromebookin muistiin tai verkon pilvipohjaisiin tallennuspalveluihin, kuten Google Driveen.

Google Driveen tallentamasi tiedot säilytetään Googlen huipputurvallisissa palvelinkeskuksissa. Käyttöehdoissa sanotaan selvästi, että sinulle kuuluvat tiedot säilyvät sinun omaisuutenasi.

Mitä Google Driveen tallennetuille tiedostoilleni tapahtuu maksuttoman tallennustilatarjouksen päättyessä?

Jokaiseen Google-tiliin sisältyy 15 Gt maksutonta tallennustilaa, joka jaetaan Google Driven, Gmailin ja Google Kuvien kesken.

Maksuttoman tallennustilatarjouksen päättyessä tiedostosi säilyvät Drivessa ja voit käyttää niitä tai jakaa tai ladata ne milloin tahansa. Jos tarvitset enemmän tallennustilaa, voit ostaa sitä lisää.

Lue lisää Chromebook-eduista ja ‑tarjouksista.

Lisävarusteiden ja tulostimien käyttäminen

Onko Chromebookeissa CD- tai DVD-asema?

Chromebookeissa ei ole CD- tai DVD-asemaa, mutta Chromebookin mediasoittimella voi toistaa tallentamiasi tuettuja musiikki- ja elokuvatiedostoja. Tiedostoja voi myös toistaa USB-tikulta tai SD-muistikortilta.

Voiko Chromebookilla tulostaa?

Kyllä. Jos haluat tulostaa Chromebookilla, ota tulostin käyttöön.

Mitä lisävarusteita Chromebookien kanssa voi käyttää?

Macin tai Windowsin USB-asemat, hiiret, näppäimistöt ja ulkoiset tallennuslaitteet toimivat hyvin Chromebookeilla.