Återställa maskinvaran i Chromebook

Det kan hända att du måste återställa Chromebooks maskinvara (maskinvaruåterställning) för att lösa vissa problem med Chromebook.

Gör bara en maskinvaruåterställning om övriga försök att åtgärda problemet har misslyckats. Maskinvaran på Chromebook (till exempel tangentbordet och styrplattan) startas om och det kan hända att vissa filer i mappen Nedladdningar raderas.

Göra en maskinvaruåterställning på Chromebook

Så här gör du på de flesta Chromebook-modeller:

1. Stäng av Chromebook.
  2. Håll knappen Uppdatera nedtryckt och tryck på av/på-knappen .
  3. Släpp Uppdatera när Chromebook-enheten startar.

Tips!

• Du kan även hålla ned Tillbaka + Uppdatera + av/på-knappen i minst tio sekunder.
  • På surfplattor: Håll Höj volymen och av/på-knappen nedtryckta i minst tio sekunder och släpp dem sedan.

Andra sätt att återställa maskinvaran

På vissa Chromebook återställer du maskinvaran genom att trycka på en särskild återställningsknapp, dra ur strömsladden eller ta ur batteriet och sätta i det igen. Om din enhet finns med på den här listan återställer du dess maskinvara genom att följa anvisningarna.

Acer Chromebox, ASUS Chromebox, LG Chromebase och Samsung Chromebox
  1. Stäng av Chromebox eller Chromebase.
  2. Dra ur strömsladden och sätt i den igen.
Acer AC700 och Cr-48
  1. Stäng av Chromebook.
  2. Ta bort batteriet och sätt tillbaka det igen.
  3. Starta Chromebook.
Asus Chromebit
  1. Stäng av Chromebit.
  2. Dra ur nätadaptern och vänta i några sekunder.
  3. Anslut nätadaptern igen.
  4. Starta Chromebit.
Lenovo Thinkpad X131e
  1. Stäng av Chromebook.
  2. Dra ur nätadaptern.
  3. Ta bort batteriet och sätt tillbaka det igen.
  4. Anslut nätadaptern igen.
  5. Starta Chromebook.
Samsung Series 5 Chromebook
  1. Stäng av Chromebook.
  2. Dra ur nätadaptern.
  3. Tryck med ett gem eller liknande i hålet som bilden nedan visar.
  4. Håll gemet på plats medan du återansluter nätadaptern.
  5. Starta Chromebook.

Var återställningsknappen sitter på Samsung Series 5 Chromebook

Samsung Series 5 550 Chromebook
  1. Stäng av Chromebook.
  2. Dra ur nätadaptern.
  3. Tryck med ett gem eller liknande i hålet som bilden nedan visar.
  4. Håll gemet på plats medan du återansluter nätadaptern.
  5. Starta Chromebook.

Var återställningsknappen sitter på Samsung Series 5 550

Åtgärda problem med blank skärm

Om skärmen är blank även efter att du har testat stegen för maskinvaruåterställning kan du testa tangentsekvensen för att kringgå verifiering.

Obs!

• Administratören kan blockera tangentsekvensen för kringgående.
  • Använd den om skärmen på enheten är helt blank.
  • Om tangentsekvensen för kringgående startar om enheten gäller följande:
    • Användardatan rensas.
    • Enheten har en oskyddad firmwareversion.
    • Enheten startas om automatiskt efter 15 minuter.

Tangentsekvensen för att kringgå verifiering:

1. Håll av/på-knappen nedtryckt.
  2. Tryck snabbt två gånger på Uppdatera .
  3. Släpp av/på-knappen .
  4. Håll av/på-knappen nedtryckt.
  5. Tryck snabbt två gånger på Uppdatera .
  6. Släpp av/på-knappen .

Få mer hjälp

Om de här åtgärderna inte löser problemet återställer du Chromebook till standardinställningarna.