Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Google Duo instellen

Stap 1: Installeer Duo

Duo is beschikbaar op Android-telefoons en -tablets. Als je je aanmeldt, krijg je een verificatiecode op je telefoon.

Duo downloaden en installeren

Stap 2: Verifieer je telefoonnummer

Je kunt de verificatie van je telefoonnummer overslaan. Als je deze stap overslaat, moet je je Google-account koppelen.

Meer informatie over geverifieerde nummers
  1. Geef op je Android-apparaat je telefoonnummer op en controleer of het correct is.
  2. Tik op Akkoord.
  3. Duo stuurt een eenmalige sms met een code naar het nummer dat je hebt ingevoerd. (Je provider kan de gebruikelijke kosten voor een sms in rekening brengen.)
  4. Geef de code op die je in de sms hebt gekregen.
  • Tik op Sms opnieuw sturen als je geen sms hebt gekregen.
  • Als je een mobiele verbinding hebt en de sms niet ontvangt, kun je verzoeken om gebeld te worden door op Bel me te tikken.
  • Als je nog steeds problemen hebt met de verificatie van je telefoonnummer, ga je naar het artikel over het oplossen van verificatieproblemen.

Stap 3: Koppel je Google-account

Tik op Akkoord om je Google-account te koppelen.

Als je Duo al op een ander apparaat gebruikt met je Google-account, log je in met datzelfde account om het instellen af te ronden.

Nadat je Duo aan je Google-account hebt gekoppeld:

• Je kunt Duo op verschillende apparaten gebruiken.
  • Mensen die je telefoonnummer of Google-accountgegevens (zoals je Gmail-adres) hebben, kunnen zien dat je Duo gebruikt en je bellen via de app.

Je kunt je Google-account altijd toevoegen aan of verwijderen uit Duo.

Nadat je je nummer in Duo hebt geverifieerd

• Mensen die je telefoonnummer hebben, kunnen zien dat je Duo gebruikt en je bellen via de app. Als je je Google-account koppelt, kunnen ze ook contact met je leggen via Google-services.
  • Duo kan je contacten en locatie periodiek naar Google sturen.
  • Als je iemand belt die niet in je contacten is opgeslagen, laat Duo je telefoonnummer zien zodat ze kunnen zien wie er belt.

Duo gebruiken om je contacten te bellen

• Videogesprekken met je contacten die ook Duo gebruiken: Bel vrienden en familie op verschillende apparaten, zoals Android, iOS, computers, Nest Hub, Nest Hub Max, Lenovo Smart Display en JBL Link View.
  • Audio en video van hoge kwaliteit: De kwaliteit van je gesprek verandert automatisch op basis van je verbinding.
  • Klop Klop: Je kunt een live videovoorbeeld bekijken voordat je een gesprek van een van je contacten beantwoordt.
  • End-to-end-versleuteling: Je gesprekken zijn beveiligd en alleen zichtbaar voor jou en de persoon met wie je praat.