Bruk Chromebook uten nett

Du kan gjøre mye med Chromebook selv om du ikke er koblet til internett.

Viktig:

• Enkelte apper og tjenester uten nett fungerer ikke i inkognito- eller gjestemodus.
  • Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du be administratoren din om å endre innstillingene for Gmail uten nett.

Sjekk e-posten din

Du kan lese, svare på og søke i Gmail-e-poster selv om du ikke er koblet til internett, via mail.google.com. Slik konfigurerer du dette:

1. Åpne Chrome Chrome. Viktig: Gmail uten nett fungerer ikke i inkognitomodus.
  2. Gå til innstillingene for Gmail uten nett.
  3. Merk av for «Slå på e-post uten nettilgang».
  4. Velg innstillinger, for eksempel hvor mange dagers e-post du ønsker å synkronisere.
  5. Velg Lagre endringene.
  6. For å bruke Gmail når du ikke er koblet til internett, gå til mail.google.com.

Viktig: Når du sender e-poster uten nett, blir de lagret i en ny «Utboks»-mappe og sendt så snart du er på nettet igjen. Finn ut mer om hvordan du bruker Gmail uten nett.

Se filmer, hør på musikk og spill spill

Se filmer og TV-serier uten nett

Først må du kjøpe en film eller TV-serie via Google Play Filmer.

Last ned en serie

Deretter må du laste ned filmen eller TV-serien til Chromebook:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Velg Google Play Filmer-appen Play Filmer.
  3. Velg Mine filmer eller Mine TV-serier.
  4. Klikk på Last ned Last ned ved siden av filmen eller TV-episoden du vil laste ned.

Nedlastingsikonet fylles med rødt for å vise fremdriften i nedlastingen. Når nedlastingsikonet er blitt til en hake, kan du se videoen uten nett.

Hvis nedlastingen ikke fungerer, kan du finne ut hvordan du feilsøker problemer med nedlasting av videoer.

Se uten nett

For å se filmer eller TV-serier når du ikke er koblet til internett, åpne Google Play Filmer-appen Play Filmer.

For å fjerne en video, velg Lastet ned Lastet ned.

Hør på musikk uten nett
YouTube Music for Chromebook støtter ikke avspilling uten nett. For å høre på musikk uten nett trenger du dette:
Spill spill uten nett

Først må du finne og installere spill som kan spilles uten nett:

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Velg Spill til venstre.
  3. Merk av for Kjører uten nett.

Mange spill fungerer uten nett, for eksempel Cut the Rope og Cube Slam. Hvis Chromebooken din fungerer med Android-apper, kan du også søke etter spill som fungerer uten nett, i Google Play Butikk-appen.

Slik finner du spill du har installert:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Åpne spillet.

Ta notater

Du kan ta notater uten nett med Google Keep. Hvis du allerede har tatt notater, må du lagre dem før du kan lese og redigere dem uten nett. Dette gjør du slik:

1. Sjekk at Chromebooken er koblet til internett.
  2. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  3. Åpne Google Keep-appen Keep.
  4. Vent noen minutter. Chromebook lagrer automatisk notatene du tar, slik at du kan se dem uten nett.

Når Chromebook har lagret notatene dine, kan du redigere dem eller skrive nye uten nett. Endringer du gjør, vises i Google Keep neste gang du er på nettet.

Andre ting du kan gjøre uten nett