Bruk Chromebook uten nett

Du kan gjøre mye med Chromebooken din – selv når du ikke er på nettet.

Viktig:

• Enkelte apper og tjenester uten nett fungerer ikke i inkognito- eller gjestemodus.
  • Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du be administratoren din om å endre innstillingene for Gmail uten nett.

Sjekk e-posten din

Du kan lese, svare på og søke i Gmail-e-poster også når du ikke er koblet til internett, ved å gå til mail.google.com. Sånn konfigurerer du dette:

1. Åpne Chrome Chrome. Merk: Gmail uten nett fungerer ikke i inkognitomodus.
  2. Gå til innstillingene for Gmail uten nett.
  3. Merk av for «Slå på e-post uten nettilgang».
  4. Velg innstillingene dine, for eksempel hvor mange dagers meldinger du ønsker å synkronisere.
  5. Velg Lagre endringer.
  6. For å bruke Gmail når du ikke er koblet til internett, gå til mail.google.com.

Viktig: Når du sender e-poster uten nett, blir de lagret i en ny «Utboks»-mappe og deretter sendt så snart du er på nett igjen. Finn ut mer om hvordan du bruker Gmail uten nett.

Filmer, musikk og spill på Play

Se filmer og TV-serier uten nett

Først må du kjøpe en film eller TV-serie på Google Play Filmer.

Last ned videoen

Last deretter ned filmen eller TV-serien til Chromebooken:

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt og deretter oppoverpilen .
  2. Velg Google Play Filmer-appen Play Filmer.
  3. Velg Mine filmer eller Mine TV-serier.
  4. Klikk på Last ned Last ned ved siden av filmen eller episoden du vil laste ned.

Nedlastingsikonet fylles med rødt for å vise nedlastingsfremdriften. Du kan se videoen uten nett når nedlastingsikonet er blitt til en grønn hake.

Hvis du ikke kan laste ned innholdet, kan du finne ut hvordan du kan feilsøke problemer med nedlasting av videoer.

Se uten nett

For å se filmer eller TV-serier når du ikke er koblet til internett, åpne Google Play Filmer-appen Play Filmer.

For å fjerne videoer, velg Lastet ned Lastet ned.

Hør på musikk uten nett
YouTube Music for Chromebook støtter ikke avspilling uten nett. For å lytte til musikk uten nett trenger du følgende:
Spilling uten nett

Først må du finne og installere spill som kan spilles uten nett:

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Til venstre velger du Spill.
  3. Merk av for Kjører uten nettilkobling.

Mange spill fungerer uten nett, for eksempel Cut the Rope og Cube Slam. Hvis Chromebooken du bruker, fungerer med Android-apper, kan du også søke etter spill uten nett i Google Play Butikk-appen.

Sånn finner du spill du har installert:

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt og deretter oppoverpilen .
  2. Velg alle apper

Ta notater

Du kan ta notater uten nett med Google Keep. Hvis du allerede har tatt notater, må du lagre dem før du kan lese og endre dem uten nett.

1. Sjekk at Chromebooken er koblet til internett.
  2. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt og deretter oppoverpilen .
  3. Åpne Google Keep-appen Keep.
  4. Vent i noen minutter. Chromebooken lagrer automatisk notatene du tar, så du kan se dem uten nett.

Når Chromebooken har lagret notatene dine, kan du endre dem eller skrive nye uten nett. Eventuelle endringer vises i Google Keep neste gang du er på nettet.

Andre ting du kan gjøre uten nett