Je Chromebook offline gebruiken

Zelfs als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds allerlei taken uitvoeren met je Chromebook.

Belangrijk:

• Sommige offline apps en services werken niet in de incognito- of gastmodus.
  • Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, kun je je beheerder om hulp vragen als je instellingen voor Gmail Offline wilt aanpassen.

Je e-mail checken

Je kunt via mail.google.com je Gmail-berichten lezen, beantwoorden en doorzoeken, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Zo stel je dit in:

1. Open Chrome Chrome. Belangrijk: Gmail Offline werkt niet in de incognitomodus.
  2. Ga naar de instellingen van Gmail Offline.
  3. Vink het selectievakje 'Offline mail inschakelen' aan.
  4. Kies je instellingen, zoals het aantal dagen dat je berichten wilt synchroniseren.
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  6. Als je Gmail wilt gebruiken wanneer je geen verbinding met internet hebt, ga je naar mail.google.com.

Belangrijk: Als je offline e-mails stuurt, wordt je e-mail in een nieuwe Outbox-map geplaatst en verstuurd zodra je weer online bent. Meer informatie over het gebruik van Gmail Offline

Films kijken, muziek luisteren of games spelen

Offline naar films kijken

Koop eerst een film in Google Play Films.

Een film downloaden

Download de film dan naar je Chromebook:

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Selecteer de Google Play Films-app Play Films.
  3. Selecteer Mijn films.
  4. Klik naast de film die je wilt downloaden op Downloaden Downloaden.

Het downloadicoon wordt langzaamaan rood om de downloadvoortgang aan te geven. Je kunt je video offline bekijken zodra het downloadicoon is veranderd in een vinkje.

Als het downloaden niet lukt, bekijk je hoe je problemen met het downloaden van video's oplost.

Offline kijken

Als je een film wilt bekijken terwijl je geen verbinding met internet hebt, open je de app Google Play Films Play Films.

Selecteer Gedownload Gedownload om een video te verwijderen.

Offline naar muziek luisteren
YouTube Music voor Chromebook biedt geen ondersteuning voor offline afspelen. Je hebt het volgende nodig om offline naar muziek te luisteren:
Offline games spelen

Zoek en installeer eerst games die je offline kunt spelen:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Klik aan de linkerkant op Games.
  3. Vink het vakje aan bij Kan offline worden uitgevoerd.

Er zijn veel games die offline werken, zoals Cut the Rope en Cube Slam. Als je Chromebook werkt met Android-apps, kun je ook in de Google Play Store-app zoeken naar offline games.

Een game zoeken die je hebt geïnstalleerd:

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Selecteer Alle apps.

Notities maken

Je kunt offline notities maken met Google Keep. Als je al eerder notities hebt gemaakt, moet je deze eerst opslaan zodat je ze offline kunt lezen en bewerken:

1. Zorg ervoor dat je Chromebook verbinding met internet heeft.
  2. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  3. Open de app Google Keep Bewaren.
  4. Wacht een paar minuten. Je Chromebook slaat je notities automatisch op zodat je ze offline kunt bekijken.

Nadat je Chromebook je notities heeft opgeslagen, kun je ze offline bewerken of offline nieuwe notities schrijven. Wijzigingen die je aanbrengt, worden weergegeven in Google Keep zodra je weer online bent.

Andere taken die je offline kunt uitvoeren