Je Chromebook offline gebruiken

Zelfs als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds allerlei taken uitvoeren met je Chromebook.

Opmerkingen:

• Sommige offline apps en services werken niet in de incognito- of gastmodus.
  • Als je Gmail gebruikt met je werk- of schoolaccount, kun je je beheerder om hulp vragen bij het wijzigen van je instellingen voor Gmail Offline.

Je e-mail controleren

Je kunt via mail.google.com je Gmail-berichten lezen, beantwoorden en doorzoeken, zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt. Je kunt de app als volgt instellen:

1. Open Chrome Chrome. Opmerking: Gmail Offline werkt niet in de incognitomodus.
  2. Ga naar de instellingen van Gmail Offline.
  3. Vink het selectievakje 'Offline mail inschakelen' aan.
  4. Kies je instellingen, zoals het aantal dagen dat je berichten wilt synchroniseren.
  5. Selecteer Wijzigingen opslaan.
  6. Als je Gmail wilt gebruiken wanneer je geen verbinding met internet hebt, ga je naar mail.google.com.

Opmerking: Wanneer je offline e-mails verzendt, wordt je e-mail in een nieuwe Outbox-map geplaatst en wordt deze verzonden zodra je weer online bent. Meer informatie over het gebruik van Gmail Offline.

Films kijken, muziek luisteren of games spelen

Offline naar films kijken

Koop eerst een film in Google Play Films.

Een film downloaden

Download daarna je film naar je Chromebook:

1. Klik in de hoek van het scherm op de Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Klik op de app Google Play Films Play Films.
  3. Klik op Mijn films of Mijn tv-programma's.
  4. Klik naast de film die je wilt downloaden op Downloaden Downloaden.

Het downloadpictogram wordt langzaamaan rood om je downloadvoortgang aan te geven. Je kunt je video offline bekijken zodra het downloadpictogram is veranderd in een vinkje.

Als het downloaden niet lukt, bekijk je hoe je problemen met het downloaden van video's oplost.

Offline kijken

Als je een film wilt bekijken terwijl je geen verbinding met internet hebt, open je de app Google Play Films Play Films.

Als je een video wilt verwijderen, klik je op Gedownload Gedownload.

Offline naar muziek luisteren

Koop of upload eerst muziek naar Google Play Muziek.

Download daarna je nummers naar je Chromebook:

1. Klik in de hoek van het scherm op de Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Klik op Google Play Muziek Play Muziek.
  3. Klik op Menu Menuen dan Muziekbibliotheek.
  4. Zoek het nummer of album waarnaar je offline wilt luisteren.
  5. Klik op Meer Meeren dan Downloaden.
  6. Kies een downloadlocatie en klik op Nu downloaden.

Nadat de download is voltooid, kun je je nummers afspelen via de ingebouwde mediaspeler van je Chromebook.

Offline games spelen

Zoek en installeer eerst games die offline kunnen worden gespeeld:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Klik aan de linkerkant op Games.
  3. Vink het vakje aan bij Kan offline worden uitgevoerd.

Er zijn veel games die offline werken, zoals Cut the Rope en Cube Slam. Als je Chromebook werkt met Android-apps, kun je ook in de Google Play Store-app zoeken naar offline games.

Een game zoeken die je hebt geïnstalleerd:

1. Klik in de hoek van het scherm op de Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Klik op Alle apps

Notities maken

Je kunt offline notities maken met Google Keep. Als je al eerder notities hebt gemaakt, moet je deze eerst opslaan zodat je ze offline kunt lezen en bewerken:

1. Zorg ervoor dat je Chromebook verbinding met internet heeft.
  2. Klik in de hoek van het scherm op de Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  3. Open de app Google Keep Google Keep.
  4. Wacht een paar minuten. Je Chromebook slaat je notities automatisch op zodat je ze offline kunt bekijken.

Nadat je Chromebook je notities heeft opgeslagen, kun je ze offline bewerken of offline nieuwe notities schrijven. Wijzigingen die je aanbrengt, worden weergegeven in Google Keep zodra je weer online bent.

Andere taken die je offline kunt uitvoeren

• Bekijk, maak en bewerk documenten, spreadsheets of presentaties met de app Google Drive Google Drive.
  • Bekijk en bewerk foto's met de ingebouwde foto-editor van de Chromebook.
  • Lees webpagina's: Klik met de rechtermuisknop op de pagina, selecteer Opslaan als en sla de pagina op als HTML-bestand. Je kunt ook een app uit de Chrome Web Store gebruiken, zoals Pocket.
  • Ontdek meer apps die offline werken: open de Chrome Web Store, klik op Apps en vink het vakje aan bij Kan offline worden uitgevoerd.