Bruk Google Disk-filer uten nett på Chromebook

Du kan bruke enkelte Google Disk-filer uten nett. Dette omfatter Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og andre filtyper.

Tips:

• Når du gjør filer tilgjengelige uten nett, synkroniseres endringene dine med Google Disk neste gang Chromebooken kobles til internett.
  • Noen apper fungerer kanskje ikke når du er uten nett.
Filer som ikke støttes

Enkelte filer er ikke tilgjengelige uten nett. Disse omfatter følgende:

• Google Maps
  • Google Skjemaer

Du kan bruke Google Disk-filene dine uten nett på to måter.

Metode 1: Gjør enkeltfiler og -mapper tilgjengelige uten nett

Trinn 1: Slå på innstillinger for tilgang uten nett

1. Gå til Google Disk-innstillingene.
  2. Rull ned til «Uten nett», og merk av i boksen.
    • Det kan ta noen minutter før innstillingen for tilgang uten nett slås på.
Tips: Chromebook gjør automatisk enkelte filer du nylig har åpnet, tilgjengelige uten nett.

Trinn 2: Gjør bestemte filer og mapper tilgjengelige uten nett

Viktig: Denne fremgangsmåten fungerer også med delte disker.
  1. Åpne Filer-appen .
  2. Velg Google Disk Disk.
  3. Velg filen eller mappen du vil bruke uten nett.
  4. Slå på Tilgjengelig uten nett øverst.
    • Det vises en hake ved siden av filen eller mappen for å vise at den er tilgjengelig uten nett.

Gjør bestemte filer og mapper utilgjengelige uten nett

Slik gjør du enkeltfiler utilgjengelige uten nett:

1. Åpne Filer-appen .
  2. Velg Google Disk Disk.
  3. Velg filen som ikke skal være tilgjengelig uten nett lenger.
  4. Slå av Tilgjengelig uten nett øverst.

Metode 2: Ettklikkskonfigurering av Min disk (bare Chromebook Plus)

Hvis du har Chromebook Plus, kan du gjøre alle filene i «Min disk» tilgjengelige uten nett. Slik slår du på filsynkronisering:

1. Gå til Innstillinger når Chromebooken er på nett.
  2. Velg Avansert og såFiler og så Google Disk.
  3. Slå på Få tilgang til Google Disk-filene dine når du er uten nett.

Når dette slås på, blir filene i «Min disk» synkronisert med Chromebooken din. Når en fil er synkronisert, ser du en hake ved siden av den. Google Disk-innstillingene viser «Filsynkronisering er på».

Tips: Hvis du ikke ser noen hake ved siden av filen, kan det hende at filen venter på å bli synkronisert, eller at synkroniseringen mislyktes.

Filer utenfor Min disk

Gjør dette hvis du vil bruke enkeltfiler i Disk som ikke er lagret i Min disk:

1. Åpne Filer-appen .
  2. Velg Google Disk Disk.
  3. Velg filen du vil bruke uten nett.
  4. Slå på Tilgjengelig uten nett øverst.
Slå av filsynkronisering

Slik forhindrer du at nye filer automatisk blir tilgjengelige uten nett:

1. Gå til Innstillinger på Chromebooken.
  2. Velg Avansert og så Filer og så Google Disk.
  3. Slå av Få tilgang til Google Disk-filene dine når du er uten nett.

Når dette er slått av, står det «Filsynkronisering er av» i Google Disk-innstillingene.

Tips:

• Filer som tidligere er gjort tilgjengelige uten nett, forblir tilgjengelige uten nett.
  • Hvis du begynner å få lite ledig lagringsplass på enheten, blir funksjonen slått av automatisk.

Frigjør lagringsplass som brukes av filer uten nett

1. Gå til Innstillinger på Chromebooken.
  2. Velg Avansert og så Filer og så Google Disk.
  3. Velg Frigjør lagringsplass.
    • Noen filer kan forbli tilgjengelige uten nett.
  4. Hvis du har koblet fra Disk, må du koble til Disk igjen for å frigjøre lagringsplass for filer uten nett.

Tips: Hvis du begynner å få lite ledig lagringsplass på enheten, slutter filer som er tilgjengelige uten nett, å være tilgjengelige uten nett.