Hurtigtaster på Chromebook

Du kan bruke hurtigtaster for å utføre visse oppgaver raskere. For å finne hurtigtaster på denne siden, trykk på Ctrl + F og skriv inn det du vil finne.

Slik finner du hurtigtaster på Chromebooken:
  1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Rull og velg deretter Tastatur.
  4. Velg Se hurtigtaster.
Chromebook keyboard shortcuts

Viktig: Denne artikkelen gjelder bare for brukere av amerikanske Chromebook-enheter som har et standard engelsk QWERTY-tastatur. Hvis du har et internasjonalt tastatur, kan du gå til Innstillinger og så Enhet og så Tastatur og så Se hurtigtaster for å finne hurtigtaster for enheten din.

Populære hurtigtaster

• Ta en skjermdump: Trykk på Ctrl + Vis vinduer
  • Ta en skjermdump av en del av skjermen: Trykk på Shift + Ctrl + Vis vinduer , og klikk og dra.
  • Ta en skjermdump på nettbrett: Trykk på Av/på-knappen + Volum ned-knappen.
  • Slik får du tilgang til flere skjermdumpfunksjoner: Trykk på Shift + Ctrl + Vis vinduer , og velg en skjermdumpfunksjon på verktøyraden.
  • Slik får du tilgang til flere skjermdumpfunksjoner på nettbrett: Trykk og hold inne av/på-knappenog så velg «Skjermopptak», eller velg klokkeslettet og så velg Skjermdumper. Finn ut mer om skjermdumpfunksjoner.
  • Slå Caps Lock på eller av: Trykk på Søk + Alt. Eller trykk på Appoversikt + Alt.
  • Lås skjermen: Trykk på Søk + L. Eller trykk på Appoversikt  + L.
  • Logg av Google-kontoen din: Trykk på Shift + Ctrl + Q (to ganger).
  • Se alle hurtigtaster: Trykk på Ctrl + Alt + / (skråstrek).

Hurtigtaster på eksterne tastaturer

Hvis du bruker et Windows- eller Mac-tastatur, må du bruke Windows- eller Kommando-tasten i stedet for søketasten eller Appoversikt-tasten .

Sånn endrer du hvordan bestemte taster fungerer:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre, eller trykk på Alt + Shift + S.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Gå til «Enhet», og trykk på Tastatur.
  4. Endre funksjonen til én eller flere taster.

Vis alle

Alle andre hurtigtaster

Viktig: Avhengig av tastaturet ditt kan du trykke på søketasten eller Appoversikt-tasten for enkelte hurtigtaster. Begge tastene fungerer på samme måte.

Faner og vinduer
Åpne et nytt vindu Ctrl + N
Åpne et nytt vindu i inkognitomodus Shift + Ctrl + N
Åpne en ny fane Ctrl + T
Åpne en fil i nettleseren Ctrl + O
Lukk den aktive fanen Ctrl + W
Lukk det aktive vinduet Shift + Ctrl + W
Åpne den siste fanen eller det siste vinduet du lukket, på nytt Shift + Ctrl + T
Gå til fane 1–8 i vinduet Ctrl + 1 til Ctrl + 8
Gå til den siste fanen i vinduet Ctrl + 9
Gå til den neste fanen i vinduet Ctrl + Tab
Gå til den forrige fanen i vinduet Shift + Ctrl + Tab
Bytt raskt mellom vinduer Trykk og hold inne Alt, og trykk på Tab til du kommer til vinduet du vil åpne. Slipp deretter tastene. Du kan også trykke og holde inne Alt, trykke på Tab og velge et vindu med venstre eller høyre piltast, musen eller berøring.
Åpne det minst nylig brukte vinduet Trykk og hold inne Shift + Alt, og trykk på Tab til du kommer til vinduet du vil åpne. Slipp deretter tastene.
Gå til den forrige siden i nettleserloggen Alt + venstrepil
Gå til den neste siden i nettleserloggen Alt + høyrepil
Åpne en link i en ny fane i bakgrunnen Hold Ctrl inne og klikk på en link.
Åpne en link i en ny fane, og bytt til den nye fanen Hold Shift + Ctrl inne, og klikk på en link.
Åpne en link i et nytt vindu Hold Shift inne og klikk på en link.
Åpne en link i fanen Dra linken til adressefeltet i fanen.
Åpne en link i en ny fane Dra linken til et tomt område på faneraden.
Åpne en nettside i en ny fane Skriv inn en nettadresse i adressefeltet, og trykk på Alt + Enter
Flytt fanen tilbake til den opprinnelige posisjonen Trykk på Esc mens du drar fanen.
Fest et vindu til venstre Alt + [ (venstre hakeparentes)
Maksimer vinduet Alt + =
Minimer vinduet Alt + - (minus)
Fest et vindu til høyre

Alt + ] (høyre hakeparentes)

Bytt vinduer mellom skjermer (når Chromebooken er koblet til en skjerm)

Søk + Alt + M (eller)
Appoversikt Alt + M

Side og nettleser
Opp en side Alt + oppoverpil
Ned en side Alt + nedoverpil
Rull nedover på nettsiden Mellomromstast
Gå til toppen av siden Ctrl + Alt + oppoverpil
Gå til bunnen av siden Ctrl + Alt + nedoverpil
Skriv ut den aktive siden Ctrl + P
Lagre den aktive siden Ctrl + S
Last inn den aktive siden på nytt Ctrl + R
Last inn den aktive siden på nytt uten å bruke bufret innhold Shift + Ctrl + R
Zoom inn på siden Ctrl og +
Zoom ut på siden Ctrl og - (minus)
Tilbakestill zoomnivået Ctrl + 0
Stopp innlastingen av den aktive siden Esc
Høyreklikk på en link Hold Alt inne og klikk på en link.
Åpne en link i en ny fane i bakgrunnen Hold Ctrl inne og klikk på en link.
Lagre en link som bokmerke Dra linken til bokmerkeraden
Legg til den aktive nettsiden som bokmerke Ctrl + D
Legg til alle åpne sider i det aktive vinduet som bokmerker i en ny mappe Shift + Ctrl + D
Søk på den aktive siden Ctrl + F
Gå til det neste treffet for søket Ctrl + G eller Enter
Gå til det forrige treffet for søket Shift + Ctrl + G eller Shift + Enter
Gå til et inaktivt informasjonsfelt Alt + Shift + A
Søk på Google Ctrl + k (eller)
Ctrl + e
Legg til www. og .com i det du har skrevet i adressefeltet, og åpne siden Ctrl + Enter
Se sidekilden Ctrl + U
Vis eller skjul panelet for utviklerverktøy Shift + Ctrl + I
Gå til den valgte delen i panelet for utviklerverktøy Ctrl + Shift + C
Åpne konsollfanen i panelet for utviklerverktøy Shift + Ctrl + J
Vis eller skjul bokmerkeraden Shift + Ctrl + B
Vis verktøyraden Alt + Shift + T
Gå til den valgte delen i panelet for utviklerverktøy Ctrl + Shift + C
Åpne loggsiden Ctrl + H
Åpne nedlastingssiden Ctrl + J
Slett valgt autofyllforslag når du fyller ut skjemaer Shift + Alt + tilbake
System- og visningsinnstillinger
Åpne Filer-appen Shift + Alt + M
Ta en forhåndskikk på en fil i Filer-appen Velg en fil og trykk på mellomrom
Vis skjulte filer i Filer-appen Ctrl + . (punktum)
Åpne statusfeltet (der klokkeslettet vises) Shift + Alt + S
Klikk på ikon 1–8 på hyllen Alt + 1 til Alt + 8
Klikk på det siste ikonet på hyllen Alt + 9
Bruk funksjonstaster Søk + ønsket funksjonstast (eller)
Appoversikt  + funksjonstast
Se varslene dine Shift + Alt + N
Endre skjermoppløsningen Shift + Ctrl og + eller - (minus)
Tilbakestill skjermoppløsningen til standard Shift + Ctrl + 0
Rotér skjermen 90 grader Shift + Ctrl + Rotér
Bytt til neste bruker Ctrl + Alt + . (punktum)
Bytt til forrige bruker Ctrl + Alt + , (komma)
Tekstbehandling
Slå Caps Lock på eller av Søk + Alt (eller)
Appoversikt + Alt
Merk alt på siden Ctrl + A
Merk innholdet i adressefeltet Ctrl + L eller Alt + D
Merk neste ord eller bokstav Shift + Ctrl + høyrepil
Merk teksten til slutten av linjen Søk + Shift + høyrepil (eller)
Appoversikt + Shift + høyrepil
Merk teksten til begynnelsen av linjen Søk + Shift + venstrepil (eller)
Appoversikt + Shift + venstrepil
Merk forrige ord eller bokstav Shift + Ctrl + venstrepil
Gå til slutten av neste ord Ctrl + høyrepil
Gå til begynnelsen av forrige ord Ctrl + venstrepil
Gå til begynnelsen av linjen Søk + venstrepil (eller)
Appoversikt + venstrepil
Gå til slutten av linjen Søk + høyrepil (eller)
Appoversikt + høyrepil
Gå til slutten av dokumentet Søk + Ctrl + høyrepil (eller)
Appoversikt + Ctrl + høyrepil
Gå til begynnelsen av dokumentet Søk + Ctrl + venstrepil (eller)
Appoversikt + Ctrl + venstrepil
Åpne menyen for utklippstavlen Appoversikt + V (eller)
Søk + V
Tips: Du kan navigere på menyen for utklippstavlen med Tab eller piltastene.
Kopier det merkede innholdet til utklippstavlen Ctrl + C
Tips: Du kan velge opptil fem elementer du vil kopiere til utklippstavlen.
Lim inn innhold fra utklippstavlen Ctrl + V
Lim inn innhold når menyen for utklippstavlen er åpen Enter
Lim inn innhold fra utklippstavlen som ren tekst Shift + Ctrl + V
Klipp ut Ctrl + X
Slett forrige ord Ctrl + Tilbaketast
Slett neste bokstav (slett neste) Alt + Tilbaketast
Angre forrige handling Ctrl + Z
Utfør forrige handling likevel Shift + Ctrl + Z

Bytt mellom tastaturspråkene du har konfigurert

Finn ut hvordan du velger tastaturspråk.

Shift + Ctrl + Mellomrom

Bytt til det forrige tastaturspråket du brukte.

Finn ut hvordan du velger tastaturspråk.

Ctrl + Mellomrom
Reduser lysstyrken på tastaturlyset (bare for tastaturer med bakgrunnslys) Alt +
Øk lysstyrken på tastaturlyset (bare for tastaturer med bakgrunnslys) Alt +
Sett inn en emoji Søk + Shift + mellomrom (eller) Appoversikt + Shift + mellomrom
Tekstapp
Ny fil på ny fane Ctrl + N
Ny fil i nytt vindu Ctrl + Shift + N
Finn i gjeldende fil Ctrl + F
Åpne fil-dialogboksen Ctrl + O
Slett linje Ctrl + D
Rykk inn gjeldende linje ett innrykksnivå Ctrl + ]
Rykk ut gjeldende linje ett innrykksnivå Ctrl + [
Lagre gjeldende fil Ctrl + S
«Lagre gjeldende fil som»-dialogboks Ctrl + Shift + S
Skriv ut gjeldende fil Ctrl + P
Hopp til neste fil Ctrl + Tab
Hopp til forrige fil Ctrl + Shift + Tab
Lukk gjeldende fil Ctrl + W
Lukk vinduet Ctrl + Shift + W
Vis eller skjul sidefeltet Alt + mellomrom
Fokuser på sidefeltet Ctrl + E
Zoom inn Ctrl + =
Zoom ut Ctrl + -
Tilbakestill zoomskalaen Ctrl + 0
Tilgjengelighet

Finn ut hvordan du gjør Chromebooken din mer tilgjengelig.

Slå ChromeVox (taletilbakemelding) på eller av Ctrl + Alt + Z
Slå på høykontrastmodus Søk + Ctrl + H (eller)
Appoversikt  + Ctrl + H
Forstørr hele skjermen Ctrl + Søk + M (eller)
Ctrl + Appoversikt  + M
Forstørr en del av skjermen Ctrl + Søk + D (eller)
Ctrl + Appoversikt  + D
Beveg deg rundt i modusen med forstørrelse av hele skjermen Ctrl + Alt + oppoverpil , nedoverpil , venstrepil eller høyrepil
Fremhev knappen for appoversikten på hyllen Shift + Alt + L
Merk neste element på hyllen Shift + Alt + L og deretter Tab (eller)
Shift + Alt + L og deretter høyrepil
Merk forrige element på hyllen Shift + Alt + L og deretter Shift + Tab (eller)
Shift + Alt + L og deretter venstrepil
Åpne knappen som er merket på hyllen Shift + Alt + L og deretter mellomrom (eller)
Shift + Alt + L og deretter Enter
Fjern merkingen av en knapp på hyllen Shift + Alt + L og deretter Esc
Bytt fokus mellom disse:
  • Statusfeltet (der klokkeslettet vises)
  • Appoversikten
  • Adressefeltet
  • Bokmerkeraden (hvis den er synlig)
  • Den åpne nettsiden
  • Nedlastingsraden (hvis den er synlig)
Ctrl + tilbake eller Ctrl + frem
Fremhev bokmerkeraden (hvis den er synlig) Shift + Alt + B
Fremhev raden med adressefeltet Shift + Alt + T
Åpne høyreklikkmenyen for elementet som er fremhevet Søk + Shift + øk volumet  (eller)
Appoversikt  + Shift + øk volumet
Flytt et appikon opp, ned eller til siden i appoversikten Ctrl + oppoverpil , nedoverpil , venstrepil eller høyrepil
Flytt en app inn eller ut av en mappe i appoversikten Ctrl + Shift + oppoverpil , nedoverpil , venstrepil eller høyrepil
Bruk hurtigtaster på leselister Se hurtigtaster for punktskrift
Skrivebord
Opprett et nytt skrivebord Shift + søketasten  + =
Bytt til et skrivebord til venstre eller høyre Søketasten + [ eller ] (venstre eller høyre hakeparentes)
Bytt til et bestemt skrivebord Shift + søketasten + [skrivebordets posisjonsnummer]
Flytt et vindu til et annet skrivebord Shift + søketasten + [ eller ] (venstre eller høyre hakeparentes)
Flytt vinduer til alle skrivebord Shift + søketasten + A
Se alle vinduene på skrivebordet Alt + Tab
Se et annet vindu på skrivebordet Hold inne Alt og trykk på Tab
Se et annet vindu på det gjeldende skrivebordet Velg Gjeldende skrivebord
Se vinduer på alle skrivebord Velg Alle skrivebord