Chromebookin pikanäppäimet

Pikanäppäinten avulla voit suorittaa joitakin tehtäviä nopeammin. Voit etsiä pikanäppäintä tältä sivulta painamalla Ctrl + f ja kirjoittamalla etsimäsi asian.

Pikanäppäinten löytäminen Chromebookista:
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Vieritä ja valitse sitten Näppäimistö.
  4. Valitse Näytä pikanäppäimet.
Chromebook keyboard shortcuts

Tärkeää: Tämä artikkeli on ainoastaan yhdysvaltalaisille Chromebookin käyttäjille tavallisella englanninkielisellä QWERTY-näppäimistöllä. Jos sinulla on kansainvälinen näppäimistö, siirry kohtaan Asetukset ja sitten Laite ja sitten Näppäimistö ja sitten Näytä pikanäppäimet nähdäksesi laitteesi pikanäppäimet.

Suositut pikanäppäimet

• Ota kuvakaappaus: Paina Ctrl + Näytä ikkunat
  • Ota osittainen kuvakaappaus: Paina Shift + Ctrl + Näytä ikkunat  ja sitten klikkaa ja vedä.
  • Ota kuvakaappaus (tabletilla): Paina virtapainike + äänenvoimakkuuden vähennyspainike.
  • Muut kuvankaappausominaisuudet: Paina Vaihto + Ctrl + Näytä ikkunat ja valitse sitten kuvakaappausominaisuus työkalupalkista.
  • Muut kuvankaappausominaisuudet: Paina pitkään virtapainiketta ja sitten valitse "Kuvakaappaus", tai valitse aika ja sitten valitse Kuvakaappaus. Lue lisää kuvakaappausominaisuuksista.
  • Ota Caps Lock käyttöön tai poista se käytöstä: Paina Haku + Alt. Voit myös painaa Käynnistysohjelma  + Alt.
  • Lukitse näyttö: Paina Haku + L. Voit myös painaa Käynnistysohjelma+ L.
  • Kirjaudu ulos Google-tililtäsi: Paina Shift + Ctrl + q (kahdesti).
  • Näytä kaikki pikanäppäimet: Paina Ctrl + Alt + / (vinoviiva).

Ulkoisten näppäimistöjen pikanäppäimet

Jos käytät Windows- tai Mac-näppäimistöä, käytä Windows‑ tai Command-näppäintä hakunäppäimen  tai käynnistysohjelmanäppäimen sijaan.

Näppäimistön tietyn näppäimen toiminnan muuttaminen:

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Voit myös painaa Alt + vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Laite-kohdasta Näppäimistö.
  4. Muuta yhden tai useamman näppäimen toimintoa.

Laajenna kaikki

Kaikki muut pikanäppäimet

Tärkeää: Riippuen näppäimistöstä voit painaa hakunäppäintä  tai käynnistysohjelmanäppäintä  pikanäppäimiä varten. Molemmat näppäimet toimivat samalla tavalla.

Välilehdet ja ikkunat
Avaa uusi ikkuna Ctrl + n
Avaa uusi ikkuna incognito-tilassa Vaihto + Ctrl + n
Avaa uusi välilehti Ctrl + t
Avaa tiedosto selaimessa Ctrl +o
Sulje nykyinen välilehti Ctrl +w
Sulje nykyinen ikkuna Vaihto + Ctrl +w
Avaa viimeisin suljettu välilehti tai ikkuna Vaihto +Ctrl +t
Siirry ikkunan välilehdelle 1–8 Ctrl + 1 Ctrl + 8
Siirry ikkunan viimeiselle välilehdelle Ctrl + 9
Siirry ikkunan seuraavalle välilehdelle Ctrl + sarkain
Siirry ikkunan edelliselle välilehdelle Vaihto + Ctrl + sarkain
Siirry nopeasti ikkunoiden välillä Pidä Alt-näppäintä painettuna ja painele sarkainta, kunnes olet haluamassasi ikkunassa, ja vapauta sitten näppäimet. Voit myös pitää Alt-näppäintä painettuna, painaa sitten sarkainta ja valita ikkunan vasemmilla tai oikeilla nuolinäppäimillä, hiirellä tai koskettamalla.
Avaa ikkuna, jota käytit äskettäin Pidä Vaihto- ja Alt-näppäimiä painettuina ja paina sarkainta, kunnes olet haluamassasi ikkunassa, ja päästä näppäimet sitten irti.
Siirry selaushistorian edelliselle sivulle Alt + Vasen nuoli
Siirry selaushistorian seuraavalle sivulle Alt + Oikea nuoli
Avaa linkki taustalle uudella välilehdellä Paina Ctrl ja klikkaa linkkiä
Avaa linkki uudella välilehdellä ja siirry sille Paina Vaihto + Ctrl ja klikkaa linkkiä
Avaa linkki uudessa ikkunassa Paina vaihto ja klikkaa linkkiä
Avaa linkki välilehdellä Vedä linkki välilehden osoitepalkkiin
Avaa linkki uudella välilehdellä Vedä linkki välilehtirivin tyhjään kohtaan
Avaa verkkosivu uudella välilehdellä Kirjoita verkko-osoite (URL-osoite) osoitepalkkiin ja paina Alt + Enter
Palauta välilehti alkuperäiseen sijaintiin Paina Esc, kun vedät välilehteä
Telakoi ikkuna vasemmalle Alt + [ (vasen hakasulku)
Suurenna ikkuna Alt + =
Pienennä ikkuna Alt + - (miinus)
Telakoi ikkuna oikealle

Alt + ] (oikea hakasulku)

Siirrä ikkunoita näytöltä toiselle (kun Chromebook on yhdistetty näyttöön)

Haku + Alt + m (tai)
Käynnistysohjelma Alt + m

Sivu ja selain
Sivu ylös Alt + Ylänuoli
Sivu alas Alt + Alanuoli
Vieritä verkkosivun alareunaan Välilyönti
Siirry sivun yläreunaan Ctrl + Alt + ylänuoli
Siirry sivun alareunaan Ctrl + Alt + alanuoli
Tulosta nykyinen sivu Ctrl + p
Tallenna nykyinen sivu Ctrl + s
Päivitä nykyinen sivu Ctrl + r
Päivitä nykyinen sivu ilman välimuistin sisältöä Vaihto + Ctrl + r
Lähennä sivunäkymää Ctrl ja +
Loitonna sivunäkymää Ctrl ja - (miinus)
Palauta zoomaustaso normaaliksi Ctrl + 0
Pysäytä nykyisen sivun lataaminen Esc
Klikkaa linkkiä hiiren kakkospainikkeella Paina Alt ja klikkaa linkkiä
Avaa linkki taustalle uudella välilehdellä Paina Ctrl ja klikkaa linkkiä
Tallenna linkki kirjanmerkiksi Vedä linkki kirjanmerkkipalkkiin
Tallenna nykyinen verkkosivu kirjanmerkiksi Ctrl + d
Tallenna nykyisen ikkunan kaikki välilehdet kirjanmerkeiksi uuteen kansioon Vaihto + Ctrl + d
Etsi nykyiseltä sivulta Ctrl + f
Siirry seuraavaan hakutulokseen Ctrl + g tai Enter
Siirry edelliseen hakutulokseen Vaihto + Ctrl + g tai Vaihto + Enter
Siirry ei-aktiiviseen tietokenttään Alt + Vaihto + a
Hae Googlesta Ctrl + k (tai)
Ctrl + e
Lisää osoitekentässä olevaan tekstiin www. ja .com ja avaa sivu Ctrl + Enter
Näytä sivun lähdekoodi Ctrl + u
Näytä tai piilota Kehittäjien työkalut ‑paneeli Vaihto + Ctrl + i
Siirry valittuun osaan Kehittäjätyökalut-paneelissa Ctrl + Vaihto + c
Avaa Kehittäjätyökalut-paneelin Konsoli-välilehti Vaihto + Ctrl + j
Näytä tai piilota kirjanmerkkipalkki Vaihto +Ctrl + b
Näytä yläpalkki Alt + Vaihto + t
Siirry valittuun sisältöön Kehittäjätyökalut-paneelissa Ctrl + Vaihto + c
Avaa Historia-sivu Ctrl + h
Avaa Lataukset-sivu Ctrl + j
Poista valittu automaattisen täytön ehdotus täyttäessä lomaketta Vaihto + Alt + askelpalautin
Järjestelmä- ja näyttöasetukset
Tiedostot-sovelluksen avaaminen Shift + Alt + m
Esikatsele tiedosto Tiedostot-sovelluksessa Valitse tiedosto ja paina välilyöntiä
Näytä piilotetut tiedostot Tiedostot-sovelluksessa Ctrl + . (piste)
Avaa tila-alue, jossa aika näkyy Vaihto + Alt + s
Klikkaa hyllyn kuvakkeita 1–8 Alt + 1Alt + 8
Klikkaa hyllyn viimeistä kuvaketta Alt + 9
Käytä funktionäppäimiä Haku + haluamasi funktionäppäin (tai)
Käynnistysohjelma  + haluamasi funktionäppäin
Katso ilmoitukset Vaihto + Alt + n
Muuta näytön resoluutiota Vaihto + Ctrl ja + tai - (miinus)
Palauta näytön resoluutio oletusasetukseen Vaihto + Ctrl + 0
Kierrä näyttöä 90 astetta Vaihto + Ctrl + Kierrä
Vaihda seuraavaan käyttäjään Ctrl + Alt + . (piste)
Vaihda edelliseen käyttäjään Ctrl + Alt + , (pilkku)
Tekstin muokkaaminen
Laita Caps Lock päälle tai pois päältä Haku + Alt (tai)
Käynnistysohjelma + Alt
Valitse kaikki sivun sisältö Ctrl + a
Valitse osoitepalkin sisältö Ctrl + L tai Alt + d
Valitse seuraava sana tai kirjain Vaihto + Ctrl + Oikea nuoli
Valitse teksti rivin loppuun asti Haku + vaihto + Oikea nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + vaihto + Oikea nuoli
Valitse teksti rivin alkuun asti Haku + Vaihto + Vasen nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + Vaihto + Vasen nuoli
Valitse edellinen sana tai kirjain Vaihto + Ctrl + Vasen nuoli
Siirry seuraavan sanan loppuun Ctrl + Oikea nuoli
Siirry edellisen sanan alkuun Ctrl + Vasen nuoli
Siirry rivin alkuun Haku + Vasen nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + Vasen nuoli
Siirry rivin loppuun Haku + Oikea nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + Oikea nuoli
Siirry dokumentin loppuun Haku + Ctrl + Oikea nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + Ctrl + Oikea nuoli
Siirry dokumentin alkuun Haku + Ctrl + Vasen nuoli (tai)
Käynnistysohjelma + Ctrl + Vasen nuoli
Avaa leikepöytävalikko Käynnistysohjelma + v (tai)
Haku + v
Vinkki: Voit navigoida leikepöytävalikossa sarkain- tai nuolinäppäimillä.
Kopioi valittu sisältö leikepöydälle Ctrl + c
Vinkki: Voit valita korkeintaan viisi kohdetta kopioitavaksi leikepöydälle.
Liitä leikepöydän sisältö Ctrl + v
Liitä sisältöä leikepöytävalikon ollessa auki Enter
Liitä leikepöydän sisältö vain teksti ‑muodossa Vaihto + Ctrl + v
Leikkaa Ctrl + x
Poista edellinen sana Ctrl + Askelpalautin
Poista seuraava kirjain (eteenpäin poistaminen) Alt + Askelpalautin
Kumoa viimeisin toiminto Ctrl + z
Toista viimeisin toiminto Vaihto + Ctrl + z

Vaihda määrittämiesi näppäimistön kielten välillä

Tutustu näppäimistön kielten valintaan.

Vaihto + Ctrl + Välilyönti

Vaihda viimeksi käyttämääsi näppäimistön kieleen.

Tutustu näppäimistön kielten valintaan.

Ctrl + Välilyönti
Himmennä näppäimistö (jos se on taustavalaistu) Alt +
Lisää näppäimistön kirkkautta (jos se on taustavalaistu) Alt +
Lisää emoji Haku + Vaihto + Välilyönti (tai) Käynnistysohjelma + Vaihto + Välilyönti
Tekstisovellus
Uusi tiedosto uudella välilehdellä Ctrl + n
Uusi tiedosto uudessa ikkunassa Ctrl + vaihto + n
Hae nykyisestä tiedostosta Ctrl + f
Avaa tiedoston valintaikkuna Ctrl + o
Poista viiva Ctrl + d
Sisennä nykyistä viivaa yhdellä sisennyksen yksilöllä Ctrl + ]
Loitonna nykyistä viivaa yhdellä sisennyksen yksilöllä Ctrl + [
Tallenna nykyinen tiedosto Ctrl + s
Tallenna nykyinen tiedosto nimellä ‑valintaikkuna Ctrl + vaihto + s
Tulosta nykyinen tiedosto Ctrl + p
Siirry seuraavaan tiedostoon Ctrl + sarkain
Siirry edelliseen tiedostoon Ctrl + vaihto + sarkain
Sulje nykyinen tiedosto Ctrl + w
Sulje ikkuna Ctrl + vaihto + w
Näytä tai piilota sivupalkki Alt + välilyönti
Tarkenna sivupalkki Ctrl + e
Lähennä Ctrl + =
Loitonna Ctrl + -
Palauta zoomauksen mittasuhde Ctrl + 0
Saavutettavuus

Lue, kuinka voit tehdä Chromebookistasi saavutettavan.

Ota ChromeVox (äänipalaute) käyttöön tai poista se käytöstä Ctrl + Alt + z
Ota suuri kontrasti ‑tila käyttöön Haku + Ctrl + h (tai)
Käynnistysohjelma  + Ctrl + h
Suurenna koko näyttö Ctrl + Haku + m (tai)
Ctrl + Käynnistysohjelma  + m
Suurenna näytön osa Ctrl + Haku + d (tai)
Ctrl + Käynnistysohjelma  + d
Liiku koko näytön suurennustilassa Ctrl + Alt + ylös , alas, vasen, tai oikea
Korosta hyllyn käynnistyspainike Vaihto + Alt + L
Korosta hyllyn seuraavaa kohde Vaihto + Alt + L ja sittenSarkain (tai)
Shift + Alt + L, ja sitten Oikea nuoli
Korosta hyllyn edellinen kohde Vaihto+ Alt + L ja sitten Shift + Tab (tai)
Vaihto + Alt + L ja sitten Vasen nuoli
Avaa hyllyn korostettu painike Vaihto + Alt + L ja sitten Välilyönti (tai)
Vaihto + Alt + L ja sitten Enter
Poista korostus hyllyn painikkeesta Vaihto + Alt + L, sitten Esc
Aktivoi vuorotellen:
  • tila-alue, jossa aika näkyy
  • käynnistysohjelma
  • osoitepalkki
  • kirjanmerkkipalkki (jos näkyvissä)
  • avoinna oleva verkkosivu
  • latauspalkki (jos näkyvissä)
Ctrl + Edellinen tai Ctrl + Seuraava
Näytä kirjanmerkkipalkki (jos näkyvissä) Shift + Alt + b
Korosta osoitepalkkirivi Shift + Alt + t
Avaa korostetun kohteen kakkospainikevaihtoehdot Haku + Vaihto + Äänenvoimakkuuden lisäyspainike  (tai)
Käynnistysohjelma  + Vaihto + Äänenvoimakkuuden lisäyspainike
Siirrä sovelluksen kuvake ylös, alas tai sivuun käynnistysohjelmassa Ctrl + ylös , alas , vasen tai oikea
Siirrä sovellus kansioon tai pois kansiosta käynnistysohjelmassa Ctrl + Vaihto+ ylös , alas , vasen tai oikea
Käytä pikanäppäimiä pistekirjoitusnäppäimistöllä Näytä Braille-pikanäppäimet
Työpöydät
Uuden työpöydän luominen Vaihto + haku + =
Vasemman- tai oikeanpuoleiselle työpöydälle siirtyminen Haku + [ tai ] (vasen tai oikea hakasulje)
Tietylle työpöydälle siirtyminen Vaihto + haku + [työpöydän sijaintinumero]
Ikkunan siirtäminen toiselle työpöydälle Vaihto + haku + [ tai ] (vasen tai oikea hakasulje)
Ikkunan siirtäminen kaikille työpöydille Vaihto + haku + a
Kaikkien työpöydän ikkunoiden näkeminen Alt + Sarkain
Toisen ikkunan näkeminen työpöydällä Pidä Alt pohjassa ja paina sarkain
Toisen ikkunan näkeminen nykyisellä työpöydällä Valitse Nykyinen työpöytä
Ikkunoiden näkeminen kaikilla työpöydillä Valitse Kaikki työpöydät.