Tecles de drecera de Chromebook

Podeu fer servir tecles de drecera per completar algunes tasques més de pressa. Per trobar tecles de drecera en aquesta pàgina, premeu Ctrl+f i introduïu el que esteu cercant.

Per trobar les tecles de drecera al Chromebook:
  1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. Desplaceu-vos i seleccioneu Teclat.
  4. Seleccioneu Mostra les tecles de drecera.
Chromebook keyboard shortcuts

Important: aquest article es dirigeix només als usuaris de dispositius Chromebook dels Estats Units amb un teclat QWERTY anglès estàndard. Si teniu un teclat internacional, aneu a Configuració i, a continuació, Dispositiu i, a continuació, Teclat i, a continuació, Mostra les tecles de drecera per consultar les tecles de drecera del dispositiu.

Dreceres populars

• Fer una captura de pantalla: premeu Ctrl+Mostra les finestres .
  • Fer una captura de pantalla parcial: premeu Maj+Ctrl+Mostra les finestres i, a continuació, feu clic en una finestra i arrossegueu-la.
  • Fer una captura de pantalla en una tauleta: premeu el botó d'engegada+botó d'abaixar el volum.
  • Per accedir a més funcions de captura de pantalla: premeu Maj+Ctrl+Mostra les finestres i, a continuació, seleccioneu una funció de captura de pantalla de la barra d'eines.
  • Per accedir a més funcions de captura de pantalla en una tauleta: manteniu premut el botó d'engegada i, a continuació, seleccioneu "Captura de pantalla" o bé seleccioneu l'hora i, a continuació, seleccioneu Captura de pantalla. Obteniu més informació sobre les funcions de captura de pantalla.
  • Activar o desactivar el bloqueig de majúscules: premeu Cerca +Alt. També podeu prémer Menú d'aplicacions +Alt.
  • Bloquejar la pantalla: premeu Cerca +L. També podeu prémer Menú d'aplicacions +L.
  • Tancar la sessió del Compte de Google: premeu Maj+Ctrl+q (dues vegades).
  • Consultar totes les tecles de drecera: premeu Ctrl+Alt+/ (barra inclinada).

Dreceres en teclats externs

Si feu servir un teclat de Windows o Mac, premeu la tecla Windows o Cmd en lloc de la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions .

Per canviar el funcionament d'una tecla específica del teclat:

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A "Dispositiu", feu clic a Teclat.
  4. Canvieu la funció d'una o diverses tecles.

Desplega-ho tot

La resta de tecles de drecera

Important: en funció del teclat, podeu prémer la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions per a algunes dreceres. Les dues tecles funcionen de la mateixa manera.

Pestanyes i finestres
Obrir una finestra nova Ctrl+n
Obrir una finestra nova en mode d'incògnit Maj+Ctrl+n
Obrir una pestanya nova Ctrl+t
Obrir un fitxer al navegador Ctrl + o
Tancar la pestanya actual Ctrl +w
Tancar la finestra actual Maj+ Ctrl +w
Tornar a obrir la darrera pestanya o finestra que s'ha tancat Maj +Ctrl+t
Anar a les pestanyes 1-8 de la finestra De Ctrl+1 a Ctrl+8
Anar a l'última pestanya de la finestra Ctrl+9
Anar a la pestanya següent de la finestra Ctrl+Tab
Anar a la pestanya anterior de la finestra Maj+Ctrl +Tab
Canviar de finestra ràpidament Manteniu premuda la tecla Alt, toqueu Tab fins a arribar a la finestra que vulgueu obrir i deixeu anar la tecla. També podeu mantenir premuda la tecla Alt, a continuació, tocar Tab i seleccionar una finestra amb les tecles de fletxa esquerra o dreta, amb el ratolí o amb un toc.
Obrir la finestra menys utilitzada recentment Manteniu premudes les tecles Maj+Alt, toqueu Tab fins a arribar a la finestra que vulgueu obrir i, tot seguit, deixeu anar les tecles.
Anar a la pàgina anterior de l'historial de navegació Alt+ fletxa esquerra
Anar a la pàgina següent de l'historial de navegació Alt+fletxa dreta
Obrir l'enllaç en una pestanya nova en segon pla Premeu Ctrl i feu clic en un enllaç
Obrir l'enllaç en una pestanya nova i canviar a aquesta pestanya Premeu Maj+Ctrl i feu clic en un enllaç.
Obrir l'enllaç en una finestra nova Premeu Maj i feu clic en un enllaç
Obrir l'enllaç a la pestanya actual Arrossegueu l'enllaç a la barra d'adreces de la pestanya
Obrir l'enllaç en una pestanya nova Arrossegueu l'enllaç a una àrea en blanc de la barra de pestanyes
Obrir la pàgina web en una pestanya nova Escriviu l'adreça web (URL) a la barra d'adreces i, a continuació, premeu Alt+Retorn.
Tornar a col·locar la pestanya a la posició original Mentre s'arrossega la pestanya, premeu Esc
Acoblar una finestra a l'esquerra Alt+[ (claudàtor esquerre)
Maximitzar la finestra Alt+=
Minimitzar la finestra Alt+- (menys)
Acoblar una finestra a la dreta

Alt+] (claudàtor dret)

Canviar de finestra entre pantalles (quan el Chromebook està connectat a un monitor)

Cerca +Alt+m (o)
Menú d'aplicacions +Alt+m

Pàgina i navegador web
Retrocedir pàgina Alt + fletxa amunt
Avançar pàgina Alt + fletxa avall
Desplaçar-se cap avall per la pàgina web Barra espaiadora
Anar a la part superior de la pàgina Ctrl+Alt+fletxa amunt
Anar a la part inferior de la pàgina Ctrl+Alt+fletxa avall
Imprimir la pàgina actual Ctrl+p
Desar la pàgina actual Ctrl+s
Tornar a carregar la pàgina actual Ctrl+r
Tornar a carregar la pàgina actual sense utilitzar contingut desat a la memòria cau Maj+Ctrl + r
Ampliar la pàgina Ctrl i +
Reduir la pàgina Ctrl i - (menys)
Restablir el nivell de zoom Ctrl + 0
Aturar la càrrega de la pàgina actual Esc
Fer clic amb el botó secundari del ratolí en un enllaç Premeu Alt i feu clic en un enllaç
Obrir l'enllaç en una pestanya nova en segon pla Premeu Ctrl i feu clic en un enllaç
Desar l'enllaç a les adreces d'interès Arrossegueu l'enllaç a la barra d'adreces d'interès
Desar la pàgina web actual a les adreces d'interès Ctrl+d
Desar totes les pàgines obertes de la finestra actual a les adreces d'interès en una carpeta nova Maj+Ctrl + d
Fer una cerca a la pàgina actual Ctrl+f
Anar al resultat següent de la cerca Ctrl+g o Retorn
Anar al resultat anterior de la cerca Maj+Ctrl+g o Maj+Retorn
Anar a un camp d'informació inactiu Alt+Maj+a
Fer una cerca a Google Ctrl+k (o)
Ctrl+e
Afegir www. i .com al text de la barra d'adreces i després obrir la pàgina Ctrl+Retorn
Veure el codi font de la pàgina Ctrl+u
Mostrar o amagar el tauler d'eines per a desenvolupadors Maj+Ctrl + i
Navegar fins a la secció seleccionada al tauler d'eines per a desenvolupadors Ctrl+Maj+c
Obrir la pestanya Consola al tauler d'eines per a desenvolupadors Maj+Ctrl + j
Mostrar o amagar la barra d'adreces d'interès Maj + Ctrl + b
Mostrar la barra d'eines Alt+Maj+t
Navegar a la selecció seleccionada al tauler d'Eines per a desenvolupadors Ctrl+Maj+c
Obrir la pàgina Historial Ctrl+h
Obrir la pàgina Baixades Ctrl+j
Suprimir el suggeriment d'Emplenament automàtic seleccionat en emplenar un formulari Maj+Alt+Retrocés
Configuració del sistema i de la pantalla
Obrir l'aplicació Fitxers Maj+Alt+ m
Previsualitzar un fitxer a l'aplicació Fitxers Seleccioneu el fitxer i premeu Espai
Mostrar els fitxers amagats a l'aplicació Fitxers Ctrl+. (punt)
Obrir l'àrea d'estat (on es mostra l'hora) Maj+Alt+ s
Fer clic a les icones 1-8 del prestatge D'Alt+1 a Alt+8
Fer clic a la darrera icona del prestatge Alt+9
Utilitzar les tecles de funció Cerca +la vostra tecla de funció preferida (o)
Menú d'aplicacions +la vostra tecla de funció preferida
Veure les notificacions Maj +Alt+ n
Canviar la resolució de pantalla Maj+Ctrl i + o - (menys)
Restablir la resolució de pantalla predeterminada Maj + Ctrl + 0
Girar la pantalla 90 graus Maj + Ctrl+ Gira
Canviar a l'usuari següent Ctrl+Alt+. (punt)
Canviar a l'usuari anterior Ctrl+Alt+, (coma)
Edició de text
Activar o desactivar el bloqueig de majúscules Cerca +Alt (o)
Menú d'aplicacions +Alt
Seleccionar tot el contingut de la pàgina Ctrl+ a
Seleccionar el contingut de la barra d'adreces Ctrl+L o Alt+d
Seleccionar la paraula o lletra següent Maj+Ctrl+fletxa dreta
Seleccionar text fins al final de la línia Cerca +Maj+fletxa dreta (o)
Menú d'aplicacions +Maj+fletxa dreta
Seleccionar text fins al principi de la línia Cerca +Maj+fletxa esquerra (o)
Menú d'aplicacions +Maj+fletxa esquerra
Seleccionar la paraula o la lletra anterior Maj + Ctrl+fletxa esquerra
Anar al final de la paraula següent Ctrl+ fletxa dreta
Anar al principi de la paraula anterior Ctrl+fletxa esquerra
Anar al principi de la línia Cerca +fletxa esquerra (o)
Menú d'aplicacions +fletxa esquerra
Anar al final de la línia Cerca +fletxa dreta (o)
Menú d'aplicacions +fletxa dreta
Anar al final del document Cerca +Ctrl+fletxa dreta (o)
Menú d'aplicacions +Ctrl+fletxa dreta
Anar al principi del document Cerca +Ctrl+fletxa esquerra (o)
Menú d'aplicacions +Ctrl+fletxa esquerra
Obrir el menú del porta-retalls Menú d'aplicacions +v (o)
Cerca +v
Consell: podeu navegar pel menú del porta-retalls amb el tabulador o amb les tecles de fletxa.
Copiar el contingut seleccionat al porta-retalls Ctrl+c
Consell: podeu seleccionar fins a cinc elements per copiar-los al porta-retalls.
Enganxar el contingut del porta-retalls Ctrl+v
Enganxar el contingut quan el menú del porta-retalls està obert Retorn
Enganxar el contingut del porta-retalls com a text sense format Maj+Ctrl+ v
Retallar Ctrl+ x
Suprimir la paraula anterior Ctrl+ Retrocés
Suprimir la lletra següent (suprimir endavant) Alt+ Retrocés
Desfer la darrera acció Ctrl+ z
Refer la darrera acció Maj+Ctrl + z

Canviar entre els idiomes de teclat establerts

Obteniu informació sobre com podeu triar l'idioma del teclat.

Maj+Ctrl+ Espai

Canviar a l'idioma de teclat que heu utilitzat anteriorment.

Obteniu informació sobre com podeu triar l'idioma del teclat.

Ctrl + Espai
Atenuar el teclat (només als teclats retroil·luminats) Alt +
Augmentar la brillantor del teclat (només als teclats retroil·luminats) Alt +
Inserir un emoji Cerca +Maj+Espai (o) Menú d'aplicacions +Maj+Espai
Aplicació Text
Fitxer nou en una pestanya nova Ctrl+n
Fitxer nou en una finestra nova Ctrl+Maj+n
Cercar al fitxer actual Ctrl+f
Obrir el quadre de diàleg del fitxer Ctrl+o
Suprimir una línia Ctrl+d
Sagnar la línia actual una unitat de sagnat Ctrl+]
Reduir el sagnat de la línia actual una unitat de sagnat Ctrl+[
Desar el fitxer actual Ctrl+s
Desar el fitxer actual com a quadre de diàleg Ctrl+Maj+s
Imprimir el fitxer actual Ctrl+p
Anar al fitxer següent Ctrl+Tab
Anar al fitxer anterior Ctrl+Maj+Tab
Tancar el fitxer actual Ctrl+w
Tancar la finestra Ctrl+Maj+w
Mostrar o amagar la barra lateral Alt+Espai
Posar el focus a la barra lateral Ctrl+e
Apropar Ctrl+=
Allunyar Ctrl+-
Restablir l'escala del zoom Ctrl+0
Accessibilitat

Obteniu informació sobre com podeu fer que un Chromebook sigui accessible.

Activar o desactivar ChromeVox (avisos de veu) Ctrl + Alt + z
Activar el mode d'alt contrast Cerca +Ctrl+h (o)
Menú d'aplicacions +Ctrl+h
Ampliar tota la pantalla Ctrl+Cerca +m (o)
Ctrl+Menú d'aplicacions +m
Ampliar una part de la pantalla Ctrl+Cerca +d (o)
Ctrl+Menú d'aplicacions +d
Moure's en mode de lupa de pantalla completa Ctrl+Alt+fletxa amunt , fletxa avall , fletxa esquerra o fletxa dreta
Marcar el botó del menú d'aplicacions al prestatge Maj+ Alt+ L
Marcar l'element següent del prestatge Maj+Alt+L i després Tab (o)
Maj+Alt+L i després fletxa dreta
Marcar l'element anterior del prestatge Maj+Alt+L i després Maj+Tab (o)
Maj+Alt+L i després fletxa esquerra
Obrir el botó marcat del prestatge Maj+Alt+L i després Espai (o)
Maj+Alt+L i després Retorn
Deixar de marcar un botó del prestatge Maj+Alt+L i després Esc
Canviar el focus entre:
  • Àrea d'estat (on es mostra l'hora)
  • Menú d'aplicacions
  • Barra d'adreces
  • Barra d'adreces d'interès (si està visible)
  • La pàgina web que està oberta
  • Barra de baixades (si està visible)
Ctrl+Enrere o Ctrl+Endavant
Marcar la barra d'adreces d'interès (si es mostra) Maj+Alt+b
Marcar la fila amb la barra d'adreces Maj+Alt+t
Obrir el menú contextual de l'element marcat Cerca +Maj+Apuja el volum (o)
Menú d'aplicacions +Maj+Apuja el volum
Moure la icona d'una aplicació cap amunt, cap avall o cap al costat al menú d'aplicacions Ctrl+amunt , avall, esquerra o dreta
Moure una aplicació a una carpeta del menú d'aplicacions o treure-la Ctrl+Maj+amunt , avall , esquerra o dreta
Utilitzar les dreceres en un teclat braille Consulteu les dreceres del teclat braille
Escriptoris
Crear un escriptori nou Maj+Cerca +=
Canviar a un escriptori a l'esquerra o a la dreta Cerca +[ o ] (claudàtor d'obertura o de tancament)
Canviar a un escriptori concret Maj+Cerca +[número de posició de l'escriptori]
Moure una finestra a un altre escriptori Maj+Cerca +[ o ] (claudàtor d'obertura o de tancament)
Moure una finestra a tots els escriptoris Maj+Cerca +a
Veure totes les finestres de l'escriptori Alt+Tab
Veure una altra finestra a l'escriptori Manteniu premuda la tecla Alt i premeu Tab
Veure una altra finestra a l'escriptori actual Seleccioneu Escriptori actual.
Veure les finestres de tots els escriptoris Seleccioneu Tots els escriptoris