Chromebookien kanssa toimivat tiedostotyypit ja ulkoiset laitteet

Chromebook tukee seuraavia tiedostotyyppejä, ulkoisia laitteita ja pilvitallennusjärjestelmiä.

Tärkeää: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, jotkin laitteet tai tiedostot eivät välttämättä toimi sen kanssa. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Tiedostotyypit

• Microsoft Office ‑tiedostot: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt (vain luku), .pptx (vain luku). Lue lisää Office-dokumenttien katselemisesta ja muokkaamisesta.
  • Google Workspace ‑tiedostot: Asiakaspuolen salauksen Workspace-tiedostot. Voit avata asiakaspuolen salauksen tiedostot selaimessa ja Gsuiten ulkopuolisten raporttien asiakaspuolen salauksen tiedostot ei-tuettuina. Lue lisää asiakaspuolen salauksesta.
  • Media: .3gp, .avi, .mov, .m4v, .m4a, .mp3, .mkv, .ogm, .ogg, .oga, .webm, .wav.
  • Kuvat: .bmp, .gif, .jpg, .jpeg, .png, .webp.
  • Pakatut tiedostot: .zip, .rar.
  • Muut: .txt, .pdf.

Ulkoiset laitteet

Chromebookin kanssa yhteensopivat lisälaitteet

Tärkeää: Varmista, että sinulla on viimeisin Chrome-käyttöjärjestelmän versio. Lue lisää Chromebookin päivittämisestä.

Chromebook voi muodostaa yhteyden seuraaviin lisälaitteisiin:

• Sovittimet
  • Telakointiasemat
  • Piirtopöydät
  • Ethernet-sovittimet
  • Ulkoinen tallennustila (SSD- ja USB-kiintolevyt, muistitikut, USB CD-ROM, ja DVD-ROM (vain luku))
    • Poista tallennuslaite turvallisesti valitsemalla Poista .
  • Peliohjaimet
  • Kuulokemikrofonit
  • Huawein USB-sovitin
  • Näppäimistöt (langallinen, langaton, Bluetooth)
  • Hiiri vasemmalla ja oikealla painikkeella ja vieritysrullalla (langallinen, langaton, Bluetooth)
  • Mikrofonit
  • Näytöt, joissa on DisplayPort-, DVI-, HDMI-, USB-C- tai VGA-liitännät
  • MP3-soitin tai matkapuhelin, jossa on USB-johto
  • Tulostimet (lue lisää tulostimen käyttöönotosta)
  • SD- ja microSD-kortit
  • USB-C-johdot
  • USI-näyttökynät vain USI-yhteensopivilla Chromebookeilla
  • Verkkovirtalaturit
  • Verkkokamerat

Parhaat tulokset saat sertifioiduilla Toimii Chromebookin kanssa ‑lisälaitteilla. Sertifioidut lisälaitteet on testattu ja todettu Chromebookin yhteensopivuusvaatimusten mukaisiksi, joten ne toimivat saumattomasti Chromebookisi kanssa.

Koodekit

Säilö Videokoodekki Äänikoodekki
webm

VP8

VP9

Opus

Vorbis

mp4 H264 --
mov H264
avi MPEG4 MP3
  DIVX MP3
  XVID MP3
3gp H264 AAC

Tärkeää: Chromebookit eivät enää tue näitä: AMR, GSM, AVI ja MPEG4.

Tiedostojärjestelmät

Voit käyttää Chromebookiisi yhdistetyillä ulkoisilla laitteilla olevia tiedostoja, jos ne käyttävät seuraavantyyppisiä tiedostojärjestelmiä:

• FAT (FAT16, FAT32, exFAT)
  • HFS+ (kirjaava HFS+: vain luku)
  • ISO9660 (vain luku)
  • MTP
  • NTFS
  • UDF (vain luku)
Pilvitallennus

Chromebookit toimivat Google Driven, Boxin ja SMB:n kaltaisten pilvitiedostojärjestelmien kanssa. Näin muodostat yhteyden SMB-tiedostonjakoon:

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Avaa Tiedostot .
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää .
  4. Valitse Lisää uusi palvelu ja sitten SMB-jakaminen.
  5. Ikkuna avautuu. Valitse Lisää jaettu tiedosto. Täytä tiedot.
  6. Valitse Lisää.

Näin muodostat yhteyden muihin pilvitiedostojärjestelmiin:

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Avaa Tiedostot .
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää .
  4. Valitse Asenna uusi palvelu.
  5. Valitse uusi pilvitiedostojärjestelmä ja asenna se seuraamalla näytön ohjeita.
Puhelimet

Chromebook voi muodostaa yhteyden joihinkin puhelimiin. Voit avata Chromebookin lukituksen Android-puhelimella.

Tiedostotyyppien ja ulkoisten laitteiden ongelmanratkaisu

Virheilmoitus: "Tuntematon tiedostotyyppi"

Tämä virhe tarkoittaa, että Chromebookisi ei tällä hetkellä tue kyseistä tiedostomuotoa.

Tallenna tiedosto Google Driveen tai muuhun verkkosovellukseen ja yritä avata se selaimessasi.

Virheilmoitus: "Laitetta ei tueta tällä hetkellä"

Chromebook ei ehkä tue käyttämääsi ulkoista tallennuslaitetta. Varmista, että tallennuslaitetyyppiä tuetaan.

Jos tallennuslaitetta tuetaan, varmista että Chromebookissasi on Chrome-käyttöjärjestelmän uusin versio.

Jos Chromebookisi on ajan tasalla eikä päivityksiä ole saatavilla, voit tarkastella tallennuslaitteen tiedostoja Google Drivessa:

1. Kytke tallennuslaite toiseen tietokoneeseen.
  2. Lähetä laitteen tiedostot pilvitallennuspalveluun, esimerkiksi Google Driveen.
  3. Avaa Chromebook ja sitten Google Drive, niin voit tarkastella tiedostoja.
Virheilmoitus: "Laitettasi ei tunnistettu" tai "Ainakaan yhtä ulkoisen tallennustilan osioista ei voitu ottaa käyttöön"

Ulkoinen tallennuslaite on alustettava, ennen kuin voit käyttää sitä Chromebookillasi. Toimi näin:

Tärkeää: Jos suoritat nämä vaiheet, kaikki laitteelle tallennetut tiedostot poistetaan. Muista varmuuskopioida ne toiseen sijaintiin ennen poistamista.

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Valitse Tiedostot .
  3. Valitse vasemmalta ulkoinen tallennuslaite.
  4. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Muoto.
Virheilmoitus: "Johto ei ehkä tue näyttöjä"
USB-C-johto ei tue tätä yhteyttä. Vaihda käyttöön USB-C-johto, jonka SuperSpeed USB ‑luokitus on vähintään 5 Gt/s. Varmista, että siinä on jokin näistä sertifioiduista logoista.
Virheilmoitus: "Johto voi vaikuttaa suorituskykyyn"
Jos haluat yhdistää muihin laitteisiin (esim. Thunderbolt 3- ja USB4-laitteisiin), voit käyttää Chromebookin USB-C-portteja, mutta väärä johto voi rajoittaa laitteen ominaisuuksia ja suorituskykyä. Laite toimii parhaiten, kun vaihdat tehokkaampaan johtoon.
  • Jos näet seuraavia viestejä, vaihda USB-C-johto ohjeiden mukaan.
    • "USB-C-johto ei tue USB4:ää": Jos haluat ottaa USB4-yhteyden käyttöön, vaihda Thunderbolt 4- tai USB-C-johtoon, jonka SuperSpeed USB ‑luokitus on vähintään 5 Gt/s. Varmista, että vaihtojohdon pakkauksessa on jokin näistä sertifioiduista logoista.
    • "USB-C-johto ei tue Thunderboltia": Korvaa johto joko Thunderbolt 3:lla tai uudemmalla johdolla tai USB-C-johdolla, jonka SuperSpeed USB ‑luokitus on vähintään 5 Gt/s. Varmista, että vaihtojohdon pakkauksessa on jokin näistä sertifioiduista logoista.
    • "Laitteesi tukee nopeampaa tiedonsiirtoa kuin johto": Laite toimii parhaiten, kun vaihdat USB-C-johdon johtoon, joka tukee samaa datansiirtonopeutta kuin laite, jonka haluat yhdistää Chromebookiin. Varmista, että vaihtojohdon pakkauksessa on jokin näistä sertifioiduista logoista.

Muita lähteitä