Bestanden openen, opslaan of verwijderen op uw Chromebook

U kunt documenten, zoals pdf's, afbeeldingen en media op uw Chromebook, in Google Drive of op een externe harde schijf, gebruiken met de ingebouwde Bestanden-app. Bekijk een lijst met bestandstypen die werken op uw Chromebook.

Een bestand openen

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op de launcher Launcher icon.
  3. Selecteer 'Bestanden' Files app icon.
  4. Kies in het linkermenu de bestandscollectie waarin u wilt browsen.
  5. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

U kunt ook bestanden op een extern opslagapparaat vinden.

Tips voor het zoeken van bestanden

• Als u een zoekvak wilt openen, klikt u op magnifying glass. In uw zoekresultaten worden overeenkomsten weergegeven uit de map waarin u zich bevindt.
  • Schakel tussen de miniatuur- of lijstweergave door op Files app thumbnail view of Files app list view te klikken.

Problemen met bestandsfouten oplossen

• 'Onbekend bestandstype': uw Chromebook biedt mogelijk geen ondersteuning voor het bestand dat u probeert te openen. Probeer het bestand op te slaan in Google Drive of een andere webapp en het vervolgens te openen in uw browser.
  • 'Kan Google Drive momenteel niet bereiken': uw Chromebook is niet verbonden met internet.
  • 'Uw apparaat wordt momenteel niet ondersteund': controleer of uw apparaat wordt ondersteund. Als uw apparaat wordt ondersteund, zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome OS gebruikt. Als er geen updates beschikbaar zijn, gebruikt u een andere computer om uw bestanden op het externe apparaat weer te geven en uploadt u deze naar een webapp, zoals Google Drive. U kunt de bestanden vervolgens online op uw Chromebook openen.
  • 'Het apparaat wordt niet herkend' of 'Ten minste één partitie op het apparaat kan niet worden gekoppeld': als u uw apparaat opnieuw wilt formatteren en deze fouten wilt oplossen, volgt u de volgende stappen:
    Opmerking: Als u deze stappen volgt, worden alle bestanden op het externe apparaat verwijderd.
    1. Klik op de launcher Launcher icon.
    2. Selecteer 'Bestanden' Files app icon.
    3. Selecteer het apparaat aan de linkerkant.
    4. Klik in de rechterbenedenhoek van het venster op Formatteren.

Een bestand opslaan

Als u de pagina die u bekijkt, wilt opslaan als een bestand, drukt u op Ctrl + S en kiest u de beste plaats voor uw bestand.

• Als u het bestand wilt opslaan op de vaste schijf van uw Chromebook, kiest u de map DownloadsWaarschuwing: gedownloade bestanden kunnen automatisch worden verwijderd als er weinig schijfruimte beschikbaar is op uw Chromebook.
  • Als u het bestand op elk gewenst moment en op elk gewenst apparaat wilt kunnen openen, kiest u Google Drive. Uw bestand wordt opgeslagen in Google Drive.

Als u een standaardlocatie wilt opgeven voor uw opgeslagen bestanden:

1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  2. Selecteer 'Instellingen' > Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. In het gedeelte 'Downloads' kiest u een standaardlocatie voor downloads door op Wijzigen te klikken.
Bestanden verplaatsen van 'Downloads' naar Google Drive

U kunt bestanden kopiëren van 'Downloads' naar Google Drive door erop te klikken en ze naar de Google Drive-map te slepen.

Uw Google Drive-bestanden offline openen

Als u bestanden wilt openen in Google Drive zonder dat u verbinding heeft met internet, maakt u ze offline beschikbaar.

Uitvoerbare bestanden opslaan

Houd er rekening mee dat uw Chromebook niet is ontworpen om software voor traditionele computers uit te voeren, zoals EXE-bestanden. U kunt uitvoerbare bestanden (zoals bestanden met .exe-, .dll- of .bat-extensies) opslaan door te bevestigen dat u het bestand wilt opslaan in het venster dat wordt weergegeven onder aan uw scherm. Hiermee wordt voorkomen dat schadelijke software wordt gedownload zonder dat u dit weet of zonder uw toestemming.

Een bestand verwijderen

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op de launcher Launcher icon.
  3. Selecteer 'Bestanden' Files app icon.
  4. Klik op het bestand dat of de map die u wilt verwijderen.
  5. Klik op het prullenbakpictogram Files app trash icon of gebruik de sneltoets Alt+Backspace.

Volgende stappen

U kunt bestanden delen met andere gebruikers van Google Drive en pdf's, afbeeldingen en andere mediabestanden gebruiken, zoals audiobestanden en video's.

U kunt ook tips krijgen over het beheer van uw bestanden.

Sign up to participate in user experience research studies and get rewarded for your time.

Arneil is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help hem dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.