Bestanden openen, opslaan of verwijderen met de Bestanden-app

U kunt documenten, zoals pdf's, afbeeldingen en media op uw Chromebook, in Google Drive of op een externe vaste schijf, openen met de ingebouwde Bestanden-app. Bekijk een lijst met bestandstypen die werken op uw Chromebook.

Een bestand openen

1. Log in bij uw Chromebook.
  2. Klik op het Launcher-pictogram Knop 'Applijst'.
  3. Selecteer het pictogram van de Bestanden-app .
  4. Kies in het linkermenu de bestandsverzameling waarin u wilt bladeren.
  5. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

U kunt ook bestanden op een extern opslagapparaat vinden.

Hier volgen enkele tips voor zoeken naar bestanden:

• Gebruik het zoekvak in de linkerbovenhoek. In uw zoekresultaten worden overeenkomsten weergegeven uit de map waarin u zich bevindt.
  • Klik op het pictogram 'Instellingen' om aan te passen hoe bestanden worden weergegeven. Bekijk een voorbeeld van bestanden in de miniatuurweergave of bekijk ze in een lijst in de lijstweergave .

Specifieke apps en extensies gebruiken om bepaalde bestandstypen te openen

Als u Google Drive-apps heeft geïnstalleerd, kunt u ze gebruiken om uw Google Drive-bestanden te openen.

1. Log in bij uw Chromebook.
  2. Klik op de knop 'Applijst' Knop 'Applijst'.
  3. Selecteer het pictogram van de Bestanden-app .
  4. Selecteer een bestand.
  5. Gebruik de menuknop in de rechterbenedenhoek van het scherm om de apps te bekijken waarmee u het bestand kunt openen. De app die u selecteert, wordt gebruikt om in de toekomst vergelijkbare bestanden te openen. Als u op de pijl klikt om een andere app te selecteren, wordt deze instelling gewijzigd.

Ga naar de Chrome Web Store voor meer apps en andere tools die zijn ontwikkeld voor Chrome.

Problemen met bestandsfouten oplossen

• 'Onbekend bestandstype': dit betekent gewoonlijk dat uw Chromebook geen ondersteuning biedt voor het bestand dat u probeert te openen (zoals psd- of vlc-bestanden). Probeer het bestand op te slaan in Google Drive of een andere webapp en het vervolgens te openen in uw browser.
  • 'Google Drive is momenteel niet bereikbaar': dit betekent gewoonlijk dat uw Chromebook geen verbinding heeft met internet.
  • 'Uw apparaat wordt momenteel niet ondersteund': controleer in deze lijst met ondersteunde bestandssystemen of uw apparaat wordt ondersteund. Als uw apparaat wordt ondersteund, controleert u of u de nieuwste versie van het Chrome-besturingssysteem gebruiken door op systeemupdates te controleren. Als er geen updates beschikbaar zijn, gebruikt u een andere computer om uw bestanden op het externe apparaat weer te geven en uploadt u deze naar een webapp, zoals Google Drive. U kunt de bestanden vervolgens online op uw Chromebook openen.
  • 'Het apparaat wordt niet herkend' of 'Ten minste één partitie op het apparaat kan niet worden gekoppeld': u kunt deze fouten mogelijk verhelpen door het externe apparaat opnieuw te formatteren. Voer de volgende stappen uit om het apparaat opnieuw te formatteren:
    Opmerking: als u deze stappen volgt, worden alle bestanden op het externe apparaat verwijderd.
    1. Klik op het Launcher-pictogram apps list button en selecteer Bestanden om Bestandsbeheer te openen.
    2. Selecteer het apparaat aan de linkerkant.
    3. Klik op Formatteren in de rechterbenedenhoek van het venster.

Een bestand opslaan

Als u de pagina die u bekijkt, wilt opslaan als bestand, drukt u op Ctrl+S en kiest u de beste locatie voor uw bestand in de Bestanden-app.

• Als u het bestand wilt opslaan op de vaste schijf van uw Chromebook, kiest u de map Downloads. (Gedownloade bestanden worden mogelijk automatisch verwijderd als er te weinig schuifruimte beschikbaar is op uw Chromebook.)
  • Als u het bestand op elk gewenst moment en op elk gewenst apparaat wilt kunnen openen, kiest u Google Drive. Uw bestand wordt gedownload naar Google Drive.

Volg deze instructies om een standaardlocatie voor uw opgeslagen bestanden in te stellen:

1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  2. Selecteer het pictogram 'Instellingen' .
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan de pagina.
  4. Klik in het gedeelte 'Downloads' op de knop Wijzigen om een standaarddownloadlocatie te selecteren.
Bestanden verplaatsen van 'Downloads' naar Google Drive

U kunt afzonderlijke bestanden kopiëren (of meerdere bestanden tegelijk selecteren) van 'Downloads' naar Google Drive door op de bestanden te klikken en ze naar de Google Drive-map in de Bestanden-app te slepen.

Uw Google Drive-bestanden offline openen

Als u bestanden in Google Drive zonder internetverbinding wilt openen, maakt u ze offline beschikbaar.

Uitvoerbare bestanden opslaan

Als u een uitvoerbaar bestand (zoals bestanden met de extensie .exe, .dll of .bat) wilt opslaan, moet u eerst bevestigen dat u het bestand wilt opslaan in het venster dat onder aan uw scherm wordt weergegeven. Deze bevestiging helpt voorkomen dat schadelijke software zonder uw medeweten of toestemming wordt gedownload. Houd er rekening mee dat uw Chromebook niet is ontworpen om software voor traditionele computers uit te voeren, zoals exe-bestanden.

Een bestand verwijderen

1. Log in bij uw Chromebook.
  2. Klik op de knop 'Applijst' Knop 'Applijst'.
  3. Selecteer het pictogram van de Bestanden-app .
  4. Klik op het bestand dat of de map die u wilt verwijderen.
  5. Klik op het prullenbakpictogram of gebruik de sneltoets Alt+Backspace.

Volgende stappen

U kunt bestanden delen met andere gebruikers van Google Drive en pdf's, afbeeldingen en andere mediabestanden, zoals audiobestanden en video's, gebruiken.

U kunt ook tips bekijken voor hoe u de Bestanden-app kunt gebruiken om uw bestanden te beheren.

About the author:
Arneil is a Google Chrome OS expert. Help him improve this article by leaving feedback below.