Bestanden openen, opslaan of verwijderen met de app Bestanden

Gebruik de ingebouwde app Bestanden op uw Chromebook om bestanden te openen, zoals documenten, pdf-bestanden, afbeeldingen en media, die u heeft opgeslagen op uw apparaat of op internet in Google Drive.

Neem een kijkje in het Helpcentrum om de steeds omvangrijkere lijst te zien met bestandstypen en -indelingen die op uw Chromebook kunnen worden gebruikt.

Een bestand zoeken en openen

1. Klik op de knop voor de lijst met apps knop voor lijst met apps en selecteer Bestanden om het bestandsbeheer te openen.
  2. Kies aan de linkerkant de bestandsverzameling waarin u wilt bladeren.
  3. Dubbelklik op een bestand om het te openen.

U kunt ook verbinding maken met een extern opslagapparaat om de bestanden op dat apparaat te openen. Enkele tips voor het vinden van uw bestand:

• Zoek naar uw bestand met behulp van het zoekvak in de rechterbovenhoek. In uw zoekresultaten worden overeenkomsten weergegeven uit de map waarin u zich bevindt.
  • Bekijk een voorbeeld van uw bestand met behulp van de miniatuurweergave. Gebruik de pictogrammen in de rechterbovenhoek van de app om te schakelen tussen lijstweergave en miniatuurweergave.

Specifieke apps en extensies gebruiken om bepaalde bestandstypen te openen

Als u bijvoorbeeld Google Drive-apps heeft geïnstalleerd, kunt u ze gebruiken om uw Google Drive-bestanden te openen.

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op de knop voor de lijst met apps knop voor lijst met apps en selecteer Bestanden om het bestandsbeheer te openen.
  3. Selecteer een bestand dat u wilt openen.
  4. Er wordt onderaan een knop weergegeven waarmee u het bestand kunt openen. Klik op de menupijl in de knop om de apps weer te geven waarmee u het bestand kunt openen. De app die u selecteert, wordt gebruikt om in de toekomst vergelijkbare bestanden te openen. Als u deze standaardinstelling wilt wijzigen, klikt u op de pijl en selecteert u een andere app in het menu.

Voor meer apps gaat u naar de Chrome Web Store. Hier vindt u apps en andere hulpprogramma´s die speciaal voor Chrome zijn ontwikkeld.

Problemen met bestandsfouten oplossen

Een bestand opslaan

Als u de pagina die u bekijkt, wilt opslaan als bestand, drukt u op Ctrl+S en kiest u de beste locatie voor uw bestand in de app Bestanden.

• Als u het bestand wilt opslaan op uw Chromebook, kiest u de map Downloads. Opmerking: gedownloade bestanden worden mogelijk automatisch verwijderd als er te weinig schijfruimte is op uw Chromebook.
  • Als u het bestand op elk gewenst moment en op elk gewenst apparaat online wilt kunnen openen, kiest u de optie Google Drive. Uw bestand wordt gedownload naar Google Drive, dat toegankelijk is op elke computer.
  • Als u een standaardlocatie voor al uw opgeslagen bestanden wilt instellen, volgt u deze instructies:
    1. Klik op het statusgebied in de rechterbenedenhoek, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan de pagina.
    4. Klik in het gedeelte 'Downloads' op de knop Wijzigen om een standaarddownloadlocatie te selecteren.
Uw Google Drive-bestanden offline openen

Als u weet dat u een bestand in uw Google Drive later nodig heeft, maakt u het offline beschikbaar. Het offline beschikbaar maken van bestanden houdt in dat u ze op momenten wanneer u niet online bent, zoals op de trein, in een vliegtuig of op de camping, kunt openen en bewerken. Bekijk de instructies voor het offline inschakelen van Google Drive

Uitvoerbare bestanden opslaan

Als u een uitvoerbaar bestand opslaat (zoals bestanden met de extensie .exe, .dll of .bat), moet u eerst bevestigen dat u het bestand wilt opslaan in het venster dat onder aan uw scherm wordt weergegeven. Deze stap helpt voorkomen dat schadelijke software zonder uw medeweten wordt gedownload. Houd er rekening mee dat uw Chromebook niet is ontworpen om software voor traditionele computers uit te voeren, zoals exe-bestanden.

Een bestand verwijderen

1. Klik op de knop voor de lijst met apps knop voor lijst met apps en selecteer Bestanden om het bestandsbeheer te openen.
  2. Klik met de rechtermuisknop (of klik met twee vingers op een Chromebook) op het bestand dat of de map die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen in het menu dat wordt weergegeven.

U kunt ook de sneltoets Alt+Backspace gebruiken.

Volgende stappen

Omdat de app Bestanden is geïntegreerd in Google Drive, kunt u gemakkelijk bestanden delen.

Meer informatie over het gebruik van de volgende bestandstypen bekijken:

Ontvang tips voor het gebruik van de app Bestanden om uw bestanden te beheren.

Discuss with other Chromies in Chromebook Central.