Bestanden openen, opslaan of verwijderen

U kunt veel verschillende typen bestanden op uw Chromebook openen en opslaan, zoals documenten, pdf's, afbeeldingen en media. Meer informatie over welke typen bestanden op uw Chromebook worden ondersteund.

De harde schijf van uw Chromebook heeft beperkte ruimte. Daarom verwijdert uw Chromebook soms gedownloade bestanden om ruimte vrij te maken. Meer informatie over het bewaren van uw downloads.

Een bestand zoeken en openen

1. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Kies aan de linkerkant de locatie waar uw bestand is opgeslagen.
  4. Zoek naar het bestand en dubbelklik erop om het te openen.

Als u bestanden op een extern opslagapparaat opent, klikt u op Uitwerpen Uitwerpen om het apparaat veilig te verwijderen wanneer u klaar bent.

Een bestand opslaan

Een weergegeven pagina, afbeelding of document opslaan:

1. Druk op Ctrl + s.
  2. Geef onderaan een naam op voor uw bestand.
  3. Optioneel: Wijzig het bestandstype links van de bestandsnaam.
  4. Kies in de linkerkolom waar u het bestand wilt opslaan, bijvoorbeeld 'Mijn Drive'.
  5. Klik op Opslaan.
De naam van een bestand wijzigen

U kunt de naam van bestanden, mappen of externe apparaten wijzigen.

1. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Klik op de naam van het bestand of de map.
  4. Druk op Ctrl + Enter.
  5. Typ een nieuwe naam en druk op Enter.
Bestanden verplaatsen naar een ander cloud-bestandssysteem

Chromebooks werken met cloud-bestandssystemen, zoals Google Drive, Box of SMB. U maakt als volgt verbinding met een ander systeem dan Google Drive:

1. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Klik aan de linkerkant op Nieuwe services toevoegen en vervolgens Nieuwe extensies installeren vanuit de Chrome Web Store.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Na installatie verplaatst u bestanden naar uw nieuwe cloud-bestandssysteem door op de bestanden te klikken en ze te verslepen.
Wijzigen waar uw bestanden worden opgeslagen

Standaard worden uw bestanden opgeslagen in de map Downloads, een tijdelijke map op de harde schijf van uw Chromebook.

De standaardmap wijzigen:

1. Klik op uw accountfoto.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik in het gedeelte Downloads naast Locatie op Wijzigen.
  5. Kies waar u uw bestanden wilt opslaan.
  6. Klik op Openen.

Een bestand verwijderen

U kunt al uw bestanden of mappen verwijderen. Houd er echter rekening mee dat het verwijderen van een bestand uit de map Downloads definitief is.

1. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Klik op het bestand dat of de map die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen en vervolgens Verwijderen.

Problemen met het openen van bestanden oplossen

Kies de foutmelding die wordt weergegeven:

'Onbekend bestandstype'

'Google Drive is momenteel niet bereikbaar'

Controleer of uw Chromebook verbinding heeft met internet. Meer informatie over hoe u verbinding kunt maken met wifi of problemen kunt oplossen die optreden bij verbinding maken met wifi.

'Uw apparaat wordt momenteel niet ondersteund'

U kunt ook Google Drive gebruiken om de bestanden op uw opslagapparaat te bekijken:

1. Sluit het opslagapparaat aan op een andere computer.
  2. Open Google Drive. Als u nog niet bent ingelogd, moet u inloggen met hetzelfde Google-account dat u ook op uw Chromebook gebruikt.
  3. Upload de bestanden vanaf het apparaat. Meer informatie over hoe u bestanden kunt uploaden naar Google Drive.
  4. Open de Chromebook en log in.
  5. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  6. Open Google Drive.

'Het apparaat wordt niet herkend' of 'Ten minste één partitie op het apparaat kan niet worden gekoppeld'

U moet het externe opslagapparaat opnieuw formatteren:

1. Maak ergens anders een back-up van uw bestanden voordat u ze verwijdert. Met deze stappen worden alle bestanden op het opslagapparaat verwijderd.
  2. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en vervolgens pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  3. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Klik aan de linkerkant met de rechtermuisknop op het opslagapparaat.
  5. Klik op Apparaat formatteren.

Meer doen met uw bestanden

Mel is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.