Bestanden en downloads openen, opslaan of verwijderen

U kunt veel typen bestanden op uw Chromebook gebruiken, zoals documenten, pdf's, afbeeldingen en media. U kunt kiezen of u de bestanden wilt opslaan op de harde schijf van uw Chromebook, in Google Drive of op een externe harde schijf.

Een bestand openen

Een bestand openen op uw Chromebook:

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op de Launcher Launcher-pictogram.
  3. Selecteer Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Kies aan de linkerkant de bestandsverzameling waarin u wilt browsen.
  5. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

Als u bestanden op een extern opslagapparaat opent, moet u op Uitwerpen Eject klikken om het apparaat veilig te kunnen verwijderen wanneer u klaar bent.

Een bestand opslaan

Als u een pagina, afbeelding of document na het bekijken wilt opslaan, drukt u op Ctrl + S. Kies vervolgens waar u het bestand wilt opslaan:

• Downloads: Als u het bestand wilt opslaan op de vaste schijf van uw Chromebook, kiest u de map Downloads.
    Waarschuwing: Gedownloade bestanden kunnen automatisch worden verwijderd als er weinig schijfruimte beschikbaar is op uw Chromebook.
  • Google Drive: Als u het bestand op elk gewenst moment en op elk gewenst apparaat wilt kunnen openen, kiest u Google Drive. U kunt uw Drive-bestanden ook offline beschikbaar maken.
De standaardlocatie voor uw opgeslagen bestanden wijzigen
  1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  2. Selecteer Instellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte Downloads op Wijzigen.
  4. Kies een standaarddownloadlocatie, zoals Google Drive of uw map Downloads.
Uitvoerbare bestanden opslaan

Als u een uitvoerbaar bestand wilt opslaan, zoals bestanden met de extensie .exe, .dll, of .bat, gaat u naar de melding die onder aan uw scherm wordt weergegeven en bevestigt u dat u het bestand wilt opslaan.

Met deze melding wordt voorkomen dat schadelijke software wordt gedownload zonder dat u dit weet of zonder uw toestemming.

Opmerking: Uw Chromebook kan geen software voor traditionele computers uitvoeren, zoals EXE-bestanden, maar u kunt deze wel opslaan op uw Chromebook.

Een bestand verwijderen

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op de Launcher Launcher-pictogram.
  3. Selecteer Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Klik op het bestand dat of de map die u wilt verwijderen.
  5. Klik op VerwijderenVerwijderen en vervolgens Verwijderen. U kunt ook de sneltoets Alt + Backspace gebruiken.

Opmerking: Wanneer u een bestand verwijdert uit de map Downloads op uw Chromebook, is dit definitief. Zorg ervoor dat u alleen bestanden verwijdert die u later niet meer nodig heeft.

Een bestand zoeken

Een bestand op uw Chromebook zoeken:

1. Klik op de Launcher Launcher-pictogram.
  2. Selecteer Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Klik op Zoeken Search. Er worden zoekresultaten weergegeven uit de map waarin u zich bevindt.
  4. U kunt de bestanden bekijken in de miniatuurweergave Miniatuurweergave of lijstweergave List view.

U kunt ook bestanden zoeken met de voorpagina van de Launcher Launcher-pictogram.

Uw bestanden organiseren

U kunt uw bestanden organiseren en beheren met de Bestanden-app. Dit is de functie voor bestandsbeheer van uw Chromebook.

Bestand verplaatsen van Downloads naar Google Drive

Een bestand kopiëren van de map Downloads naar Google Drive:

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op de Launcher Launcher-pictogram.
  3. Selecteer Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Klik op de map Downloads.
  5. Klik op uw bestand en sleep dit naar de Google Drive-map.
Bestanden verplaatsen naar een ander cloud-bestandssysteem

Naast Google Drive bieden Chromebooks ondersteuning voor andere cloud-bestandssystemen, zoals Box of SMB. U kunt als volgt een bestand opslaan in een ander cloud-bestandssysteem:

1. Open Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  2. Klik links op Nieuwe services toevoegen en vervolgens Nieuwe extensies installeren vanuit de Chrome Web Store.
  3. Volg de instructies om een nieuw cloud-bestandssysteem te installeren.
  4. Na installatie kunt u bestanden kopiëren naar uw nieuwe cloud-bestandssysteem door op de bestanden te klikken en ze te verslepen.

Problemen met het openen van bestanden oplossen

Kies de foutmelding die wordt weergegeven:

'Onbekend bestandstype'

Uw Chromebook biedt mogelijk geen ondersteuning voor het bestand dat u probeert te openen.

Probeer het bestand op te slaan in Google Drive of een andere webapp en het vervolgens te openen in uw browser.

'Uw apparaat wordt momenteel niet ondersteund'

Uw Chromebook biedt mogelijk geen ondersteuning voor het externe opslagapparaat dat u probeert te gebruiken. Controleer of uw apparaat wordt ondersteund.

Als uw opslagapparaat wordt ondersteund, controleert u of Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS gebruikt.

Als uw Chromebook de nieuwste versie heeft en er geen updates beschikbaar zijn, kunt u de bestanden op uw opslagapparaat bekijken via Google Drive:

1. Sluit uw opslagapparaat aan op een andere computer.
  2. Upload de bestanden van het apparaat naar een cloud-bestandssysteem, zoals Google Drive.
  3. Open uw Chromebook en open vervolgens Google Drive om de bestanden te bekijken.
'Het apparaat wordt niet herkend' of 'Ten minste één partitie op het apparaat kan niet worden gekoppeld'

Als u deze foutmeldingen wilt oplossen, moet u het externe opslagapparaat opnieuw formatteren. Volg de onderstaande stappen.

Opmerking: Met deze stappen worden alle bestanden op het opslagapparaat verwijderd. Maak ergens anders een back-up voordat u ze verwijdert.

1. Klik op de Launcher Launcher-pictogram.
  2. Selecteer Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Selecteer links het externe opslagapparaat.
  4. Klik op Formatteren in het venster dat wordt weergegeven.

Meer doen met uw bestanden

U kunt ook:

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.