Tiedostojen ja latausten avaaminen, tallentaminen ja poistaminen

Chromebookilla voi käyttää monenlaisia tiedostoja, esimerkiksi asiakirjoja, PDF:iä, kuvia ja mediatiedostoja. Voit tallentaa tiedostot Chromebookin kovalevylle, Google Driveen tai ulkoiselle kovalevylle.

Tiedoston avaaminen

Näin avaat tiedoston Chromebookissa:

1. Kirjaudu Chromebookiin.
  2. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma.
  3. Valitse Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  4. Valitse vasemmalta selattava tiedostokokoelma, kuten Lataukset tai Oma Drive.
  5. Avaa tiedosto kaksoisklikkaamalla.

Jos avaamasi tiedostot ovat peräisin ulkoiselta tallennuslaitteelta, poista laite tiedostojen käsittelyn jälkeen valitsemalla Poista Poista.

Tiedoston tallentaminen

Tallenna avoinna oleva sivu, kuva tai asiakirja näppäinyhdistelmällä Ctrl + S. Valitse sitten, mihin tiedosto tallennetaan:

• Lataukset: Valitse latauskansio, jos haluat tallentaa tiedostot Chromebookin kovalevylle.
    Varoitus: Lataukset-kansion tiedostoja voidaan poistaa automaattisesti, jos Chromebookin tallennustila on vähissä.
  • Google Drive: Jos haluat käyttää tiedostoa koska tahansa kaikilla laitteillasi, valitse tallentaminen Google Driveen. Voit myös ladata Drive-tiedostoja offline-käyttöön.
Tiedostojen tallentamisen oletussijainnin vaihtaminen
  1. Klikkaa tila-aluetta, jossa tilikuvasi näkyy.
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Näytä lisäasetukset.
  3. Valitse Lataukset-osiossa Muuta.
  4. Valitse latausten oletussijainti, esimerkiksi Google Drive tai Lataukset-kansio.
Suoritettavien tiedostojen tallentaminen

Tallenna suoritettava tiedosto (pääte esimerkiksi .exe, .dll tai .bat) vahvistamalla näytön alalaidassa olevassa ilmoituksessa, että haluat tallentaa tiedoston.

Ilmoituksen avulla estetään haittaohjelmistojen latautuminen salassa.

Huom. Chromebook ei voi suorittaa perinteisille tietokoneille tarkoitettuja tiedostoja, esim. .exe-päätteisiä, mutta ne voidaan tallentaa.

Tiedoston poistaminen

1. Kirjaudu Chromebookiin.
  2. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma.
  3. Valitse Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  4. Klikkaa poistettavaa tiedostoa tai kansiota.
  5. Valitse Poista Poista ja sitten Poista. Voit käyttää myös pikanäppäintä Alt + Askelpalautin.

Huom. Tiedosto poistetaan pysyvästi, kun poistat sen Chromebookin Lataukset-kansiosta. Varmista, että poistat vain tiedostoja, joita et tarvitse myöhemmin.

Tiedoston etsiminen

Etsi tiedostoa Chromebookilla seuraavasti:

1. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma.
  2. Valitse Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  3. Valitse Haku Haku. Näet avoinna olevan kansion hakutulokset.
  4. Voit myös tarkastella tiedostoja pikkukuvanäkymässä Pikkukuvanäkymä tai luettelonäkymässä Luettelonäkymä.

Voit hakea tiedostoa myös painamalla Chromebookin näppäimistön hakunäppäintä Haku.

Tiedostojen järjestäminen

Voit järjestää ja hallinnoida tiedostoja Tiedostot-sovelluksella, joka on Chromebookin tiedostonhallintaohjelma.

Tiedoston siirtäminen Lataukset-kansiosta Google Driveen

Kopioi tiedosto Lataukset-kansiosta Google Driveen seuraavasti:

1. Kirjaudu Chromebookiin.
  2. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma.
  3. Valitse Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  4. Valitse Lataukset-kansio.
  5. Valitse oikea tiedosto ja vedä se Google Drive -kansioon.
Tiedostojen siirtäminen toiseen pilvitallennuspalveluun

Google Driven lisäksi Chromebook tukee muitakin pilvitallennuspalveluita, kuten Boxia ja SMB:tä. Näin tallennat tiedoston toiseen pilvitallennuspalveluun:

1. Avaa Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  2. Valitse vasemmalta Lisää uusia palveluita ja sitten Asenna uusi verkkokaupasta.
  3. Noudata uuden pilvitallennuspalvelun asennusohjeita.
  4. Asennuksen jälkeen voit kopioida tiedostoja uuteen pilvitallennuspalveluun klikkaamalla ja vetämällä.

Tiedostojen avaamisongelmien vianetsintä

Valitse näkemäsi virheilmoitus:

Tuntematon tiedostotyyppi

Chromebook ei välttämättä tue avattavaa tiedostoa.

Tallenna tiedosto Google Driveen tai muuhun verkkosovellukseen ja yritä avata se selaimessasi.

Google Driveen ei saada yhteyttä

Chromebook ei saa yhteyttä internetiin. Lue lisätietoja Wi-Fi-yhteyden muodostamisesta tai Wi-Fi-yhteysongelmien korjaamisesta.

Laitetta ei tueta tällä hetkellä

Chromebook ei ehkä tue käyttämääsi ulkoista tallennuslaitetta. Varmista, että tallennuslaitteen tyyppiä tuetaan.

Jos tallennuslaitetta tuetaan, varmista, että Chromebookissasi on Chrome-käyttöjärjestelmän uusin versio.

Jos Chromebookisi on ajan tasalla eikä päivityksiä ole saatavilla, voit tarkastella tallennuslaitteen tiedostoja Google Drivessa.

1. Liitä tallennuslaite toiseen tietokoneeseen.
  2. Lähetä laitteen tiedostot pilvitallennuspalveluun, esimerkiksi Google Driveen.
  3. Avaa Chromebook ja sitten Google Drive, missä voit tarkastella tiedostoja.
Laitettasi ei tunnistettu tai Ainakaan yhtä ulkoisen tallennustilan osioista ei voitu ottaa käyttöön

Voit yrittää ratkaista ongelman alustamalla ulkoisen tallennuslaitteen. Toimi näin:

Huom. Jos suoritat nämä vaiheet, kaikki ulkoisen laitteen tiedostot poistetaan. Muista varmuuskopioida ne toiseen sijaintiin ennen poistamista.

1. Valitse Käynnistysohjelma Käynnistysohjelma.
  2. Valitse Tiedostot Tiedostot-sovelluksen kuvake.
  3. Valitse vasemmalta ulkoinen tallennuslaite.
  4. Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Alusta.

Tiedostojen lisätoimintoja

Voit myös