Pikanäppäinyhdistelmien muokkaaminen

Voit lisätä, muokata, poistaa, nollata tai korjata pikanäppäinyhdistelmiä Shortcuts-sovelluksen kautta. Muokkaamalla pikanäppäimiä voit

• valita sinulle tutut pikanäppäimet
  • yksilöidä ulkoisen näppäimistön toimintaa
  • käyttää laitetta ergonomisemmin.

Pikanäppäinten muuttaminen

Tärkeää:

• Et voi muokata pikanäppäimiä, joissa näkyy lukkokuvake .
  • Käytä järjestelmän pikanäppäinyhdistelmissä aina Haku-näppäintä , jotta yhdistelmät eivät ole ristiriidassa selainsovellusten kanssa.
  • Kaikki näppäinyhdistelmät eivät ole mahdollisia.
  • Ylärivin näppäimiä ei voi käyttää oman pikanäppäinyhdistelmän osana. Käytä sen sijaan toimintonäppäimiä.

Pikanäppäimen lisääminen

1. Avaa Chromebookilla Shortcuts-sovellus .
  2. Valitse vasemmalta jokin näistä:
    • Yleiset
    • Laite
    • Selain
    • Teksti
    • Windows ja työpöydät
    • Saavutettavuus
  3. Vie hiiri pikanäppäinlistassa muokattavan pikanäppäimen päälle.
  4. Valitse Muokkaa .
  5. Valitse muokkausikkunasta Lisää pikanäppäin.
  6. Paina pitkään 1–4 muokkausnäppäintä ja yhtä muuta näppäimistön näppäintä.
  7. Tallenna valinta vapauttamalla näppäimet.
  8. Valitse Valmis.

Vinkkejä:

• Haku- tai käynnistysohjelmanäppäintä käyttävät pikanäppäinyhdistelmät voivat olla ristiriidassa joidenkin sovellusten pikakomentojen kanssa.
  • Voit lisätä kullekin toiminnolle enintään viisi omaa pikanäppäinyhdistelmää.

Pikanäppäinyhdistelmän muokkaaminen

1. Avaa Chromebookilla Shortcuts-sovellus .
  2. Valitse vasemmalta jokin näistä:
    • Yleiset
    • Laite
    • Selain
    • Teksti
    • Windows ja työpöydät
    • Saavutettavuus
  3. Vie hiiri pikanäppäinlistassa muokattavan pikanäppäimen päälle.
  4. Valitse Muokkaa .
  5. Valitse muokkausikkunassa muutettavan pikanäppäimen vierestä Muokkaa .
  6. Paina pitkään 1–4 muokkausnäppäintä ja yhtä muuta näppäimistön näppäintä.
  7. Tallenna valinta vapauttamalla näppäimet.
  8. Valitse Valmis.

Vinkki: Et voi muokata pikanäppäimiä, joissa näkyy lukkokuvake.

Pikanäppäimen poistaminen

1. Avaa Chromebookilla Shortcuts-sovellus .
  2. Valitse vasemmalta jokin näistä:
    • Yleiset
    • Laite
    • Selain
    • Teksti
    • Windows ja työpöydät
    • Saavutettavuus
  3. Vie hiiri pikanäppäinlistassa poistettavan pikanäppäimen päälle.
  4. Valitse Poista .
  5. Valitse avautuvasta muokkausikkunasta Poista ja sitten Valmis.

Toiminnon pikanäppäinten nollaaminen

1. Avaa Chromebookilla Shortcuts-sovellus .
  2. Valitse vasemmalta jokin näistä:
    • Yleiset
    • Laite
    • Selain
    • Teksti
    • Windows ja työpöydät
    • Saavutettavuus
  3. Vie hiiri pikanäppäinlistassa muokattavan pikanäppäimen päälle.
  4. Valitse Muokkaa .
  5. Valitse muokkausikkunasta Palauta oletusasetukset ja sitten Valmis.

Vinkki: Nollauspainike näkyy vain, jos sinulla on omia pikanäppäinyhdistelmiä.

Kaikkien toimintojen pikanäppäinten nollaaminen

1. Avaa Chromebookilla Shortcuts-sovellus .
  2. Valitse vasemmalta Nollaa kaikki pikakomennot ja sitten Nollaa.

Pikanäppäinongelmien korjaaminen

Ristiriita lukitun pikanäppäimen kanssa

Jos näet virheilmoituksen, jossa lukee "[Pikanäppäimen nimi] käyttää pikanäppäintä. Korvaa painamalla uutta pikanäppäintä", sinun täytyy painaa uutta näppäinyhdistelmää määrittääksesi pikanäppäimet, koska valitsemasi näppäinyhdistelmä on jo käytössä toisessa lukitussa toiminnossa.

Ristiriita muokattavan pikanäppäimen kanssa

Jos näet virheilmoituksen, jossa lukee "[Pikanäppäimen nimi] käyttää pikanäppäintä. Korvaa se painamalla uutta pikanäppäintä tai paina samaa uudelleen, jos haluat vaihtaa sen tälle toiminnolle", sinun täytyy tehdä toinen näistä:

• Luo uusi pikanäppäinyhdistelmä painamalla toista näppäinyhdistelmää.
  • Paina samaa näppäinyhdistelmää uudelleen. Kyseinen pikanäppäinyhdistelmä poistetaan toiselta toiminnolta.

Vinkki: Tämä oletusasetuksiin palauttamisen yhteydessä näkyvää samaa virhettä.

Ristiriita muutetun pikanäppäimen kanssa

Jos näet ilmoituksen, että pikanäppäintä on muutettu:

1. Valitse ilmoituksesta Muokkaa pikanäppäintä.
  2. Kun Key Shortcuts ‑sovellus avautuu, etsi kyseinen pikanäppäin.
  3. Valitse Muokkaa .
  4. Valitse muokkausikkunasta Muokkaa .
  5. Paina pitkään 1–4 muokkausnäppäintä ja yhtä muuta näppäimistön näppäintä.
  6. Tallenna valinta vapauttamalla näppäimet.
  7. Valitse Valmis.

Vinkki: Näet varoitusviestin, jos määrität pikanäppäinyhdistelmän ilman Haku- tai käynnistysohjelmanäppäintä.

Alt + klikkaus ‑ongelmien korjaaminen

Jos Alt + klikkaus ‑yhdistelmän kanssa on ongelmia, voit halutessasi siirtyä käyttämään kakkospainikkeella klikkauksta kosketuslevyn ja näppäimistön avulla.

1. Valitse Chromebookilla Asetukset .
  2. Valitse Laite-kohdasta Kosketuslevy.
  3. Valitse "Käytä näppäimistöä ja kosketuslevyä kakkospainikkeella klikkaamiseen" ‑kohdasta jokin seuraavista:
    • Haku/käynnistysohjelma + klikkaus
    • Alt + klikkaus
    • Pois päältä

Vinkki: Uusien käyttäjien oletusasetus on "Pois päältä".

Alt-näppäimeen perustuvien kuusinäppäimisien yhdistelmien ongelmankorjaus

Jos havaitset ongelmia kuusinäppäimisen, Alt-näppäimeen perustuvan näppäinyhdistelmän kanssa, voit määrittää kyseiset kuusi näppäintä uudelleen. Tämä määrittää näppäimen automaattisesti uudelleen perustuen siihen, käytätkö kuusinäppäinyhdistelmien toimintoihin yleensä Haku- vai Alt-näppäintä.

1. Valitse Asetukset ja sitten Näppäimistö.
  2. Valitse Näppäimistön näppäinten muokkaaminen.
F11- ja F12-ongelmien korjaaminen

Jos havaitset ongelmia F11- tai F12-näppäimen kanssa, voit määrittää nämä näppäimet uudelleen.

1. Valitse Asetukset ja sitten Näppäimistö.
  2. Valitse Näppäimistön näppäinten muokkaaminen.

Tärkeää: Nämä näppäinvaihtoehdot toimivat sillä oletuksella, että Takaisin-näppäin on F1-kohdassa ja Päivitä-näppäin F2-kohdassa.

Jos Chromebookin näppäimistöllä on alle 12 ylärivin näppäintä:

• F11-näppäinvaihtoehdot ovat seuraavat, jos ylärivin näppäimet ovat päällä toimintonäppäiminä:
    • Pois käytöstä
    • Vaihto + takaisin
    • Alt + takaisin
    • Ctrl + vaihto + takaisin
  • F11-näppäinvaihtoehdot ovat seuraavat, jos ylärivin näppäimet eivät ole päällä toimintonäppäiminä:
    • Pois käytöstä
    • Haku + vaihto + takaisin
    • Haku + Alt + takaisin
    • Haku + Ctrl + vaihto + takaisin
  • F12-näppäinvaihtoehdot ovat seuraavat, jos ylärivin näppäimet ovat päällä toimintonäppäiminä:
    • Pois käytöstä
    • Vaihto + päivitä
    • Alt + päivitä
    • Ctrl + vaihto + päivitä
  • F12-näppäinvaihtoehdot ovat seuraavat, jos ylärivin näppäimet eivät ole päällä toimintonäppäiminä:
    • Pois käytöstä
    • Haku + vaihto + päivitä
    • Haku + Alt + päivitä
    • Haku + Ctrl + vaihto + päivitä

Vinkki: Tämä asetus on oletuksena pois päältä.