Tilpas dine tastaturgenveje

Du kan tilføje, redigere, slette, nulstille eller rette dine tastaturgenveje via appen Genveje . Når du tilpasser dine tastaturgenveje, kan du:

• Skræddersy dine genveje til det, du er bekendt med
  • Tilpasse funktioner til dit eksterne tastatur
  • Bedre tage hensyn til dine ergonomiske behov

Administrer dine tastaturgenveje

Vigtigt!

• Du kan ikke ændre genveje med en hængelås .
  • For at undgå potentielle konflikter med browserapps skal systemgenveje altid indeholde søgetasten .
  • Nogle tastekombinationer er ikke mulige.
  • Du kan ikke bruge taster i øverste række som en del af en tilpasset genvej. Brug i stedet funktionstasterne.

Tilføj en tastaturgenvej

1. Åbn appen Genveje på din Chromebook.
  2. Til venstre skal du vælge enten:
    • Generelt
    • Enhed
    • Browser
    • Tekst
    • Vinduer og skriveborde
    • Hjælpefunktioner
  3. Hold markøren over den genvej, du vil redigere, på listen over genveje.
  4. Vælg Rediger .
  5. Vælg Tilføj genvej i dialogboksen til tilpasning.
  6. Hold 1-4 ændringstaster og 1 anden tast på dit tastatur nede.
  7. Slip tasterne for at gemme.
  8. Vælg Udfør.

Tips!

• Genveje uden en søgetast eller applistetast kan skabe problemer i forbindelse med genveje til visse apps.
  • Du kan kun tilføje 5 tilpassede genveje for hver handling.

Rediger en tastaturgenvej

1. Åbn appen Genveje på din Chromebook.
  2. Til venstre skal du vælge enten:
    • Generelt
    • Enhed
    • Browser
    • Tekst
    • Vinduer og skriveborde
    • Hjælpefunktioner
  3. Hold markøren over den genvej, du vil redigere, på listen over genveje.
  4. Vælg Rediger .
  5. I dialogboksen for tilpasning skal du vælge Rediger ud for den genvej, du vil ændre.
  6. Hold 1-4 ændringstaster og 1 anden tast på dit tastatur nede.
  7. Slip tasterne for at gemme.
  8. Vælg Udfør.

Tip! Du kan ikke redigere tastaturgenveje med hængelås.

Slet en tastaturgenvej

1. Åbn appen Genveje på din Chromebook.
  2. Til venstre skal du vælge enten:
    • Generelt
    • Enhed
    • Browser
    • Tekst
    • Vinduer og skriveborde
    • Hjælpefunktioner
  3. Hold markøren over den genvej, du vil slette, på listen over genveje.
  4. Vælg Slet .
  5. I dialogboksen for tilpasning skal du vælge Slet og derefter Udfør.

Nulstil genveje til en handling

1. Åbn appen Genveje på din Chromebook.
  2. Til venstre skal du vælge enten:
    • Generelt
    • Enhed
    • Browser
    • Tekst
    • Vinduer og skriveborde
    • Hjælpefunktioner
  3. Hold markøren over den genvej, du vil redigere, på listen over genveje.
  4. Vælg Rediger .
  5. I dialogboksen for tilpasnings skal du vælge Gendan standarder og derefter Udfør.

Tip! Knappen til nulstilling vises kun, når der er tilpassede genveje.

Nulstil genveje for alle handlinger

1. Åbn appen Genveje på din Chromebook.
  2. I venstre side skal du vælge Nulstil alle genveje og derefter Nulstil.

Løs problemer med tastaturgenveje

Konflikter med en låst genvej

Hvis du får fejlmeddelelsen "Genvejen bruges af [genvejens navn]. Tryk på en ny genvej for at erstatte.", skal du trykke på en ny tastekombination for at tildele en ny genvej, fordi den tastekombination, du prøver at bruge, allerede anvendes af en anden låst handling.

Konflikter med en redigerbar genvej

Hvis du får fejlmeddelelsen "Genvejen bruges af [genvejens navn]. Tryk på en ny genvej for at erstatte, eller tryk på den samme igen for at bruge den til denne handling i stedet." Du skal enten:

• Trykke på en ny tastekombination for at tildele en ny genvej.
  • Trykke igen på den samme tastekombination. Genvejen fjernes fra den anden handling.

Tip! Dette gælder også, når du støder på den samme fejl i forbindelse med gendannelse af standarder.

Konflikter med en ændret genvej

Hvis du får en notifikation, der viser, at tastaturgenvejen er ændret:

1. Vælg Rediger genvej i notifikationen.
  2. Find genvejen, når appen Tastaturgenveje åbnes.
  3. Vælg Rediger .
  4. Vælg Rediger i dialogboksen for tilpasning.
  5. Hold 1-4 ændringstaster og én anden tast på dit tastatur nede.
  6. Slip tasterne for at gemme.
  7. Vælg Udfør.

Tip! Der vises en advarsel, hvis du angiver en genvej uden søgetasten eller applistetasten.

Løs problemer med Alt + klik

Når du støder på problemer med Alt + klik, kan du vælge, om du vil aktivere højreklik med din touchplade og dit tastatur.

1. Vælg Indstillinger på din Chromebook.
  2. Vælg Touchplade i sektionen "Enhed".
  3. Vælg en af følgende muligheder under "Brug tastaturet og touchpladen til at højreklikke":
    • Søgetast/applistetast + klik
    • Alt + klik
    • Fra

Tip! Denne indstilling er som standard angivet til "Fra" for nye brugere.

Løs problemer med Alt-baserede handlinger med 6 punkter

Når du støder på problemer med Alt-baserede handlinger med 6 punkter, kan du omdefinere tasterne for de 6 punkter. Dette omdefinerer automatisk tasten baseret på, om du ofte bruger søgetasten eller Alt til at udføre handlinger med 6 punkter.

1. Gå til Indstillinger og derefter Tastatur.
  2. Vælg Tilpas tastaturtaster.
Løs problemer med F11 og F12

Hvis der opstår problemer med F11- og F12-tasterne, kan du omdefinere disse taster.

1. Gå til Indstillinger og derefter Tastatur.
  2. Vælg Tilpas tastaturtaster.

Vigtigt! Disse tastaturmuligheder forudsætter, at tastaturet har Tilbage i F1 og Opdater i F2.

Chromebook-tastaturer med færre end 12 taster i øverste række:

• Tastaturmulighederne for F11, hvis tasterne i øverste række er aktiveret som funktionstaster:
    • Deaktiveret
    • Shift + Tilbage
    • Alt + Tilbage
    • Ctrl + Shift + Tilbage
  • Tastaturmulighederne for F11, hvis tasterne i øverste række er deaktiveret som funktionstaster:
    • Deaktiveret
    • Søgetasten + Shift + Tilbage
    • Søgetasten + Alt + Tilbage
    • Søgetasten + Ctrl + Shift + Tilbage
  • Tastaturmulighederne for F12, hvis tasterne i øverste række er aktiveret som funktionstaster:
    • Deaktiveret
    • Shift + Opdater
    • Alt + Opdater
    • Ctrl + Shift + Opdater
  • Tastaturmulighederne for F12, hvis tasterne i øverste række er deaktiveret som funktionstaster:
    • Deaktiveret
    • Søgetasten + Shift + Opdater
    • Søgetasten + Alt + Opdater
    • Søgetasten + Ctrl + Shift + Opdater

Tip! Denne indstilling er som standard deaktiveret.

Relaterede ressourcer