Personalitzar les tecles de drecera

Podeu afegir, editar, suprimir, restablir o corregir les tecles de drecera amb l'aplicació Dreceres . La personalització de les tecles de drecera us permet:

• Ajustar les dreceres a accions que us resultin familiars
  • Personalitzar la funcionalitat del teclat extern
  • Satisfer millor les vostres necessitats ergonòmiques

Gestionar les tecles de drecera

Important:

• No es poden modificar les dreceres que tenen un cadenat .
  • Per evitar possibles conflictes amb les aplicacions del navegador, les dreceres del sistema sempre han de contenir la tecla de cerca .
  • Algunes combinacions de tecles no són possibles.
  • No es poden utilitzar les tecles de la fila superior com a part d'una drecera personalitzada; cal utilitzar les tecles de funció.

Afegir una tecla de drecera

1. Al Chromebook, obriu l'aplicació Dreceres .
  2. A l'esquerra, seleccioneu una de les opcions següents:
    • General
    • Dispositiu
    • Navegador
    • Text
    • Finestres i escriptoris
    • Accessibilitat
  3. A la llista de dreceres, passeu el cursor per sobre de la drecera que vulgueu editar.
  4. Seleccioneu Edita .
  5. Al quadre de diàleg de personalització, seleccioneu Afegeix una drecera.
  6. Manteniu premuda una de les tecles modificadores (de la 1 a la 4) i una altra tecla del teclat.
  7. Per desar la drecera, deixeu anar les tecles.
  8. Seleccioneu Fet.

Consells:

• Les dreceres que no incloguin la tecla de cerca o la del menú d'aplicacions poden entrar en conflicte amb les dreceres d'algunes aplicacions.
  • Només es poden afegir 5 dreceres personalitzades per a cada acció.

Editar una tecla de drecera

1. Al Chromebook, obriu l'aplicació Dreceres .
  2. A l'esquerra, seleccioneu una de les opcions següents:
    • General
    • Dispositiu
    • Navegador
    • Text
    • Finestres i escriptoris
    • Accessibilitat
  3. A la llista de dreceres, passeu el cursor per sobre de la drecera que vulgueu editar.
  4. Seleccioneu Edita .
  5. Al quadre de diàleg de personalització, al costat de la drecera que vulgueu canviar, seleccioneu Edita .
  6. Manteniu premuda una de les tecles modificadores (de la 1 a la 4) i una altra tecla del teclat.
  7. Per desar la drecera, deixeu anar les tecles.
  8. Seleccioneu Fet.

Consell: les tecles de drecera que tenen una icona de cadenat no es poden editar.

Suprimir una tecla de drecera

1. Al Chromebook, obriu l'aplicació Dreceres .
  2. A l'esquerra, seleccioneu una de les opcions següents:
    • General
    • Dispositiu
    • Navegador
    • Text
    • Finestres i escriptoris
    • Accessibilitat
  3. A la llista de dreceres, passeu el cursor per sobre de la drecera que vulgueu suprimir.
  4. Seleccioneu Suprimeix .
  5. Al quadre de diàleg de personalització que es mostra, seleccioneu Suprimeix i, a continuació, Fet.

Restablir les dreceres per a una acció

1. Al Chromebook, obriu l'aplicació Dreceres .
  2. A l'esquerra, seleccioneu una de les opcions següents:
    • General
    • Dispositiu
    • Navegador
    • Text
    • Finestres i escriptoris
    • Accessibilitat
  3. A la llista de dreceres, passeu el cursor per sobre de la drecera que vulgueu editar.
  4. Seleccioneu Edita .
  5. Al quadre de diàleg de personalització, seleccioneu Restableix els valors predeterminats i, a continuació, Fet.

Consell: el botó de restabliment només es mostra quan hi ha dreceres personalitzades.

Restablir les dreceres per a totes les accions

1. Al Chromebook, obriu l'aplicació Dreceres .
  2. A l'esquerra, seleccioneu Restableix totes les dreceres i, a continuació, Restableix.

Corregir problemes relacionats amb les tecles de drecera

Conflicte amb una drecera bloquejada

Si veieu l'error "[nom de la drecera] fa servir la drecera. Premeu una drecera nova per substituir-la", haureu de prémer una combinació de tecles diferent per assignar una altra drecera, perquè la combinació de tecles que proveu d'utilitzar ja es fa servir en una altra acció que està bloquejada.

Conflicte amb una drecera editable

Si veieu l'error "[nom de la drecera] fa servir la drecera. Premeu una drecera nova per substituir-la o torneu a prémer la mateixa a fi d'utilitzar-la per a aquesta acció", haureu de fer una de les accions següents:

• Prémer una combinació de tecles nova per assignar una drecera nova.
  • Tornar a prémer la mateixa combinació de tecles perquè se suprimeixi de l'acció inicial.

Consell: això també s'aplica si es produeix el mateix error en el procés de restauració predeterminat.

Conflicte amb una drecera canviada

Si es mostra una notificació que indica que la tecla de drecera ha canviat:

1. A la notificació, seleccioneu Edita la drecera.
  2. Quan s'obri l'aplicació Tecles de drecera, cerqueu la drecera.
  3. Seleccioneu Edita .
  4. Al quadre de diàleg de personalització, seleccioneu Edita .
  5. Manteniu premuda una de les tecles modificadores (de la 1 a la 4) i una altra tecla del teclat.
  6. Per desar la drecera, deixeu anar les tecles.
  7. Seleccioneu Fet.

Consell: si assigneu una drecera sense la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions, se us mostrarà un missatge d'advertiment.

Corregir problemes relacionats amb Alt+clic

Si teniu problemes amb Alt+clic, decidiu si voleu activar l'opció d'utilitzar el ratolí tàctil i el teclat per fer clic amb el botó dret.

1. Al Chromebook, seleccioneu Configuració .
  2. A la secció "Dispositiu", seleccioneu Ratolí tàctil.
  3. A "Utilitza el teclat i el ratolí tàctil per fer clic amb el botó dret", seleccioneu una de les opcions següents:
    • Cerca/Menú d'aplicacions+clic
    • Alt+clic
    • Desactivat

Consell: aquesta opció de configuració està desactivada de manera predeterminada per als usuaris nous.

Corregir problemes relacionats amb Alt + una de les sis tecles d'acció

Si teniu problemes en utilitzar Alt amb una de les sis tecles d'acció, podeu remapar-les. D'aquesta manera, la tecla es remaparà automàticament en funció de si soleu utilitzar la tecla de cerca o Alt per dur a terme alguna de les sis accions.

1. Aneu a Configuració i, a continuació, Teclat.
  2. Seleccioneu Personalitza les tecles del teclat.
Corregir problemes amb F11 i F12

Si teniu problemes amb les tecles F11 i F12, podeu remapar-les.

1. Aneu a Configuració i, a continuació, Teclat.
  2. Seleccioneu una opció a Personalitza les tecles del teclat.

Important: aquestes opcions de tecla pressuposen que el teclat utilitza F1 per a Enrere i F2 per a Actualitza.

En els teclats de Chromebook amb menys de 12 tecles a la fila superior:

• Si les tecles de la fila superior com a tecles de funció estan activades, les opcions de tecla per a F11 són:
    • Desactivada
    • Maj+Enrere
    • Alt+Enrere
    • Ctrl+Maj+Enrere
  • Si les tecles de la fila superior com a tecles de funció estan desactivades, les opcions de tecla per a F11 són:
    • Desactivada
    • Cerca+Maj+Enrere
    • Cerca+Alt+Enrere
    • Cerca+Ctrl+Maj+Enrere
  • Si les tecles de la fila superior com a tecles de funció estan activades, les opcions de tecla per a F12 són:
    • Desactivada
    • Maj+Actualitza
    • Alt+Actualitza
    • Ctrl+Maj+Actualitza
  • Si les tecles de la fila superior com a tecles de funció estan desactivades, les opcions de tecla per a F12 són:
    • Desactivada
    • Cerca+Maj+Actualitza
    • Cerca+Alt+Actualitza
    • Cerca+Ctrl+Maj+Actualitza

Consell: aquesta opció de configuració està desactivada de manera predeterminada.