Skapa genvägar för indata

Du kan anpassa knapparna på dina indataenheter, till exempel mus, tangentbord och pennskärm. Du hittar alla kategorierna för dina anslutna enheter på sidan Enhetsinställningar. Varje kategori har delsidor där du kan anpassa enheterna.

Anpassa tangentbordsinställningarna

För varje tangentbordskategori kan du ändra följande:

• Integrerat tangentbord
    • Behandla tangenterna på översta raden som funktionstangenter
    • Aktivera automatisk upprepning
    • Mappa om tangenter
  • Externt tangentbord
    • Konvertera F-tangenter till tangenter på översta raden för ChromeOS
    • Aktivera system-/starttangenten om du vill ändra hur tangenterna på översta raden fungerar
    • Aktivera automatisk upprepning
    • Mappa om tangenter

Mappa om tangenter

Du kan mappa om tangenter om du vill ändra deras funktion. Välj Återställ standardinställningar om du vill återställa standardinställningarna.

Anpassningsbara tangenter:

• Specialtangenter
  • Esc
  • Backsteg
  • Caps Lock
  • Assistent (för vissa tangentbord)
Anpassa inställningarna för musknappen

Så här anpassar du en knapp på en ansluten mus:

1. Öppna Enhetsinställningar på Chromebook.
  2. Välj Mus följt av Anpassa musknappar.
  3. Under Anpassa musknapp kan du göra följande:
    • Aktivera eller inaktivera Byt plats på vänster och höger musknapp.
    • Klicka på fler knappar på musen för att lägga till eller hitta knappar.

Så här redigerar du knappens namn:

1. Välj Anpassa musknappar.
  2. Håll muspekaren över knappens namn.
  3. Välj Redigera .
  4. Ange önskat namn på knappen.
  5. Klicka på Klar.

Så här tilldelar du en knapp en åtgärd:

1. Välj Anpassa musknappar.
  2. Välj rullgardinsmenyn bredvid knappen som du vill lägga till en åtgärd för.
  3. Välj en åtgärd för knappen.
    • Om du väljer Tangentkombination kan du tilldela kortkommandon eller en enda tangent för musknappen.
      • I rutan Ange tangentkombination trycker du länge på en specialtangent tillsammans med en tangent till eller en enda tangent på tangentbordet.
      • Släpp tangenterna.
      • Välj Spara.
      • Om du vill ändra tangenterna väljer du Redigera .
Anpassa knappinställningarna för en pennskärm

Så här anpassar du en knapp för varje ansluten pennskärm:

1. Öppna Enhetsinställningar på Chromebook.
  2. Välj Pennskärm.
  3. Välj något av följande:
    • Anpassa skärmens knappar
    • Anpassa pennknappen
  4. Under Anpassa pennknappen kan du göra följande:
    • Klicka på fler knappar på pennan för att lägga till eller hitta knappar.
  5. Ändra ordningen på knapparna genom att välja Mer More.

Så här redigerar du knappens namn:

1. Välj något av följande:
    • Anpassa skärmens knappar
    • Anpassa pennknappen
  2. Håll muspekaren över knappens namn.
  3. Välj Redigera .
  4. Ange önskat namn på knappen.
  5. Klicka på Klar.

Så här tilldelar du knappen en åtgärd:

1. Välj något av följande:
    • Anpassa skärmens knappar
    • Anpassa pennknappen
  2. Välj rullgardinsmenyn bredvid knappen som du vill lägga till en åtgärd för.
  3. Välj en åtgärd för knappen.
    • Om du väljer Tangentkombination kan du tilldela kortkommandon eller en enda tangent för skärm- eller pennknappen.
      • I rutan Ange tangentkombination trycker du länge på en specialtangent tillsammans med en tangent till eller en enda tangent på tangentbordet.
      • Släpp tangenterna.
      • Välj Spara.
      • Om du vill ändra tangenterna väljer du Redigera .