Pikanäppäinyhdistelmien luominen syöttölaitteita varten

Voit muokata hiiren, näppäimistön, tablettikynän ja muiden syöttölaitteiden painikkeita. Kaikki yhdistettyjen laitteiden kategoriat löytyvät Laiteasetukset-sivulta. Kussakin kategoriassa on alasivuja, joiden kautta voit yksilöidä laitteita.

Näppäimistöasetusten yksilöinti

Voit muokata seuraavia kussakin näppäimistökategoriassa:

• Sisäänrakennettu näppäimistö
    • Käsittele ylärivin näppäimiä funktionäppäiminä
    • Ota automaattinen toisto käyttöön
    • Määritä pikanäppäimet uudelleen
  • Ulkoinen näppäimistö
    • Muunna F-näppäimet ChromeOS:n ylärivin näppäimiksi
    • Ota käyttöön järjestelmä-/käynnistysohjelmanäppäin, jotta voit vaihtaa ylärivin näppäinten toimintaa
    • Ota automaattinen toisto käyttöön
    • Määritä pikanäppäimet uudelleen

Määritä pikanäppäimet uudelleen

Jos haluat muuttaa näppäimen toimintoa, voit määrittää sen uudelleen. Jos haluat palauttaa oletusasetukset, valitse Palauta oletusasetukset.

Yksilöitävät näppäimet:

• Muokkausnäppäimet
  • Esc-näppäin
  • Askelpalautin
  • Caps Lock
  • Assistant (osassa näppäimistöistä)
Muokkaa hiiren painikkeiden asetuksia

Näin voit muokata minkä tahansa yhdistetyn hiiren painikkeita:

1. Avaa Chromebookilla laiteasetukset.
  2. Valitse Hiiri ja sitten Muokkaa hiiren painikkeita.
  3. "Muokkaa hiiren painikkeita" ‑kohdassa voit
    • laittaa Vaihda hiiren vasen ja oikea painike ‑valinnan päälle tai pois päältä
    • klikata muita hiiren painikkeita lisätäksesi tai löytääksesi niitä.

Näin voit muokata painikkeen nimeä:

1. Valitse Muokkaa hiiren painikkeita.
  2. Vie hiiri painikkeen nimen päälle.
  3. Valitse Muokkaa .
  4. Lisää haluamasi painikkeen nimi.
  5. Valitse Valmis.

Toiminnon määrittäminen painikkeelle:

1. Valitse Muokkaa hiiren painikkeita.
  2. Valitse avattava valikko sen painikkeen vierestä, jolle haluat määrittää toiminnon.
  3. Valitse toiminto kyseiselle painikkeelle.
    • Jos valitset "Näppäinyhdistelmä", voit valita hiiren painikkeille näppäinyhdistelmiä tai yksittäisiä näppäimiä.
      • Paina "Näppäinyhdistelmän lisääminen" ‑kentästä pitkään muokkausnäppäimiä ja yhtä muuta näppäintä tai yhtä tiettyä näppäimistön näppäintä.
      • Vapauta näppäimet.
      • Valitse Tallenna.
      • Jos haluat muokata näppäimiä, valitse Muokkaa .
Muokkaa tablettikynän painikkeen asetuksia

Näin voit muokata minkä tahansa yhdistetyn tablettikynän painikkeita:

1. Avaa Chromebookilla laiteasetukset.
  2. Valitse Tablettikynä.
  3. Valitse yksi näistä:
    • Muokkaa tabletin painikkeita
    • Muokkaa kynäpainikkeita
  4. "Muokkaa kynäpainikkeita" kohdassa voit
    • klikata muita kynän painikkeita lisätäksesi tai löytääksesi niitä.
  5. muuttaa painikkeiden järjestystä valitsemalla Lisää More.

Näin voit muokata painikkeen nimeä:

1. Valitse yksi näistä:
    • Muokkaa tabletin painikkeita
    • Muokkaa kynäpainikkeita
  2. Vie hiiri painikkeen nimen päälle.
  3. Valitse Muokkaa .
  4. Lisää haluamasi painikkeen nimi.
  5. Valitse Valmis.

Näin voit määrittää toiminnon painikkeelle:

1. Valitse yksi näistä:
    • Muokkaa tabletin painikkeita
    • Muokkaa kynäpainikkeita
  2. Valitse avattava valikko sen painikkeen vierestä, jolle haluat määrittää toiminnon.
  3. Valitse toiminto kyseiselle painikkeelle.
    • Jos valitset "Näppäinyhdistelmä", voit valita tabletin tai kynän painikkeille näppäinyhdistelmiä tai yksittäisiä näppäimiä.
      • Paina "Näppäinyhdistelmän lisääminen" ‑kentästä pitkään muokkausnäppäimiä ja yhtä muuta näppäintä tai yhtä tiettyä näppäimistön näppäintä.
      • Vapauta näppäimet.
      • Valitse Tallenna.
      • Jos haluat muokata näppäimiä, valitse Muokkaa .