Je Chromebook gebruiken als wifi-hotspot

Je kunt je Chromebook gebruiken als wifi-hotspot om andere apparaten te verbinden met internet.

Wat je nodig hebt

Als je de hotspot wilt aanzetten, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je Chromebook moet mobiele mogelijkheden hebben.
  • Je Chromebook moet zijn uitgerust met een ondersteunde wifi-chipset en ondersteunde modemfirmware en je moet zorgen dat de hotspot aanstaat op je apparaat.
  • Je moet een mobiel data-abonnement met tethering-abonnement hebben.

Tips:

• Niet alle mobiele providers ondersteunen deze functie.
  • VPN heeft geen invloed op de gegevens die van een mobiele provider naar een klant worden gestuurd.

Je Chromebook-hotspot instellen

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer Hotspot onder Netwerk.
  4. Selecteer rechts van Hotspot-naam de optie Configureren.
  5. Voer de naam en het wachtwoord van de gewenste hotspot in.
    • De hotspot-naam mag niet leeg zijn en mag niet langer zijn dan 32 tekens.
  6. Selecteer Opslaan.

Je Chromebook-hotspot aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je hotspot aanstaat, gebruiken de verbonden apparaten je mobiele data en kost dit batterijlading van je Chromebook.

Je Chromebook-hotspot aan- of uitzetten:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Zet onder Netwerk de Hotspot aan of uit.

Tips:

• Als je eerder een hotspot hebt aangezet, vind je de hotspot-instelling in je Snelle instellingen.
  • Als je de Hotspot-optie vindt maar deze niet kunt aan- of uitzetten, ondersteunt je apparaat de hotspot-functie misschien niet.
  • Als je apparaat is verbonden met het mobiele netwerk, maar de hotspot-optie niet zichtbaar is op de instellingenpagina, wordt deze functie niet ondersteund door de hardware van je apparaat.
    • Als er een mobiel netwerk is verbonden maar de hotspot-optie niet beschikbaar is, ondersteunt je apparaathardware de hotspot-functie niet.

Je hotspot beheren

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer Hotspot onder Netwerk.
  4. Selecteer Configureren om de naam van de hotspot te updaten.
  5. Je kunt ook het volgende doen:
    • De hotspot automatisch uitzetten.
    • Het aantal verbonden apparaten vinden.
    • Gebruik 2,4 GHz wifi voor meer compatibiliteit. Anders geeft ChromeOS de voorkeur aan de 5GHz-band als dit is toegestaan door de lokale regelgeving.

Tip: Als je 'Hotspot automatisch uitzetten' aanzet, wordt de hotspot uitgezet als er binnen 5 minuten geen apparaat is verbonden.