Formulieren automatisch invullen

Je kunt tijd besparen als je formulieren automatisch door Chrome laat invullen met opgeslagen gegevens, zoals je adressen of betalingsgegevens. Als je nieuwe informatie opgeeft in een formulier, kan Chrome je vragen om deze informatie op te slaan.

Chrome deelt je gegevens nooit zonder je toestemming. Meer informatie over hoe Google creditcardgegevens opslaat en beveiligt.

Je gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen in Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden of Adressen.
  3. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Klik naast 'Betaalmethoden' of 'Adressen' op Toevoegen.
    • Bewerken: Klik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en dan Bewerken.
    • Verwijderen: Klik rechts van de kaart of het adres op Meer Meer en dan Verwijderen

Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en synchronisatie hebt ingeschakeld, worden je wijzigingen weergegeven op je andere apparaten.

Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, moet je deze nog steeds bewerken of verwijderen in Google Pay.

Je opgeslagen gegevens verwijderen

1. Volg de stappen om je browsergegevens te wissen.
  2. Kies bij 'Geavanceerd' de optie Formuliergegevens voor Automatisch aanvullen.

Kaarten uit je Google Pay-account worden niet verwijderd.

Je betalingsgegevens opslaan in Google Pay

Als je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, kan Google Pay je betalingsgegevens beschikbaar maken op al je apparaten zodat je formulieren snel kunt invullen. Je hoeft niet te zijn ingelogd bij Chrome om je betalingsgegevens op al je apparaten op te slaan.

Wanneer je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account en online een betaalmethode opgeeft, kan Chrome je vragen of je de betalingsgegevens wilt opslaan in Google Pay. Als je akkoord gaat, worden je betalingsgegevens opgeslagen in Google Pay.

De meeste betaalmethoden die in Google Pay zijn opgeslagen, worden als suggestie weergegeven wanneer je online formulieren invult.

Een creditcard toevoegen, bewerken of verwijderen in Google Pay
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Klik aan de linkerkant op Betaalmethoden.
  3. Zoek de creditcard die je wilt bewerken of verwijderen. Je kunt ook een nieuwe creditcard toevoegen.
    • Toevoegen : Klik op Betaalmethode toevoegen. Als je de optie om een nieuwe kaart toe te voegen niet ziet, ga je naar play.google.com/store/account om een betaalmethode toe te voegen.
    • Bewerken: Klik onder de kaart op Bewerken.
    • Verwijderen: Klik onder de kaart op Verwijderen
De synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay stoppen

Je kunt de synchronisatie van betalingsgegevens met Google Pay als volgt stoppen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Synchroniseren.
  4. Schakel Betaalmethoden en adressen die Google Pay gebruiken uit.

Wanneer je inlogt op je Google-account via een Google-service zoals Gmail, word je automatisch ingelogd bij Chrome. Als je nooit wilt inloggen bij Chrome, kun je inloggen bij Chrome uitschakelen.

Als Chrome niet meer aanbiedt een kaart op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens in Chrome kunt oplossen.

Contactgegevens opslaan op je computer

Als je je gegevens alleen op je computer wilt opslaan en niet in je Google-account, doe je het volgende:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Synchroniseren.
  4. Schakel Alles synchroniseren uit.
  5. Schakel Automatisch aanvullen uit.

Stoppen met gegevens opslaan in Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan onder 'Mensen' op Betaalmethoden of Adressen en meer.

• Als je geen betalingsgegevens meer wilt opslaan, schakel je Betaalmethoden toevoegen en invullen uit.

• Als je geen adressen en contactgegevens meer wilt opslaan, schakel je Adressen opslaan en invullen uit.

Als je geen wachtwoorden meer wilt opslaan in Chrome, bekijk je meer informatie over hoe je opgeslagen wachtwoorden beheert.

Chrome geeft geen suggesties voor mijn opgeslagen gegevens

Als je geen suggesties ontvangt wanneer je een formulier invult, is een van de volgende situaties van toepassing:

• De website is mogelijk niet voldoende beveiligd om deze gegevens van Chrome te mogen ontvangen. Als de website wel is beveiligd, lees je meer informatie over het oplossen van problemen met opgeslagen gegevens.
  • Het kan zijn dat bepaalde velden in een formulier niet door Chrome worden gedetecteerd.