Aangepast opladen gebruiken

Je kunt Aangepast opladen gebruiken op je Chromebook om de batterijduur te verlengen.

Als je Chromebook langere tijd volledig is opgeladen, neemt de batterijcapaciteit na verloop van tijd af. Aangepast opladen van de telefoon zorgt ervoor dat het oplaadniveau gedurende een bepaalde periode minder dan 100% blijft.

Aangepast opladen aanzetten

Belangrijk: Als Aangepast opladen aanstaat, wordt je apparaat soms niet volledig opgeladen.

Je Chromebook maakt gebruik van machine learning om je dagelijkse oplaadpatronen te analyseren en de Chromebook op te laden op basis van voorspellingen van de tijd dat je stekker uit het stopcontact haalt. Deze functie is ontworpen om je apparaat volledig op te laden voordat je de stekker uit het stopcontact haalt.

Aangepast opladen gaat aan op basis van voorspellingen van je dagelijkse Chromebook-gebruik. Als je je apparaat loskoppelt nadat het volledig is opgeladen, gaat Aangepast opladen niet aan.

Aangepast opladen aan- of uitzetten

Als je wilt dat je Chromebook consistent volledig wordt opgeladen, zet je Aangepast opladen uit.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook het batterij-icoon .
  2. Selecteer Instellingen en dan Apparaat en dan Aan/uit en dan Aangepast opladen.
  3. Zet Aangepast opladen aan of uit.

Tips:

• Er verschijnt een melding als Aangepast opladen de batterijlading op ongeveer 80% of meer houdt. Als je Aangepast opladen tijdelijk wilt stoppen en je Chromebook helemaal wilt opladen, selecteer je in de melding de optie Nu volledig opladen.
  • Aangepast opladen staat automatisch aan als dit wordt ondersteund door je apparaat en toegestaan door het beheerdersbeleid.