Använda återställning av lokal data på Chromebook

När du aktiverar återställning av lokal data kan du återställa lokal data på Chromebook-enheter även om du glömt lösenordet. Om du inte aktiverar återställning av lokal data kan du fortfarande få åtkomst till din Chromebook om du blir av med lösenordet, men du har inte längre åtkomst till lokal data på enheten.

Enheter som har stöd för lokal dataåterställning

Återställning av lokal data är tillgängligt för alla Chromebook-enheter från och med M118.

Flex-enheter som har stöd för lokal dataåterställning:

• Dell Latitude med Atmel TPM
  • HP Elitebook 840 G1, G2 eller G3 med Infineon TPM

Aktivera återställning av lokal data

1. Välj klockan längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Inställningar  följt av Säkerhet och integritet följt av Låsskärm och inloggning.
  3. Aktivera Återställning av lokal data.
Så här skiljer sig Gmails lösenordsåterställning från återställning av lokal data

När du glömmer ditt Gmail-lösenord kan du återställa det med hjälp av lösenordsåterställningen i Gmail, men du får inte åtkomst till data som du har lagrat lokalt på din Chromebook. Med återställning av lokal data kan du komma åt lokal data som sparats på din Chromebook även om du glömmer ditt gamla lösenord.