Herstel van lokale gegevens gebruiken op een Chromebook

Als je herstel van lokale gegevens aanzet, kun je je lokale gegevens op Chromebooks herstellen, ook als je je wachtwoord vergeet. Als je herstel van lokale gegevens niet aanzet, kun je nog steeds toegang tot je Chromebook krijgen als je je wachtwoord kwijtraakt, maar heb je geen toegang tot de lokale gegevens op je apparaat.

Apparaten die herstel van lokale gegevens ondersteunen

Herstel van lokale gegevens is vanaf M118 beschikbaar voor alle Chromebooks.

Flex-apparaten die herstel van lokale gegevens ondersteunen:

• Dell Latitude met Atmel TPM's
  • HP Elitebook 840 G1, G2 of G3 met Infineon TPM

Herstel van lokale gegevens aanzetten

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Beveiliging en privacy en dan Vergrendelscherm en inloggen.
  3. Zet Herstel van lokale gegevens aan.
Verschillen tussen herstel van Gmail-wachtwoorden en herstel van lokale gegevens

Als je je Gmail-wachtwoord vergeet, kun je dit met herstel van Gmail-wachtwoorden herstellen. Je hebt dan geen toegang tot de gegevens die je lokaal op je Chromebook hebt opgeslagen. Met herstel van lokale gegevens kun je toegang krijgen tot lokale gegevens die zijn opgeslagen op je Chromebook, zelfs als je je oude wachtwoord vergeet.