Ta håndskrevne notater med Kursiv

Du kan ta, redigere og organisere håndskrevne notater med Kursiv-appen og en Chromebook med berøringsskjerm som fungerer med pekepenn. Du kan også bruke bevegelser på berøringsskjermen for å redigere notatene dine.

Notatene dine synkroniseres med Google-kontoen din, slik at du kan finne dem i Chrome-nettleseren.

Tips: Du kan fortsatt ta notater med Google Keep på nettet.

Opprett og rediger notater

Viktig:

1. Velg appoversikten  og så Kursiv nederst til venstre.
    • Eller trykk på Pekepenn  og så Opprett notat på raden med apper nederst eller på siden av berøringsskjermen.
  2. Bruk pekepennen til å ta notater i vinduet som åpnes.
  3. På verktøylinjen øverst kan du endre farge og størrelse på linjene.
  4. For å flytte eller endre størrelsen på notatene dine, trykk på Merk , og merk teksten du vil endre, med pekepennen.

Lås lerretet

Hvis du ikke vil rulle eller zoome på lerretet, for eksempel når du hviler håndflaten på skjermen, kan du slå på lerretslåsen.

1. Øverst til høyre velger du Mer  og så Vis lerretslås.
  2. Låseindikatoren vises øverst til høyre på lerretet i standardtilstanden Ulåst .
  3. For å låse lerretet, velg Lås . Låseindikatoren vises nå som Låst .

Tips: Lerretslåsen slås av når du åpner et nytt notat, eller hvis du skjuler «Vis lerretslås»-alternativet.

Rediger notater med bevegelser på berøringsskjermen

Stryk ut for å slette

Slik sletter du ord eller fraser i notatet:

1. Stryk ut ordet eller frasen du vil slette, med pekepennen.
  2. Trykk på skjermen med pekepennen for å slette teksten.

Tips: For å slette mer tekst, dra pekepennen for å få frem viskelæret.

Illustrasjon: Stryk ut for å slette

Merk notattekst

Slik merker du ord eller fraser i notatet:

1. Tegn en sirkel rundt ordet eller frasen du vil merke, med pekepennen.
  2. For å flytte på det du har merket, trykk og dra i sirkelen med pekepennen eller fingeren.

Illustrasjon: Merk og flytt notattekst

Legg til mer mellomrom mellom linjer

Slik får du mer plass mellom linjer eller fraser:

1. Tegn en strek med pekepennen der du vil ha mer plass.
  2. Trykk på og dra linjen ned med pekepennen eller fingeren.

Illustrasjon: Legg til avstand mellom linjer

Kopiér og lim inn notattekst

Slik kopierer du:

1. Merk notatteksten.
  2. Trykk på menyen Mer og så Kopiér

Slik limer du inn:

1. Trykk og hold hvor som helst i notatet.
  2. Trykk på Lim inn.

Illustrasjon: Kopiér og lim inn notattekst

Finn og åpne notatene dine

1. Velg Hjem i Kursiv-appen.
  2. For å finne notatene dine, velg en notatbok.
    • For å finne notater som ikke ligger i en notatbok, velg Ukategoriserte notater
    • For å finne alle notatene dine, velg Alle notater.
  3. Åpne et notat.

Organiser notatene dine

Du kan organisere notatene dine i notatbøker for å hoppe raskt til bestemte emner. Slik organiserer du notater sammen i en notatbok:

1. Velg Hjem i Kursiv-appen.
  2. Velg menyen Mer og så Legg til i notatbok øverst.
  3. Velg notatboken din for å legge til notatet.

Del og eksportér notater

Du kan opprette et bilde som kan deles, eller eksportere notatet som PDF.

Slik deler du hele eller deler av notatet som et bilde:

1. Velg Hjem i Kursiv-appen, og åpne notatet.
  2. Trykk på Merk , og merk teksten du vil kopiere med pekepennen.
  3. Velg Mer Mer og så Kopiér
  4. Lim inn bildet hvor som helst.

Slik deler du notatet som PDF:

1. Velg Hjem i Kursiv-appen, og åpne notatet.
  2. Velg menyen Mer og så Eksportér som PDF øverst.
  3. For å finne notatet, åpne «Nedlastinger»-mappen i «Filer».

Bytt notatapp

Åpne notatet ditt i en annen notatapp:

1. Trykk på Pekepenn  og så Innstillinger på berøringsskjermen.
  2. Trykk på nedoverpilen ved siden av «Notatapp», og velg en app.

Tips: Finn ut hvordan du laster ned andre notatapper som fungerer med pekepennen din.

Administrer lagringsplassen din

Hvis Kursiv går tom for lagringsplass, kan du ikke redigere notatene dine. For å fortsette å redigere notatene dine, frigjør plass på Chromebooken.

Løs problemer med Kursiv

Hvis du har problemer med Kursiv og blir sendt tilbake til påloggingsskjermen, kan det være problemer med informasjonskapsler eller utvidelser. For å forhindre ytterligere problemer, tillat informasjonskapsler fra tredjeparter på https://cursive.apps.chrome.

Pålogging og synkronisering

Selv om du ikke kan logge på Kursiv, kan du fortsatt ta notater lokalt. Når du logger på senere, synkroniseres alle de lokale notatene dine med Google-kontoen din, og de blir tilgjengelige på alle enheter der du er pålogget.

Hvis du har ett eller flere notater du ikke vil synkronisere, avbryter du påloggingen og sletter disse notatene. Hvis du er i galleriet:

1. Velg notatmenyen Organiser og så Slett notat.
  2. Velg gallerimenyen Organiser og så Se papirkurvenog så Tøm papirkurven for å slette notatet for godt.
    • Du kan også velge notatmenyen Organiser og så Slett notatet for godt.

Tips: Hvis du bruker Chromebook på jobben eller skolen, kan det hende du ikke kan logge på Kursiv-appen med Workspace-kontoen din. Kontakt administratoren din for mer informasjon. Hvis du er administrator, kan du slå på Kursiv for de administrerte kontoene dine.